Go Back
+ servings

Côte de Boeuf - opskrift på den bedste udskæring

Helle
Vil du imponere dine middagsgæster? Så er der gode chancer, hvis du serverer Côte de Boeuf. Her finder du opskriften på, hvordan du tilbereder en af de bedste udskæringer til perfektion.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Hovedret, Kød
Køkken Fransk
Antal 2 personer
Kalorier 1040 kcal

Equipment

  • 1 Grillpande

Ingredienser
  

  • 1 stk. Côte de Boeuf
  • 50 gram God smør
  • 6 kviste Rosmarin
  • 5 fed Hvidløg
  • 1 tsk. Flagesalt
  • 1 knivspids Friskkværnet peber

Sådan gør du
 

  • Bøffen skal gerne have stuetemperatur ved tilberedning. Tag den derfor ud af køleskabet 1 time før tilberedning - og cirka 2 timer før servering.
    cote du boeuf opskrift
  • Fordel og gnub bøffen med en god portion salt og peber.
    cote du boeuf opskrift
  • Find din grillpande - eller bedste pande du har frem og varm den godt op.
    cote du boeuf opskrift
  • Tilføj en lille mængde olie til panden.
    cote du boeuf opskrift
  • Når olien er lun, den må endelig ikke blive for varm, stilles bøffen oprejst på panden, så kanten opnår en lækker stegeskorpe.
    cote du boeuf opskrift
  • Når kanten er sprød giver du bøffen 1-2 minutter på hver side. Afslut med salt og peber på begge sider.
    cote du boeuf opskrift
  • Skru ned for varmen på komfuret, og tilføj herefter smør, hvidløg og rosmarin.
    cote du boeuf opskrift
  • Bøffen skal nu stege på panden ved lav varme i 30-40 minutter. Sørg for løbende af vende bøffen, så den steges på begge sider. Alternativt kan du også smide panden med bøffen i ovnen.
    cote du boeuf opskrift
  • Når bøffen er færdigstegt lader du den hvile i 10-15 minutter, inden den er klar til servering.
    cote du boeuf opskrift
  • Afslut med salt og peber.
    cote du boeuf opskrift
  • Din Côte du Boeuf er nu klar til servering - velbekomme.
    cote du boeuf opskrift

Video

Noter

Denne opskrift er ideel, hvis du vil imponere dine middagsgæster. Server hovedretten med en lækker sauce og dertilhørende salat eller kartofler.

Nutrition

Calories: 1040kcal
Keyword Kød
Tried this recipe?Let us know how it was!