Laks i ovn er en lækker og velsmagende spise, som kan varieres med forskellige marinader og tilbehør. Opskriften her byder på en lækker citron/persillemarinade, som giver et syrligt twist.
Placer laksefileten med skindet nedad i en bradepande eller et ovnfast fad med bagepapir
Lav marinaden ved at rive skallen og presse citronen (saften gemmes til spidskålen). Pinjekerner grovhakkes og persille skylles og hakkes.
Citronskal, hakket persille og pinjekerner røres sammen i det bløde smør. Salt og peber tilsættes.
Marinaden fordeles på laksens overside. Sæt nu laksen i den varme ovn og bag i ca. 20 min. til den er gennembagt.
Tilbehør
Kartoflerne skrubbes og koges i letsaltet vand
Spidskål skylles og snittes i tynde strimler og steges herefter i smør på en pande, til det falder sammen. (Ca. 3 min. ved middelvarme)
Vend spidskålen med citronsaft, salt og peber og sluk for varmen.
Når både laks og kartofler er klar, serveres det sammen med det citronvendte spidskål.
Video
Noter
Denne opskrift er blot ét bud på hvordan ovnbagt laks kan tilberedes. Prøv også med en hvidløgs/rosmarin- eller pebermarinade. Yderligere kan du også eksperimentere med at krydre kartoflerne og bage dem i både eller lave store ovnbagtekartofler med smør. Prøv også med bagte grønne bønner eller aparges vendt i hvidløg, smør, salt og peber. Kun fantasien sætter grænser.Velbekomme!