Go Back
+ servings
ribbensteg

Ribbensteg i airfryer - lækker opskrift

Helle
Her finder du vores opskrift på en ribbensteg i airfryer, der virker hver gang, om som giver dejligt sprøde svær og saftigt kød.
3.89 fra 9 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Hviletid 10 minutter
Ret Hovedret, Jul, Kød
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 230 kcal

Equipment

  • 1 Airfryer

Ingredienser
  

  • 1,2 kg ribbensteg
  • 4 spsk groft salt

Sådan gør du
 

  • Forvarm din airfryer på 180 grader.
  • Start med at tjekke, om sværene er skåret igennem. Der skal ikke skæres helt ned i kødet, men snarere ned til kød. Er dette ikke gjort, kan du med fordel selv rette til med en forsigtig kniv.
  • Gnid herefter salt ned mellem sværene, så de bliver skilt ad og der kommer godt med salt imellem.
  • Hæld lidt vand i bunden af din airfryer, især hvis du ønsker at kunne lave sovs af skyen.
  • Sørg for, at stegen ligger plant i kurven. Dette kan rettes til med lidt sammenkrøllet sølvpapir. Det er vigtigt at din ribbensteg ligger plant, ellers bliver dine svær ikke sprøde.
  • Skub kurven i og tilbered din ribbensteg.
  • Tilbered din ribbensteg ved 180 grader i 45 minutter.
  • Herefter skruer du din airfryer op på 200 grader og steger videre i yderligere 15 minutter.
  • Din ribbensteg er færdig, når den har en kernetemperatur på 65 grader og sværene er sprøde.
  • Når stegen er færdig, tages den ud og ligges på et skærebræt, hvor kødet dækkes med sølvpapir, mens den trækker. OBS: dæk ikke sværene til, ellers bliver disse bløde.
  • Skær stegen i skiver i sværenes tykkelse og servér.

Noter

Du kan på traditionelvis servere din ribbensteg med kartofler, rødkål og brunsovs lavet på skyen fra stegen.

Nutrition

Calories: 230kcal
Tried this recipe?Let us know how it was!