Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Kosttilskud » Vægttab med proteinpulver – Opnå sund og nærende kost

Vægttab med proteinpulver – Opnå sund og nærende kost

Vægttab med proteinpulver

Har du spørgsmål til vægttab med proteinpulver? Protein pulver kan tilføres i forskellige måltider, som du indtager i løbet af din dag. Du kan f.eks. drikke en sund smoothie tilført det sunde pulver til morgenmad, lave dig en proteinshake til en af dagens mellemmåltider eller tilføje det i diverse frokost- og aftenretter.


Hvordan kan proteinpulver indtages i forbindelse med et vægttab?

Proteinholdigt pulver findes i mange varianter, mærker samt smage. Du kan dermed tilpasse det efter netop det behov, du skulle have og tilføre det i din kost, selvom du f.eks. følger en kostplan eller selv eksperimenterer med nogle af de bedste og sundeste opskrifter. 

Til måltider såsom morgenmad, mellemmåltider og aftensnack eller dessert findes der et væld af smagsvarianter fra bl.a. BodyLab, som kan tilføre et lækkert touch, og som gør smagsoplevelsen noget mere spændende. Og det er jo at foretrække for de fleste, især under et vægttab, hvor gode smagsgivere kan opveje for de usunde vaner, du gerne vil vende dig af med. 


Hvilke produkter findes der?

Der findes eksempelvis proteinpulver fra BodyLabs Whey pulver med smag af vanilje, hindbær og jordbær, chokolade og cookies & cream. Det lyder jo ikke helt dårligt at drikke en lækker shake eller smoothie med en af disse lækre smage. Du kan sågar også tilføje pulveret i havregrød eller pandekager. 

Derudover kan et køb at whey proteinpulver også bestå af helt smagsneutralt pulver, som du kan tilføje i din frokost eller aftensmad, hvis ikke du ønsker en smagsgiver, men blot et øget proteinindhold. Eksempler på anvendelsesmuligheder kan være i kartoffelmos, suppe, risotto og meget andet. 

Du kan sikkert finde endnu flere kaloriefattige opskrifter, hvori du kan lade dig inspirere til at tilføje pulver som bidragende proteinkilde. 

Hvis du ønske at tabe dig på en lidt mere hurtig måde, vil det klart gavne dig at dyrke motion sideløbende med indtagelsen af proteinpulver. Her er det aller bedste, hvis du indtager pulveret efter din træning for at, du opnår den bedste effekt.

Hvorfor er det vigtigt at inddrage protein i sin kost i forbindelse med vægttab?

Du skal ikke tro, at du taber dig hurtigt, bare fordi du tilfører proteinpulver i alle dine måltider og alt, du indtager. Der er ej heller behov for et langt større proteinindtag end normalt, fordi du ønsker at foretage et vægttab. Du kan blot inddrage proteinholdigt pulver i dine måltider for at sikre, at du opnår den rette og bedste mængde protein dagligt. 

Pulver med højt proteinindhold kan bidrage til at du, også under et vægttab, kan bevare din muskelmasse. Dette er af betydning, fordi muskelmassen i kroppen er et aktivt væv, som er ansvarlig for nogle dele af vores forbrænding. Hvis ikke du holder gang i din forbrænding vil du muligvis efter et vægttab blot tage på igen og dermed ikke opnå de bedste resultater. 


Fordøjelsen ift. protein

Det tager desuden længere tid for kroppen at fordøje protein, hvis termogene effekt ligger på omkring 30%, mens den kun ligger på  5% for kulhydrater og 1% for fedt. Dette bidrager i længden til et fald i vægt. Endvidere er protein mere mættende end kulhydrater, hvorfor det især kan være lettere at holde vægten. 

Hvis du tænger til et energiboost eller kunne spise et mellemmåltid, vil det være det bedste at drikke en proteinshake på et fedtfattigt produkt såsom vand eller evt. skummetmælk samt en sukkerfri proteinpulver for at opnå en mættende effekt og samtidig ikke indtage for mange kalorier. 

Det er vigtigt, at du finder den rette balance og integrerer proteinpulver i din kost med andet sund mad. Vi råder dig til også at søge input fra andre kilder og uddannede fagfolk, da denne guide blot repræsenterer vores indsigter og erfaringer.   

Her kan du finde endnu mere inspiration og vejledning til at finde det bedste proteinpulver, som du kan benytte under dit vægttab.


Hvad skal du være opmærksom på?

Vi anbefaler igen, at du altid tager fat i din egen læge i forbindelse med vægttab gennem proteinpulver. Det kan være, at din krop har specifikke behov og begrænsinger, hvad angår vægttab. Derfor bør du få anbefalet en mængde, som passer til din krop.

Dog kan vi godt hjælpe med nogle områder, du generelt skal være opmærksom på.

  • Erstat aldrig din kost med proteinpulver.
  • Køb gode produkter af kvalitet, så du ikke får dårlige blandingsprodukter

Du kan dog godt foretage vægttab med proteinpulver uden at bekymre dig mere end højst nødvendigt. Det er nemlig generelt vigtigt at du får godt med protein under vægttab, og ikke blot mindsker din daglige kost. Det er derfor et godt alternativ eller tilskud til din normale kost.


Kan man bruge proteinpulver hvis man har laktose allergi?

Hvis du har laktose allergi eller er intolerant har du fortsat mulighed for at benytte dig af dette kosttilskud og proteinpulver generelt. Du skal dog være opmærksom på at købe dem som er laktosefrie eller veganske. Du finder blandt andet BodyLab og deres Vegan Blend, som er en serie af veganske varianter, som er lavet på alternative protein kilder (og dermed ikke valle).

Du kan derfor på bedste vis bruge tilskuddet og vægttab med proteinpulver, men hvor du ikke skal være bange for det, hvis du er intolerant for laktose eller foretrækker at mindske de animalske produkter i din kost.


Interesseret i mere viden om proteinpulver?

Det bedste proteinpulver 2023

Kilder

Læs hvad Bodylab har at sige om proteinpulver under vægttab her
Tænk.dk
Myprotein.dk

[ratemypost]

Om forfatteren

Scroll to Top