Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Opskrifter » Stegt flæsk i ovn – nem og hurtig opskrift

Stegt flæsk i ovn – nem og hurtig opskrift

stegt flæsk opskrift

Stegt flæsk i ovn er en gammel dansk som må være den ultimative ret at mestre. Retten har bestået i mere end hundrede år, og for at den fortsat skal leve, må opskriften spredes vidt og bredt i det ganske danske land.

Vi guider dig gennem en god og nem opskrift på den danske nationalret. Rigtig god fornøjelse

stegt flæsk i ovn

Stegt flæsk i ovn – nem og lækker opskrift

Stegt flæsk i ovn er en af de helt klassiske danske retter, som er blevet spist og nydt af danskerne siden slutningen af 1800-tallet. Retten er kommet for at blive, og det er aldrig for sent at lære at lave det. Vi har samlet en nem opskrift til dig her.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 55 min
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 4
Kalorier 350 kcal

Ingredienser
  

  • Ca. 800 g flæsk i skiver (evt. ribbenssteg skåret i skiver)
  • Groft salt og peber
  • 1 kg nye kartofler

Persillesovs

  • 8 dl sødmælk
  • 50 g smør
  • 5 spsk hvedemel
  • 1 bundt persille grofthakket
  • Saft fra en halv citron
  • Salt og peber friskkværnet
  • 1 nip muskatnød

Sådan gør du
 

Stegt flæsk

  • Start med at tænde ovnen på 200°C almindelig ovn.
  • Tør skiverne af flæsk af med køkkenrulle for at fjerne overskydende saft. Skiverne skal være tørre inden de kommer i ovnen.
  • Placer flæskeskiverne med mellemrum på en rist, som kan være i en bradepande. Put bagepapir på bradepanden under risten og slip for slem rengøring.
  • Drys med salt og peber på flæskeskiverne. Hvis du har god tid, så salt gerne i god tid inden de skal i ovnen for at mørne kødet ekstra.
  • Sæt kødet i ovnen og bag i ca. 35-45 minutter. Bagetiden afhænger af ovnen samt tykkelsen på kødskiverne, så hold godt øje.
  • Efter ca. 20 minutter vendes skiverne i ovnen. Det er vigtigt at kødet ikke bliver alt for mørkt og brændt.
  • Sæt her også kartoflerne over i letsaltet vand, og begynd på persillesovsen.
  • Når sværene er sprøde, boblende og gyldne, er kødet færdigt

Persillesovs

  • Mens kødet steger og kartoflerne koger, kan du lave sovsen.
  • Smørret smeltes ved middel varme i en gryde med tyk bund.
  • Melet tilsættes lidt ad gangen under omrøring med piskeris indtil du har en glat ensartet jævning.
  • Jævningen "bages" et par minutter i gryden inden mælken tilsættes. Dette gør at melsmagen bliver brændt af.
  • Mælken tilsættes under grundig omrøring, og sovsen koges op. Erstat evt. lidt af mælken med noget kartoffelvand.
  • Smag sovsen til med muskatnød, salt, peber og citronsaft. Sovsen skal koge ved lavt blus i ca. 5 min., stadig under omrøring.
  • Nu tilsættes en masse friskhakket persille i sovsen. Gem noget af persillen til pynt til servering.
  • Når både kartofler og flæsk også er klar, kan du servere retten og pynte med persille.

Video

Noter

Denne klassiske ret er et hit hos de fleste, men ofte laver mormor den bare bedst. Måske retten kræver lidt øvelse, men de fleste kan være med. Det vigtigste er bare at kødet bliver sprødt og salt og ikke for brændt.
Du kan også tilføje en hjemmelavet agurke- eller rødbedesalat til servering.
Held og lykke og velbekomme!

Nutrition

Serving: 100gCalories: 350kcal
Keyword dansk, Kartofler, sovs, Stegt flæsk
Tried this recipe?Let us know how it was!

Stegt flæsk som mormor laver den

Oprindeligt skal flæsken steges på en pande til de er sprøde og lysebrune. Dog kan det godt forsage en del rengøring, eftersom fedtet vil sprøjte fra panden. Derfor er ovnbagt flæsk en oplagt mulighed som gør retten nemmere idet du kan forberede sovs og kartofler mens kødet passer sig selv i ovnen.

Angivelse af kilder:

  • Coop Opskrifter – stegt flæsk med persillesovs her.
  • Madkultur.dk – historien om stegt flæsk med persillesovs her.
Scroll to Top