Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Generelt » Styrketræning – Bliv inspireret af et program med øvelser

Styrketræning – Bliv inspireret af et program med øvelser

styrketræning

Hvad end man er ny eller garvet til styrketræning, så kan man ofte få brug for inspiration til øvelser, så man kan variere sit program og opnå bedre resultater. Som nybegynder kan det være svært at navigere rundt i de forskellige maskiner i træningscentret og hvilke øvelser, der rent faktisk virker.

Vi hjælper dig på vej mod en effektiv træning med forskellige styrketræningsøvelser, som du kan lave enten derhjemme eller med udstyr i dit fitnesscenter.

øvelser

De bedste råd til en nybegynder

Hvis du ikke er vant til at styrketræne, kan det godt være lidt af en jungle at finde rundt i de mange forskellige øvelser, maskiner, vægte osv. Det er derfor en god idé at udvælge 3-5 øvelser, som du kan blive tryg ved og udføre korrekt.

Hvis du ønsker effektive resultater for muskelopbygning med styrketræning, kan du med fordel undersøge dit behov for kosttilskud. Vi har en guide til det bedste proteinpulver test, som du kan tjekke ud.

Når det gælder styrketræning, er det meget vigtigt at du ikke laver øvelserne forkert, så du får skader. Det gælder især, hvis du løfter tungt. Når du første gang skal lave et squat eksempelvis, vil vi anbefale dig at prøve uden vægt på først.

På den måde kan du og din krop blive komfortabel med bevægelsen, så du er helt klar til at få vægt på. Det kan også være en god idé at benytte dig af de forskellige maskiner, der er i et fitnesscenter, da du er mere sikker i at udføre øvelserne korrekt, end hvis du lavede dem med fri vægt.

Opdel dit program i sæt

Når du er nybegynder, bør du sørge for at holde dit program simpelt til at starte med og fokusere på at udføre øvelserne korrekt, inden du kaster dig ud i alverdens øvelser. Du får også bedre udbytte af din træning, hvis du fokuserer på at udføre de samme øvelser i sæt med en lille vægtøgning.

Det vil sige at du udfører en øvelse eksempelvis 12 gange á tre sæt. Det betyder, at du laver den samme øvelse 12 gange, hvorefter du holder en lille pause på omkring 30 sekunder, det er ét sæt. Det skal du så gøre tre gange, så du gentager samme øvelse 12 gange og holder pause.

Når du er færdig med de tre sæt af den ene øvelse, kan du gå videre til den næste maskine og gøre det helt samme. På den måde kan du faktisk nøjes med at have 3-5 øvelser på dit program for din styrketræning per træning.

Find også vores andre artikler om træning på:

Kilder

  • Læs mere om styrketræning i forhold til sundhed på Sundhed.dk

Om forfatteren

Scroll to Top