Skyl citronerne godt, inden skallen rives af, enten i større stykker med en kartoffelskræller, ellers med et rivejern.
Sørg for, at du ikke får det vide med, når du tager skallen af, da det vil gøre din Limoncello opskrift bitter.
Kom skallen fra citronerne i et patentglas, og hæld vodka over dem.
Lad skallerne trække i vodkaen i mindst 7 dage, men gerne i 14 dage.
Efter 7-14 dage filtreres vodken gennem et kaffefilter. Gentag gerne dette 4 gange, eller til væsken er helt klar.
Siruppen
Varm vand og sukker op i en gryde, indtil sukkeret er smeltet.
Bland herefter citronlikøren sammen med siruppen. Smag til, og stop med at tilføje mere, når limoncelloen er sød, men ikke kvalm.
Lad din Limoncello trække i yderligere 7 dage, inden du tager hul på den. Den vil blive både sødere og blødere, jo længere den får lov til at trække.
Video
Noter
Denne Limoncello opskrift giver 1,5 liter likør, som kan holde sig i op til 2 år.Du kan med fordel komme din Limoncello i fryseren i et par timer inden den skal serveres. Således kan den nydes iskold og forfriskende.