Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Kosttilskud » Tager man på af proteinpulver?

Tager man på af proteinpulver?

tager man på af proteinpulver

Det er altid en god idé at undersøge virkninger, bivirkninger og andre områder, som et kosttilskud kan have indvirkning på, eksempelvis: tager man på af proteinpulver? Det er måske ikke dit formål at tage på, men det kan også være muskler, der opbygges og ikke fedt. Læs med i denne artikel, for at få afklaret det en gang for alle.

Tager man på af proteinpulver? Nej, man tager ikke på i fedt, af at indtage proteinpulver. Et gram protein indeholder ca 4 kcal, og det helt afgørende er, om du indtager flere kalorier end du forbrænder. Hvis det er tilfældet, så kan det lagres som fedt, men proteiner lagres dog i ringe grad som fedt. Du bør derfor ikke være bange for at tage på i fedt af at indtage proteinpulver.


Tager man på af proteinpulver i fedt?

Proteinpulver er det aller mest populære og mest anvendte kosttilskud på markedet, og det ville det nok højst sandsynligt ikke være, hvis man blev tyk af at indtage det. Et kosttilskud skal dog altid indtages i de rette mængder, så man ikke overdriver sit indtag. Den anbefalede mængde af protein for en voksen person med et normalt aktivitetsniveau er 0.8 til 1.5 gram protein pr kilo kropsvægt om dagen.

Hvis du træner eller styrketræner meget, så kan du godt indtage mere end dette, men det anbefales at holde sig til max 1.8 gram protein pr kilo kropsvægt, hvis du træner. Proteiner kan naturligvis også indtages gennem måltider og madvarer, så husk at proteinpulver blot skal fungere som et supplement til din varierede kost.


Fordele ved proteinpulver under vægttab

Proteinpulver kan være et rigtig godt redskab under et vægttab. Det kan nemlig være med til at give en længerevarende mæthedsfølelse. Dit kalorieindtag er som sagt afgørende for dit vægttab. Du tager på, hvis du indtager flere kalorier end du forbrænder og omvendt taber dig, hvis du indtager færre kalorier end du forbrænder.

Det kan derfor være smart at inkorporere den rette mængde protein i dit daglige indtag af mad, drikke og kosttilskud, så du kan opnå en god mæthedsfornemmelse og dermed ikke have trang til at spise hele tiden.


Hvem har brug for proteinpulver?

Der kan være forskellige og individuelle grunde til at have behov for et supplement af protein til din kost. Det kan enten være for at hjælpe muskelopbygningen på vej i forbindelse med din træning. Men det kan også være nødvendigt for ældre mennesker, der måske ikke får trænet og dermed hurtigt mister muskelmasse.

Voksne mennesker med et normalt aktivitetsniveau skal have omkring 0.8 gram til 1.5 gram protein pr. Kilo kropsvægt om dagen. Så hvis du styrketræner meget, kan dit behov være større end dette og dermed være en god idé at supplere med et tilskud, såfremt kosten ikke dækker behovet.


Hvad er proteinpulver egentlig?

Protein er opbygget af aminosyrer, og det samme gælder proteinpulver. Det kan variere, hvilke råvarer pulveret er lavet af, men den mest populære variant er whey eller valleprotein. Det stammer fra mælk i den flydende form, hvor kasein protein eksempelvis stammer fra komælk i den faste form.

Mælk har en fordelagtig aminosyresammensætning, som optages hurtigt i kroppen. Hvis du ikke kan tåle mælk eller er laktoseintolerant, findes der dog også proteinpulver, der er lavet på eksempelvis ris, soja eller andre råvarer, der ikke er baseret på mælk.

Hvis du vil vide mere om de bedste produkter, kan du læse denne guide til det bedste proteinpulver i test i 2022. 

Kilder


Om forfatteren

Scroll to Top