Start med at tjekke, om sværene er skåret igennem. Der skal ikke skæres helt ned i kødet, men snarere ned til kød. Er dette ikke gjort, kan du med fordel selv rette til med en forsigtig kniv.
Gnid herefter salt ned mellem sværene, så de bliver skilt ad og der kommer godt med salt imellem.
Hæld lidt vand i bunden af din airfryer, især hvis du ønsker at kunne lave sovs af skyen.
Sørg for, at stegen ligger plant i kurven. Dette kan rettes til med lidt sammenkrøllet sølvpapir. Det er vigtigt at din ribbensteg ligger plant, ellers bliver dine svær ikke sprøde.
Skub kurven i og tilbered din ribbensteg.
Tilbered din ribbensteg ved 180 grader i 45 minutter.
Herefter skruer du din airfryer op på 200 grader og steger videre i yderligere 15 minutter.
Din ribbensteg er færdig, når den har en kernetemperatur på 65 grader og sværene er sprøde.
Når stegen er færdig, tages den ud og ligges på et skærebræt, hvor kødet dækkes med sølvpapir, mens den trækker. OBS: dæk ikke sværene til, ellers bliver disse bløde.
Skær stegen i skiver i sværenes tykkelse og servér.
Noter
Du kan på traditionelvis servere din ribbensteg med kartofler, rødkål og brunsovs lavet på skyen fra stegen.