Go Back
+ servings
surdejsbrød opskrift

Hurtig surdejsbrød opskrift

Helle
Spar lidt tid, og kom hurtigt afsted med denne opskrift. Til dig, der ikke er ekspert!
5 fra 1 stemme
Forb. tid 35 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Hviletid 16 timer
Samlet tid 17 timer 10 minutter
Ret Bagværk
Køkken Dansk
Antal 4
Kalorier 235 kcal

Equipment

  • Gode skåle

Ingredienser
  

Autolyse (forberedning)

  • 25 g Fuldkornsmel
  • 430 g Manitoba mel
  • 300 g lunkent (26 grader) vand

Surdej - fodring

  • 100 g melblanding
  • 100 g surdejsmix din gemmedej
  • 100 g lunket (26 grader) vand

Bagning

  • 100 g surdej som du tidligere har lavet. Gem resten til fodring
  • 8-10 g salt
  • 2 spsk vand

Sådan gør du
 

Autolysen - forberedelse til surdej

  • Mix vand og mel grundigt, og fin et lunt sted i køkkenet, hvor den kan stå til dagen efter (lad stå i 16 timer ca.). Helst ikke tæt på et vindue.
    hurtig surdejsbrød

Surdej fodring

  • Bland også mel, vand og surdej og lad det stå. Du skal bruge 100 g. surdej til surdejsbrødet dagen efter.
    hurtig surdejsbrød

Klargøring til bagning

  • Dagen efter: Forsøg at tage en smule af din dej i et glas vand, og se om de flyder op. Hvis det gør, er din dej klar.
    hurtig surdejsbrød
  • Tag 100 g. surdej. oven i din autolysedej og ælt dejen ved lav hastighed i kort tid, gerne blot et par minutter.
    hurtig surdejsbrød
  • Lad dejen stå i 30 min. minimum.
    hurtig surdejsbrød
  • Drys med fint salt, og tilsæt lidt vand og ælt i et par minutter. Lad stå i en time.
    hurtig surdejsbrød
  • Tag dig ud og lav stræk/fold teknikken. Fold hjørner op og ind over midten. Lad igen hvile i 1 time.
    hurtig surdejsbrød
  • Foretage igen stræk/fold teknikken med din dej efter denne time. Lad nu igen dejen hæve i 1 time.
    hurtig surdejsbrød
  • Foretag nu din 3. omgang stræk/fold teknik og vend dejen på bordet. Drys efter med lidt mel, og lad ligge på bordet i 30 min.
    hurtig surdejsbrød
  • Gør en hævekurv eller skål klar. Hvor du drysser lidt mel ned i. Lav endnu en omgang stræk/fold og læg den op i skålen. Du vil her kunne opleve nogle lufthuller og bobler, som er godt.
    hurtig surdejsbrød
  • Lad hvile i 5 min.
    hurtig surdejsbrød
  • Træk en sidste gang hjørner op over midten, så den nu kan klargøre sidste hævning. Dæk skålen eller kurven til og lad den hæve i 2 timer.
    hurtig surdejsbrød
  • Tænd nu din ovn på 250 grader.
    hurtig surdejsbrød
  • Læg nu din dej ud på den brandvarme plade, snit nogle store riller i din dej (så der kommer flotte ridser i toppen af dit surdejsbrød).
    hurtig surdejsbrød
  • Sæt brødet ind, skru ned på 220 grader og bag nu brødet i ovnen i 20 minutter.
    hurtig surdejsbrød
  • Giv brødet 2 min, hvor du skruer op på 250 grader igen, så der kommer sprød krumme og skorpe.
    hurtig surdejsbrød
  • Tag ud og server! Velbekomme - kvalitet tager tid, men dette er en "hurtig" surdejsbrød opskrift.
    hurtig surdejsbrød

Video

Noter

Der er ikke en "hurtig" måde at tilgå surdej på, men denne er forholdsvis nem og lige til, hvis du er ny begynder.

Nutrition

Serving: 1brødCalories: 235kcal
Keyword hurtig, opskrift, surdejsbrød
Tried this recipe?Let us know how it was!