Vi kan opnå en kommission, såfremt der købes et produkt med vores links.

Hjem » Køkkenudstyr » Wokpande bedste i test 2022 – Wok gryde og pande på tilbud

Wokpande bedste i test 2022 – Wok gryde og pande på tilbud

bedste-wokpande-frontbillede

En god wokpande kan gøre underværker for ens madlavning, det gælder især i det asiatiske køkken. Der er flere forskellige wok gryder som klarer sig godt, når det gælder bedste i test. Her har vi samlet flere pander, wokgryde, til og uden induktion og med låg til din pande på tilbud fra 2022.

Udover at det gør din madlavning lettere med en wokpande eller wokgryde, kan det også gøre din madlavning utrolig billig og sund på bedste vis. Du kan bare stege en masse grøntsager enten fra frost eller hakket, med noget soya og eventuelt tilføje kød eller andet protein og vupti, så har du lækker aftensmad.

Vores anbefalinger til wokpande

hot-wok-wokpande

Cosori Pro – Airfryer

Carbon stål med rund bund
Portioner til 4 personer
God til prisen
bedste-wokpande-greenpan

GreenPan Barcelona

Ergonomisk håndtag
Virker på induktion
Non-stick belægning
eva-solo-wokpande-bedste-wokpande

Eva Solo Trio

Flot og stilrent design
Tåler maskinopvask
5 liter
tefal-jamie-oliver-bedste-wokpande

Tefal Jamie Oliver Cook’s

Non-stick
Nem at rengøre
God til prisen

Kom til sagen – Hvad er den bedste wokpande og wokgryde 2022?

Vores førstevalg er – Green Pan Barcelona wokgryde. Med dette produkt får du en pande og gryde som giver dig god kvalitet til en god pris. Den har en ekstra stærk belægning som gør den meget holdbar som wok gryde samt pande og derfor anvendelig i mange år.

Metodologi

Udvælgelsen og anbefalinger af produkter er foretaget på baggrund af grundig research af uvildige tests samt forbrugeranmeldelser, så du er sikret et godt overblik. Læs mere
Vi laver løbende research, hvorfor resultaterne kan ændre sig i takt med at nye eksterne tests og forbrugeranmeldelser foretages.

Bedst i test wokpande

Bedste produkt samlet set: GreenPan Barcelona
Bedste luksus produkt : Le Creuset wok toughened non-stick
Bedste pris: Ken Hom Excellence wokpande

I denne artikel

Vores guide starter med detaljerede oplysninger om vores valg af de bedste i test wokpander i 2022 og dækker derefter de vigtigste emner, som en dygtig køber bør være opmærksom på, for dem, der ønsker at komme ind på ind- og uddybning af købsprocessen for en wok gryde. Lad os komme i gang.

De bedste wokpander 2022


bedste-wokpande-greenpan

GreenPan Barcelona – Bedste samlet set

Prisklasse: 449 kr.

Type: Non-stick

Hvorfor er GreenPan Barcelona wokgryde god?

Denne pande og wokgryde har en fantastisk overflade, som er holdbar og forstærket. Det vil sige at belægningen kan tåle forskellige komfurer og overflader, så du skal derfor ikke bekymre dig om kemikalier eller andet. Derudover har denne wokpande livstidsgaranti når du køber den, så du kan teste for dig selv, om den er pengene værd. 

Denne bedste i test wokpande har også non-stick belægning, som sikrer en nem rengøring og som virker på induktion. Håndtaget er desuden udført i rustfrit stål, hvilket sikrer en nem og behagelig anvendelse. 

Denne wok pande frigiver desuden heller ikke nogle kemikalier når du bruger den, hvilket derfor er et godt valg til dig som gerne vil undgå unødvendig kemi i hverdagen.

Fordele:

 • Ergonomisk håndtag
 • Virker på induktion
 • Non-stick belægning

Ulemper:

 • Mindre god varmefordeling

Se produkt

KitchenOne

Køb din GreenPan Barcelona wokpande her


ken-hom-bedste-wokpande-

Ken Hom Excellence wokpande – Bedste pris

Prisklasse: 449 kr.

Type: Non-stick

Hvorfor er Ken Hom wokgryde god?

Denne pande har en fantastisk overflade, som er holdbar og forstærket. Det vil sige at belægningen kan tåle forskellige komfurer og overflader, så du skal derfor ikke bekymre dig om kemikalier eller andet. Derudover har denne wokpande livstidsgaranti når du køber den, så du kan teste for dig selv, om den er pengene værd. 

Denne bedste i test wokpande har også non-stick belægning, som sikrer en nem rengøring og som virker på induktion. Håndtaget er desuden udført i rustfrit stål, hvilket sikrer en nem og behagelig anvendelse. 

Panden frigiver desuden heller ikke nogle kemikalier når du bruger den, hvilket derfor er et godt valg til dig som gerne vil undgå unødvendig kemi i hverdagen. 

Fordele:

 • God pris
 • To størrelser
 • Letvægt model

Ulemper:

 • Ustabilt håndtag

Se produkt

KitchenOne

Køb din Ken Hom Exellence wokpande her


bedste-wok-eva-solo-wokpande-billede

Eva Solo Trio Multi 5L Wokpande

Prisklasse: 449 – 499 kr.

Type: Non-stick

Hvorfor er Eva Solo Trio en god gryde?

Der er mange gode grunde til at vælge en Eva Solo Trio Multi 5L wokpande. Herunder den den vanvittig god til prisen, og så har den også et rigtig flot design. Med sin kapacitet på hele 5 liter er denne wok pande fra Eva Solo især god til tilberedning af større retter og større mængder mad på én gang.

Denne wokgryde er udformet i rustfrit stål, men har en sandwichbund, hvor imellem der er lagt aluminium til at holde en jævn varme og fordele den til hele panden.  Dette giver en god tilberedning i hele panden, og ikke blot i bunden, hvor metallet rammer varmekilden.

Foruden ovenstående, så kan denne wokpande fra Eva Solo bruges på alle varmekilder, herunder både induktion, gaskomfur og så videre. Derfor begrænser denne wok pande sig ikke til ét bestemt type hjem. Alle kan bruge den, og den er nem at bruge.

Når madlavningen er overståer og mundene er mætte, så kan Eva Solo Trio Multi 5L wokpanden også sagtens klare en tur i opvaskemaskinen.

Fordele:

 • Flot og stilrent design
 • Tåler maskinopvask
 • Kan indholde op til 5 liter

Ulemper:

 • Håndtag kan blive varmt

KitchenOne

Køb din Eva Solo wokpande her


tefal-jamie-oliver-bedste-wokpande-billede

Tefal Jamie Oliver Cook’s Classics Wok

Prisklasse: 899 – 1249 kr.

Type: Non-stick

Hvorfor er Tefal Jamie Oliver Cook’s Classics Wokgryde god?

Jamie Oliver er efterhånden blevet lidt af et orakel indenfor pander, og også når det gælder wokpander slår den britiske TV-kok endnu engang til. I samarbejde med Tefal har han nemlig lavet et yderst tilfredsstillende produkt til prisen. 

Denne wokpande, som ofte findes på tilbud i forretninger som Bilka og Imerco, er udstyret med den populære non-stick belægning, der sikrer, at din mad ikke sætter sig fast på panden. Desuden har dette smarte køkkenredskab også små titaniums partikler, som giver en god wokgryde, der er lige til at rengøre. 

Jamie Oliver er kendt for at gøre det nemt og enkelt at tilgå det gode og velsmagende køkken, og med denne pande er du godt på vej. Slå dig løs i alverdens lækre wokretter med fisk, kød, grønt og krydret – kun din fantasi sætter grænserne.

Fordele:

 • Tåler maskinopvask
 • Nem at rengøre
 • God til prisen

Ulemper:

 • Ikke så robust

Se produkt

KitchenOne

Køb din Jamie Oliver wokpande her


Le-Creuset-bedste-wokpande

Le Creuset wok toughened non-stick – Bedste luksus produkt

Prisklasse: 1.549 kr.

Type: Non-stick

Hvorfor er Le Creuset god?

Med denne wokpande er du sikret et kvalitets produkt. Det bedste ved dette produkt er at den er non stick, så du ikke behøver at bekymre dig om fedtstof eller andre. Dog ligger denne wokgryde i den dyre ende af vores udplukkede bedste i test vindere, så man kan godt gå hen og bruge en del penge på dette produkt.

Den er fremstillet i aluminium, hvilket gør at den er god og hurtig til at varmefordele så man kan lave de bedste wokretter. Varmen fordeler sig så alle ingredienserne får samme temperatur hurtigt. Non-stick belægningen gør, udover at sikre at det ikke brænder på, også at den er utrolig nem at rengøre som wok gryde med låg. 

En anden fordel ved Le Creuset panden, er at den kan tåle op til 260 grader og kan bruges til alle komfurtyper, hvad angår både induktion, gas eller keramiske kogeplader. 

Denne bedste i test wokpande har også non-stick belægning, som sikrer en nem rengøring og som virker på induktion. Håndtaget er desuden udført i rustfrit stål, hvilket sikrer en nem og behagelig anvendelse. 

Denne wokgryde frigiver desuden heller ikke nogle kemikalier når du bruger den, hvilket derfor er et godt valg til dig som gerne vil undgå unødvendig kemi i hverdagen.

Fordele:

 • Titaniums partikler
 • Bruges til ovn og alle varmekilder
 • Induktion

Ulemper:

 • Høj pris

Se produkt

Coop

Køb din Le Creuset wokpande her


Skeppshult Wok gryde med træhåndtag

Prisklasse: 1.699 kr.

Der findes et utal at wokpander på markedet i dag, men ønsker du at gå efter en hvor kvaliteten er god og varmen kan blive høj, så er det oplagt at gå efter en af dem, der er lavet i støbejern. 

Det er her at Skeppshult wokgryde kommer ind i billedet, for de har om nogen slået deres navn fast, når det gælder de gode wokpander af støbejern. Dette smarte køkkenredskab er uden anden tilsætning eller belægning. Det betyder dog ikke, at du skal være bekymret for, om dine madrester sidder fast på panden. 

Skeppshult wokgryde er nemlig blevet brændt med godkendt rapsolie, som sikrer, at modellen har en yderst effektiv slip let beklædning. Et andet smart faktum, der taler for, at denne model er blandt de bedste wokpander er, at modellen fungerer til alle slags komfurer. 

Almindelig, induktion eller gas uanset hvilket slags komfur du har – eller måske får i fremtiden, kan du altid flytte Skeppshult wokgryde med dig. Producenten tilbyder endda 25 års garanti – og det betyder, at du kan forvente at have denne lækre wokpande mange år ud i fremtiden. 

Fordele:

 • Ren støbejern 
 • Uden belælgning
 • 25 års garanti 
 • Stilrent design 

Ulemper:

 • I den højere prisklasse

Se produkt

Mauviel M’Steel 30cm

Prisklasse: 939 kr.

Kender du ikke til det franske mærke Mauviel, så er du ikke den eneste. Ikke desto mindre får du her et produkt, der er lidt udover det sædvanlige. Kvalitet, gode materialer og et slidstærkt produkt. 

Denne lækre wokpande fra Mauviel er om nogen en robust en af slagsen. Denne wokgryde er lavet i pladestål, der sikrer en høj varme. Dog er pladestål et lettere materiale end støbejern, hvorfor denne model kan være en del lettere at håndtere og svinge rundt med i køkkenet. 

Denne wokpande måler 30 centimeter i diameter, og der er derfor rigeligt med plads til mad til hele familien. Inden du investerer i denne wokgryde, der ligger i den dyrere prisklasse skal du være opmærksom på, at denne model ikke er klædt med den såkaldte non-stick belægning.

Varmer du panden godt op med olie er der dog ingenting at frygte – for så danner det lækre produkt en naturlig form for non-stick, der sikrer, at du nemt og hurtigt kan klare opvasken efter aftensmaden. 

Fordele:

 • God kvalitet
 • Lækkert design 
 • Lavet ad pladestål

Ulemper:

 • Uden non-stick belægning
 • I den dyre prisklasse

Scanpan Impact Wokpande

Prisklasse: 999 kr.

Denne wokpande fra Scanpan er designet med fokus på funktionalitet og robusthed, og derfor er dette et rigtig godt valg til personen, der gerne laver wokmad én eller flere gange om ugen. Denne wokgryde er nemlig utroligt holdbar og nem at bruge.

Wokgrydens kerne er lavet af aluminium, som er omringet af to lag rustfrit stå, der gør, at man får en jævn og vedvarende varme til sin tilberedning under madlavningen. Hertil kan wokpanden bruges på alle typer af varmekilder, også induktion, hvilket gør den perfekt til ethvert hjem.

Når du laver mad i Scanpan Impact wokpanden, vil du opleve at du har med en slidstærk og holdbar wok pande at gøre, der kan klare selv de værste tæsk. Den er nemlig designet og udviket med et ergonomisk håndtag, der holder sig kølig – selv på et gaskomfur, hvor der ellers godt kan blive hedt.

Det gode ergonomiske håndtag sikrer god føring og godt greb under madlavninge, som du vil nyde godt af, når der skal slynges og vendes under lynstegningen. Derudover finder du både en måleskala inde i wokken, samt en drypfri kant, så du kan hælde wokkens indhold ned på et serveringsfad eller i en skål til servering.

Har ovenstående ikke overbevist dig, så kan vi også afsløre, at wokpanden også kan komme i ovnen og kan klare op til 260 graders varme. Hvad siger du så?

Din wokgryde kan tilmed også komme i opvaskemaskinen, når madlavningen og middagen er overstået, og så kommer den med et flot og praktisk glaslåg, der ligeledes tåler maskinopvask.

Fordele:

 • Indvendig måleskala og drypfri kant
 • Tåler at komme i ovnen, op til 260 grader
 • Slidstærk og funktionel

Test: hvordan du vælger den bedste wokpande

Der er forskellige bud på, hvad der gør en wokpande til den bedste i test. Som alt andet afhænger det af dine behov, og hvor meget du vil bruge det. På samme måde afhænger det af, hvilket slags komfur du har derhjemme, her er der forskellige bud på, hvilke wokpander der passer bedst til de specifikke og forskellige slags belægninger. 

Tænk over disse overvejelser, inden du køber din nye wok pande. 

 • 1. Støbejern er tungt, hvis du skal have en let wokpande, skal du ikke vælge dette materiale.
 • 2. Rustfrit stål er let dog er dette materiale ikke det bedste i test når det omhandler opvarmning af panden.
 • 3. Carbon stål materiale varmer hurtigt op og giver god varmefordeling på hele din wokpande, dog skal man være opmærksom på om den har non-stick pande hvis man er til det. Dette materiale er det mest anbefalelseværdige i og med, det er langtidsholdbart og slidstærkt.

Derudover er det værd at tænke over, om du er mest til en wokgryde med to eller et håndtag, hvis du har svært ved at løfte, kan det være det bedste bud, at du køber en wok pande med to håndtag, så man får det bedste greb om sin wokpande.

Inden du træffer dit endelige valg, er det også en god ide at teste hvad der fungere for dig selv i følgende. 

1. Hvad størrelse wokpande du vælger

Der findes forskellige størrelser af wokpander, og der er ikke et entydigt svar til den bedste. Det er en test man selv på vurdere i eget køkken afhængigt af, hvor meget mad man laver eller hvor mange man laver til. 

2. Hvilket materiale 

Som tidligere nævnt findes der forskellige materialer alle med fordele og ulemper der er værd at overveje. Så tænk over vores test, og om det er vigtigt for dig at have non-stick wokpande eller om det er bedre at overveje andre materialer som findes. 

3. Hvordan din wokgryde skal rengøres

Mange nyere modeller kan sagtens tåle at komme i opvaskemaskinen, derfor kan det være at du skal overveje en model som kan håndtere det. Det bedste for at være sikker på at den kan komme i opvaskemaskinen, er at tjekke det label som sidder på din wokpande, når du køber den. 


Hvad er en god wokpande og gryde?

Hvis du er på udkig efter den bedste wokpande er det vigtigt at panden er god til at fordele varmen over hele panden, så dine råvarer for lige meget varme hele vejen rundt. Det er samtidig vigtigt at panden har den rette størrelse og er nem at bruge for den som skal håndtere den. 

Hvis din wokgryde er meget stor og tung, kan dette gøre det meget svært for en mindre person at løfte den mange gange, uden at belaste håndledet. Wokpaner lavet i støbejern eller aluminium, som vores bedste i test Le Creuset pande, vil være meget tung at holde på. Dog gør materialet også, at den har en meget lang holdbarhed og giver et godt resultat.

Vores anbefalede Ken Holm Excellence pande er derimod meget let og nem at håndtere, hvilket gør denne wok gryde og pande god for personen som måske ikke kan løfte så meget.

bedste-wokpande-boks

Når det kommer til mange køkkenredskaber hænger kvalitet og pris ofte sammen. Hvis man ofte bruger sin wok og gerne vil kunne få glæde af den i mange år frem, vil en dyrere model være en god idé at investere i. Omvendt vil en lidt billigere model være den bedste løsning for dig, som måske kun laver wok et par gange om måneden, og derfor ikke har behov for et stå dyrt produkt. 

Vores anbefalede GreenPan er det bedste i test produkt som ligger i mellempris klassen, men hvor kvaliteten stadig er rigtig høj. Det er derfor et godt valg hvis du gerne vil have noget godt, uden at skulle betale en en høj pris for din wokgryde.

Findes der forskellige wokpander?

Der findes som nævnt forskellige slags wokpander og gryde, i købet af sådan et produkt, er det derfor vigtigt at sikrer at panden fungerer på den ønskede varmekilde. Det er nemlig ikke alle paner som kan bruges på induktion. Det vil derfor være en god idé at gå efter en pande som kan passe alle slags varmekilder, så man er sikret at kunne bruge den over alt. 

Det er samtidig også en fordel at kigge på om denne wokgryde kan tåle ovn, induktion eller opvaskemaskine, hvis dette er noget som kan have betydning for brugen og glæden af ens produkt.

Wokpandens historie

Wokken er en meget gammel opfindelse, den blev nemlig opfundet i Kina for over 2000 år siden. Ordet “wok” stammer oprindeligt fra det kantonesiske ord der betyder “kogt gryde”. 

Dengang blev wokpanden fremstillet i støbejern, for at gøre dem meget hårdføre og holdbare. Nogle mener at wokken blev opfundet for at kunne tilberede mange retter med de samme ingredisener. 

Andre mener at en wokgryde blev opfundet med det formål at transportere store mængder af mad nemt. En tredje teori bygger på at wokken blev opfundet på baggrund af mangel på oline. Formen på wokken er derfor udtænkt på den specifikke måde så den ikke behøver særlig meget olie ad gangen.

De fleste wokpaner er i dag fremstillet i carbol stål, hvilket også gør dem meget langtidsholdbare og praktiske, da madrester ikke så let sætter sig fast. Når man først har investeret i en god wok, er det altså et køkkenredskab som man vil kunne have glæde af i mange år frem. 

 • Fremragende varmefastholdelse
 • Koger hurtigt
 • Perfekt til tilberedning af wokretter

Hvilke retter kan man lave i en wokpande?

Når du vælger at bruge en wokpande til tilberedning af aftensmaden, så behøver du bestemt ikke at begrænse dig til de klassiske wokretter med lynstegte grøntsager og proteinkilder, men kan også sagtens lave andre lækre retter.

Holder vi os til det asiatiske køkken, kan man også sagtens lave lækre karryretter i wokpanden. Nogle lækre grøntsager og sin yndlings proteinkilde tilberedt i rød, grøn eller måske gul karrypasta og blødet op med lækker kokosmælk, som giver den helt rette cremede konsistens. Hertil kan du vælge både ris og nudler.

Hopper vi ud af de asiatiske ruter, vil man også kunne tilberede andre gode retter i sin wokgryde. Wokken kan både bruge som en gryde og som en pande på grund af sin dybe, men brede, form.

Du kan for eksempel også vælge at lave en lækker kyllingetærte med porrer i din wok. De fleste wok pander tåler nemlig også at komme en tur i ovnen, så du kan med fordel lave sovsen og fyldet til din tærte i wokken og blot ligget et butterdejslåg på toppen, ind i ovnen og violá, så har du en lækker tærte.

Er man til lækre supper, kan man også vælge at lave en skøn tomatsuppe, hvor friske tomater først tilberedes, for at få den naturlige sukker og masser af smag ud af tomaterne, i sin wok pande. Her vil din wokgryde også sagtens kunne fungere som en almindelig gryde.

Selv den klassiske bolognese sovs, hvad end den skal bruges til pasta med kødsovs, eller til den hjemmelavede lasagne, kan også laves i en wok. Her kan du brune en stor mængde kød af på samme tid, tilsætte en masse gode grøntsager, som eksempelvis gulerødder, revert squash eller noget tredje, og koge en god sovs ind.

Som du nok kan fornemme på ovenstående, så begrænser en wokpande sig bestemt ikke kun til de klassiske, asiatiske retter, men kan også sagtens bruges til alverdens andre retter.

Gode opskrifter til din wokgryde

Med en wok kan du lave de bedste retter. Ofte vil man bruge et wok til det asiatiske køkken, her kan man lave alverdens retter som inkluderer forskellige grøntsager, kød, ris eller nudler. 

Ofte vil en wok være god at bruge til retter hvor grøntsagerne ikke skal have særlig lang tid ad gangen. De skal tit bare lynd steges  og tilberedes med høj varme i kort tid. En god wokret er den bedste aftensmad til en travl hverdag. Her kan du bruge sojasauce, chili, lime eller meget andet som kan give disse dejlige smage som er kendetegnet ved det asiatiske køkken. Med eller uden induktion til din gryde.

Det gode er også at man altid kan skifte grøntsagerne ud med andet, alt efter hvad man lige har i sit køleskab. Langt de fleste grøntsager og kødrester passer nemlig i en lækker wokret. På denne hjemmeside kan du finde dejlige og nemme wokretter som du med fordel kan lave på din nye og bedste wokpande sa,t gryde med låg.

Der er næsten ingen grænser for, hvad du kan finde på at bruge din wokpande til. Grøntsager, kød, kylling og fisk er bare et par af de ingredienser, der passer perfekt til produktet. Måske du også er vild med en god karryret? 

Så er det helt oplagt at anvende en god kokosmælk, tage en tur forbi dit lokale asiatiske supermarked og købe en lækker karrypaste og så blot svinge panden derhjemme. Du kan med få, men gode ingredienser, skabe retter i den wokpande, som havde du købt dem i en autentisk, asiatisk restaurant. 

Lav sunde retter med en god wokpande

Prøver du at skære ned på pasta og kartofler og op på grøntsager og protein? Så skulle du måske overveje at investere i en god wok pande. Når du steger grøntsager i kort tid på en varm flade, er du sikret, at smagen bevares – og det samme gælder vitaminerne.

Fordi varmen kan blive høj på det effektive køkkenredskab behøver du ikke meget olie, og det betyder naturligvis at du er sikret et rigtig godt, sundt og vitamrigt resultat, hvor du ikke behøver at gå på kompromis med sin sundhed – tværtimod. 

Med en wokpande kan du med andre ord nemt og lækkert spare på de kostbare kalorier, samtidig med at du kan lave en lækker og stor portion aftensmad, som med sikkerhed vil skabe glæde hos alle om bordet.

Din nye wokgryde kan ikke alene bruges til stegning af kød og grøntsager. Flere steder i Asien bruges dette køkkenredskab også til at tilberede og lave supper, fordi varmen breder sig i støbejernet. Du kan med fordel gøre kunsten efter og opnå en bid af Asien hjemme i køkkenet.

Hvad behøver man, udover en wokpande, i køkkenet?

Har man en wokpande, så har man egentlig både et godt grundlag for både en gryde og en pande, da wok pande kan bruges til begge dele på grund af sin form. Men derfor kan det stadig godt være rart at have en flad pande, til når man skal lave spejlæg eller stege en bøf, samt at have en gryde til at koge pasta, æg eller noget tredje.

Det kan altså også være anbefalingsværdigt at have nogle gryder i forskellige størrelser, og en pande eller flere pander i forskellige størrelser. Hertil hører naturligvis også køkkenredskaber som en palet, en grødske, en suppeske og så videre. Nogle pander og gryder tåler ikke metalkøkkenredskaber, så dette er klogt at undersøge inden køb.

Er man vild med at bage, så kan en køkkenmaskine, der kan ælte deje, piske flødeskum og endda måske hakkekød være en rigtig god ven i køkkenet. Vi har også lavet en stor guide til de bedste køkkenmaskiner, hvis du skulle være på udkig efter en sådan.

Er du vild med retter som gullasch, osso buco eller andre simreretter, der kræver mange timers tilberedning, som man måske ikke har tiden til i det daglige, fordi dagene ofte føles kortere end de er. Her kan en trykkoger være din bedste ven, og vi har naturligvis også lavet en guide til de bedste trykkogere.

Det kan være utroligt lækker med en omgang thailandsk Pad Krapow, når man skal have en hyggelig familieaften, eller måske hvis det mare er længe siden, man sidst har fået noget lækkert asiatisk. 

Her kan man jo oplagt bruge sin wok. I en klassisk Pad Krapow bruger man hakket svinekød. For at gøre retten ekstra lækker, kan man jo med fordel hakke kødet selv i den bedste kødhakker, som du kan finde en guide til her.

Når grøntsagerne til din Pad Krapow, eller en anden lækker ret, skal snittes, så er det naturligvis også vigtigt at have de bedste køkkenknive, der kan snitte grøntsagerne helt tyndt og fint, især hvis man skal have med lynstegning at gøre, hvor grøntsager og kød kun rør wokpanden i ganske få sekunder. 

Du kan med fordel hakke løg, hvidløg, gulerødder og andre grøntsager, der behøver en ekstra fin hakning i en minihakker. Her piller eller skræller du blot grøntsagerne og kommer dem i minihakkeren. I løbet af få sekunder har du helt finde løgstykker, som du kan smide i wokken. Læs mere om den bedste minihakker.

Hvilke køkkenredskaber er gode sammen med en wokpande og et låg?

Når man har investeret i en god wok og nu skal til at begive sig ud på wokkens mange mulige kulinariske eventyr, så er der naturligvis også nogle køkkenredskaber, der i særlig grad vil gøre livet nemmere for dig som wokmester.

Først og fremmest kan en lækker wok stegepalet være god at brug, da de er designet efter at kunne vende grøntsager, kød og andre lækkerier rundt i wokken på hurtig og nem vis. Én af de helt store fordele ved at anskaffe sig en wok stegepalet er naturligvis længden på paletten.

En wok stegepalet er nemlig væsentligt længere end en almindelig grydeske, og derfor udgår du også, at håndtaget, som du skal holde på, bliver brandvarmt, når det ligger og hviler på wokkens kant. Her vil håndtaget nemlig rage ud over kanten, så håndtaget forbliver køligt nok til at holde på.

Et andet god køkkenredskab, der kan gøre middagen nemmere, når der skal serveres wokretter. Her taler vi naturligvis om støvejernsholder til din wokgryde, som den kan stå på, når wokken sættes på spisebordet. Det kan være svært, på grund af wokkens form, at finde den rette bordskåner, derfor findes netop denne holder.

Der er selvfølgelig også mange andre spændende køkkenredskaber, som vil gøre brugen af din wokgryde endnu sjovere. Vi vil dog ikke gennemgå dem alle, for så kunne vi skrive en hel bog. Dog vil vi til enhver tid anbefale, at du kun anvende køkkenredskaber til din wokpande, som panden ikke tager skade af.

wokpande-billede-boks

Men hvorfor skal du egentlig vælge en wokgryde med låg? Det kan virke irrelevant at købe en gryde eller pande med låg, når det er en wok version, der er tale om. Dog vil vi kort komme omkring hvorfor det er til stor gavn for dig at købe en med låg. 

Du kan først og fremmest langt bedre lave og kokkerere simremad i din gryde eller pande til wok. På den måde kan du ligge låg på, og lade det stå længe og trække en masse smag. 

Det kan også være, hvis din mad skal have en meget hurtig opkogning ved hård varme, hvor du ikke skal røre i din gryde eller pande, at du kan lægge låg på, så du ikke rammes at tomatsauce, fløde eller andre væsker fra din madlavning.

En wokgryde med låg er oftest nem at få fat i, da flere af de pander og gryder du kan købe har inkluderet et låg. Det er dog ikke en selvfølge, og vi anbefaler at du holder øje med om det er en mulighed og del af pakken.

En wokgryde med låg kan også have fordele i form af rengøring omkring komfuret, da der minimeres skidt omkring dig. Udover dit låg, kan du også ofte få en lille rist eller grill ting med til din pande, som gør at du kan lægge nogle af dine råvarer til tilberedning ved svag varme. 

Denne rist kan også være gavnlig, hvis du skal lægge nogle råvarer væk på siden, mens andre ting videre skal steges. Det kan til eksempel være rejer, som efter de har fået kort varme, skal tages fra og først tilsættes efterfølgende.

Det skal du være opmærksom du inden du køber

Du har sikkert prøvet det en gang eller to. Du er kommet hjem med et stykke tøj, et køkkenredskab eller lignende, som alligevel ikke helt passer dig. Det samme kan du risikere at komme ud for, når du investerer i en wokpande. 

Det er nemlig ikke alle wokpander, der fungerer på induktion. Har du en induktionskogeplade bør du derfor gå efter de wok gryder, som målrettet er lavet til induktion.

Har du omvendt et almindeligt eller gaskomfur, så skal du på samme vis være opmærksom på, at du ikke kommer hjem med en wokpande til induktion. Det vil være ærgerligt at tage den i brug, for dernæst at finde ud af, at den ikke fungerer hjemme hos dig. 

Vil du ikke være i tvivl – og vil du gerne kunne tage dit nye, smarte køkkenredskab med dig, når du skal flytte i fremtiden? Så kan du med fordel købe en wokpande, der er lavet i støbejern. Disse fungerer nemlig for det meste til alle slags komfurer, det uanset om du har gas, induktion eller almindelig.

Der skal dog ikke meget research til for at klikke det rigtige produkt og wokgryde hjem. Ligesom det fremgår her, fremgår det også at de fleste produkter, hvilke produkter, der tåler henholdsvis gas, induktion og almindelig komfur. Det betyder også, at du kun er få klik væk fra at kunne lave de lækreste retter, der er fyldt med alle de råvarer, du bedst kan lide. Vi siger bare værsgo og velbekomme.


FAQ – bedste wokpande og wokgryde


Angivelse af kilder og tests:

Netop GoodHouseKeeping er udvalgt som en af vores kilder, da de er gode til at anmelde alt til køkkenet og hjemmet. Det er et online medie, hvor du altid kan søge en masse viden om de nyeste trends til huset eller hjemmet. Det kan være alt fra den nye bedste wokgryde eller wok pande, som du kan blive ejer af og til en ny smart espressomaskine eller hvilken hund der er mest allergivenlig. 

Dette online magasin og anmeldelses site er ejet af Hearst Digital Media, som netop er et bureau som arbejder med livstil og design. De har derfor stor indsigt i, hvad der rør sig indenfor hjemmet, design og nye trends. 

GoodHouseKeeping har i dette tilfælde været inde og vurderer hvad der er vigtigt at holde øje med, når du skal købe dig en wokgryde og wok pande. Derudover hvilket materiale der er bedst og som holder længst. De har derfor også anmeldt forskellige brand, mærker og produkter, så du som forbruger og vi kan navigerer i markedet for wokpander.

Epicurious er endnu et online medie, som anmelder forskellige produkter og brands. De har derudover også mange opskrifter, som du kan gøre brug af, når du skal bruge din wokgryde eller pande. Deres opskrifter og anmeldelser varierer, men det holder sig indenfor husholdning og madlavning. 

De har dog en enkelt gren, hvor de også omtaler og vurderer mulighederne for mad til ferie og events. Hvad er passende, lækkert og smart at lave til din ferie eller til dit næste arrangement. 

Condé Nast, som står bag denne side, bevæger sig på andre online magasiner også indenfor mode. Det er et amerikansk medie.


Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 5

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

Scroll til toppen