Inden du starter, er det en god ide at tjekke og sørge for at sværene er skåret helt ned til kødet. Du må endelig ikke skære ned i kødet, men du kan med fordel skal lidt ekstra til, hvis der ikke er skåret langt nok ned.
1,5 kg flæskesteg
Drys med groft salt, og gnid det godt ned imellem hver eneste svær.
4 spsk groft salt
Tilføj laurbærblade mellem nogle af sværene.
3-4 stk. laurbærblade
Placér flæskestegen i din airfryer ,og hæld en smule vand i. Her er det vigtigt, at stegen står helt lige i kurven. Ret eventuelt op med lidt sammenkrøllet stanniol.
Varm din airfryer på 180 grader og giv flæskesteget 1 time. Flæskestegen skal have en kernetemperatur på 65 grader.
Når flæskestegen har nået en temperatur på omkring 60 grader, skrues der op på 200 grader, og stegen steges videre i ca. 15 minutter, indtil sværerne er sprøde. Hold øje, for de kan hurtigt blive sorte, hvis de får for meget.
Når kernetemperaturen er på 65 grader og sværene er sprøde, tages stegen ud og sættes til at hvile. Her pakker du kødet ind i stanniol, men undlad at dække sværene, da de ellers bliver bløde. Flæskestegen skal hvile, ellers siver alle safterne ud, når der skæres i den, og så bliver den tør.
Server flæskestegen i skiver, som skæres efter sværene. Når skiverne er skåret serveres der straks efter.
Video
Noter
Ønskes der sovs, kan du med fordel tage vandet i airfryeren fra efter 1 time. Her vil det meste fedt og andre gode safter være dryppet ned i vandet og have givet det smag.