Skyl din kylling, både indvendigt og udvendigt. Dup tør med køkkenrulle.
Lav ved hjælp af to fingre en lomme under skindet på kyllingens bryst. Kom gerne godt rundt, så der skabes en god, stor lomme.
Fyld nu lommerne med smør, så det kommer godt rundt under skindet på brystet.
Skær citronen i skiver, inden den fyldes ind i kyllingen sammen med timiankviste. Sørg for ikke at fylde for meget i kyllingen, så den ikke kan lukkes.
Luk herefter kyllingenden ved hjælp af et par kødnåle, så citron og timian ikke falder ud under stegning i ovn.
Krydr nu kyllingens yderside godt med salt og peber. Du kan også eventuelt drysse med lidt paprika, allround krydderi eller lignende, hvis ønsket.
Skyl kartofler og rodfrugter grundigt, inde de skæres i mundrette stykker.
Fyld bunden af et ildfast fad med kartofler og rodfrugter.
Lig kyllingen i fadet ovenpå tilbehøret med brystet opad.
Bund benene sammen ved hjælp af lidt madsnor.
Steg nu din hel kylling i ovn i 15 minutter, inden der skrues ned til 180 grader.
Videre steges kyllingen i yderligere 40 minutter.
Lad kyllingen hvile på et skærebræt i 20 minutter, inden den deles.
Video
Noter
Servér din helstegt kylling med bagte rodfrugter, nye kartofler eller andet lækkert grønt, og eventuelt en lækker sovs til.