Vil du imponere dine middagsgæster? Så er der gode chancer, hvis du serverer Côte de Boeuf. Her finder du opskriften på, hvordan du tilbereder en af de bedste udskæringer til perfektion.
Bøffen skal gerne have stuetemperatur ved tilberedning. Tag den derfor ud af køleskabet 1 time før tilberedning - og cirka 2 timer før servering.
Fordel og gnub bøffen med en god portion salt og peber.
Find din grillpande - eller bedste pande du har frem og varm den godt op.
Tilføj en lille mængde olie til panden.
Når olien er lun, den må endelig ikke blive for varm, stilles bøffen oprejst på panden, så kanten opnår en lækker stegeskorpe.
Når kanten er sprød giver du bøffen 1-2 minutter på hver side. Afslut med salt og peber på begge sider.
Skru ned for varmen på komfuret, og tilføj herefter smør, hvidløg og rosmarin.
Bøffen skal nu stege på panden ved lav varme i 30-40 minutter. Sørg for løbende af vende bøffen, så den steges på begge sider. Alternativt kan du også smide panden med bøffen i ovnen.
Når bøffen er færdigstegt lader du den hvile i 10-15 minutter, inden den er klar til servering.
Afslut med salt og peber.
Din Côte du Boeuf er nu klar til servering - velbekomme.
Video
Noter
Denne opskrift er ideel, hvis du vil imponere dine middagsgæster. Server hovedretten med en lækker sauce og dertilhørende salat eller kartofler.