Det første du skal gøre, er at tjekke, at sværene på din steg er skåret helt igennem ned til kødet. Gå hvert svær igennem og skær efter, hvis du støder på nogen, der ikke er separeret ordentligt. HUSK ikke at skær længere ned end til kødet.
Drys din flæskesteg med salt, så det fordeles mellem hvert svær. Det er vigtigt med en gavmild hånd, når du salter sværene, da det er afgørende for at de bliver sprøde.
Salt også kødet, og lad stegen stå og hvile i ca. 15 minutter.
Læg Flæskestegen ned i airfryer kurven og hæld vand i fadet. Det er vigtigt at stegen står helt lige, ligesom i en ovn, så den får den samme tilberedning hele vejen igennem. Brug eventuelt kartofler i passende størrelser til at justere højden.
Indstil temperaturen til 180 grader og lad din flæskesteg tilberede i en time.
Efter de 60 min. skruer du din airfryer op på 200 grader og vent på at sværene bliver sprøde. Det vil tage ca 10-15 minutter. Kernetemperaturen på kødet skal være på 65 grader, så hold endelig øje med at det ikke bliver varmere og dermed tørt.
Video
Noter
Tilføj eventuelt laurbærblade til opskriften og put dem ned imellem sværene på din flæskesteg for smag.
Nutrition
Serving: 100gCalories: 250kcal
Keyword dansk mad, flæskesteg, flæskesvær, kamsteg