500ghvedemelmuligt at skifte 100 g. ud med durummel
1spsksukker
1tsksalt
50gsmør
Burgerbøffer
500ghakket oksekød
5tskchili
5tskcayenne peber
3tskløgpulverGerne hvidløgspulver
1tskpaprika
2tskflagesalt
3tskpeber
1æg
Tilbehør
Sprød salatRomaine eller hjertesalat
0,5Agurk
4Tomat
2Løg(med fordel sylt det ene)
1pakkeBacon
1pakkeCheddar
Sådan gør du
Burgerboller
Opvarm mælk ved svag varme til den er lun og smelt smør.
Opløs gær i mælken ved omrøring. Og tilsæt sukker, salt og smør.
Tilføj dernæst mel lidt ad gangen og rør godt rundt.
Ælt, når alt mel er i dejen.
Lad dejen stå i en skål tildækket i stuetemperatur i 30 min.
Efter 30 min. opdel i 6 lige store dele, placér på bageplade, og lad dem hæve i 30 min. mens du fortsætter på din bøffer og klargør tilbehør. Pensl dem evt. med lidt mælk eller æg.
Bag nu bollerne i 10-15 min. ved 200 grader (forvarmet).
Bøffer
Bland alle krydderier med hakket oksekød og dit æg, og rør godt rundt.
Form nu de hjemmelavede burgerbøffer med passende størrelse til dine boller.
Steg ved forholdsvis høj varme (for at give sprød skorpe).
Steg i mens på siden bacon.
Når du har vendt bøfferne, kan du med fordel lægge en skive cheddar på hver bøf og lad smelte.
Tilbehør
Bræk bladene af din salat, så de kan placeres nemt i din burger.
Snit tomater, løg og agurker i tynde skiver.
Video
Noter
Denne opskrift er en mere simpel version, hvor der er plads til selv at sætte sit personlige præg og tilføje sine yndlings elementer.