Go Back
+ servings
hjemmelavet sushi opskrift

Hjemmelavet sushi opskrift

Helle
Hjemmelavet sushi opskrift for nybegyndere - så alle kan være med. Kog de rette sushi ris.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Ret Fisk
Køkken Asiatisk
Antal 4
Kalorier 286 kcal

Equipment

  • 1 riskoger
  • 1 sushimåtte (i bambus)

Ingredienser
  

  • 500 g sushi ris så du har lidt ekstra at bruge af
  • 600 ml vand
  • Noritang
  • 1 stk avokado
  • 1 stk agurk
  • 150 g laks
  • 200 g flødeost
  • 150 g tun
  • 0,5 dl riseddike

Sådan gør du
 

  • Først koger du dine sushi ris i en riskoger. Ca. 10 min i koger og 10 min. hvile.
    hjemmelavet sushi opskrift
  • Når dine ris har hvilet, hæld over riseddike.
    hjemmelavet sushi opskrift
  • Klargør nu dit fyld: Agurk, avokado, laks, tun (eller det du ønsker at fylde din sushi med).
    hjemmelavet sushi opskrift
  • Skær agurk i tynde lange skiver.
    hjemmelavet sushi opskrift
  • Halvér din avokado og snit fine lange skiver.
    hjemmelavet sushi opskrift
  • Fin snit dernæst din laks og tun i fine tyne skiver.
    hjemmelavet sushi opskrift
  • Nu kan du lægge din sushimåtte klar til brug.
    hjemmelavet sushi opskrift
  • Find et stykke noritang og placér på måtten, fyld tyndt lag med ris (ca. 1 cm.).
    hjemmelavet sushi opskrift
  • Smør evt. et tyndt lag flødeost (det kan bidrage med bedre sammenhæng, udover sin smag).
    hjemmelavet sushi opskrift
  • Placér nu laks/tun, avokado, agurk eller hvilket fyld du ønsker.
    hjemmelavet sushi opskrift
  • Rul nu din sushi ved at tage sushimåtten og rul forsigtigt men stramt om fyldet.
    hjemmelavet sushi opskrift
  • Fjern sushimåtten og skær nu rullen i skiver af 1 cm. så du ca. ender med 8-10 stk. pr. rulle.
    hjemmelavet sushi opskrift
  • Velbekomme, ét stk. hjemmelavet sushi opskrift!
    hjemmelavet sushi opskrift

Video

Noter

Du kan frit lade dig inspirere med indholdet, der er frit valg på alle hylder med hjemmelavet sushi.
Følg vejledning på kogning af ris fra din riskoger. Det kan være svært at ramme den rette konsistens.

Nutrition

Serving: 200gCalories: 286kcal
Keyword Fisk, futomaki, Hjemmelavet, opskrift, sushi
Tried this recipe?Let us know how it was!