Fyld en skål med det lunke vand og rør gæren ud i det. Tilsæt derefter sukker og havregryn.
Tilføj mel og salt ved at røre det ud i massen. Ælt dejen med fingre eller røremaskine indtil den ikke klistrer.
Lad dejen hæve i 30-45 minutter under et viskestykke et lunt sted.
Put bagepapir i din airfryerkurv, så den er helt dækket. Form dejen til boller i valgfri størrelse. Vi fik 7 boller ud af dejen.
Lad bollerne hæve på samme måde som før i 30-45 minutter.
Efter hævetiden er ovre pensler du bollerne med mælk og drysser sesamfrø på toppen.
Bag bollerne i din airfryer i 10 minutter ved 200 grader.
Vend bollerne i kurven ved at løfte bagepapiret og bag dem yderligere i ca 7 minutter indtil de er færdige. De skal gerne være sprøde og lyde hule, når du banker på det.
Lad med fordel bollerne køle lidt af inden der er klar til servering.
Video
Noter
Tilpas selv mængden af dej, så du kan lave større eller mindre portioner. Det er super nemt at bage brød i airfryer, så prøv de af og tilpas ingredienser til dine præferencer. Drys eventuel birkes eller havregryn på toppen i stedet for sesam.Server dem med lækkert pålæg eller smør og syltetøj. De er perfekte til en hyggelig morgenmad.