Leder du efter en nem opskrift stegt flæsk i airfryer? Så kan du med fordel bruge vores, som ikke bare er nem, men også hurtigt, let at gøre rent efter, og så er det jo bare en spise, som man ikke kan lade være med at elske.
Vi har lavet denne nemme opskrift, så du får sprødt og lækkert flæsk hver gang, men med mulighed for at inkorporere egne tiltag, såsom at spise det med det ene eller det andet tilbehør. En kogt kartoffel og lækker persillesovs er naturligvis traditionen, men man kan også sagtens vælge noget andet.

Nem opskrift på stegt flæsk i airfryer
Equipment
- 1 Airfryer
- 1 køkkenkniv
Ingredienser
- 500 gram flæsk i skiver
- salt & peber
Sådan gør du
- Start med med at skære alle dine skiver af flæsk ud i 2-3 mindre dele, alt afhængigt at størrelsen på flæsket.
- Krydr herefter godt med salt og peber.
- Lig flæsket ned i din airfryer. Forsøg at ligge det i så jævnt et lag som muligt, så alle stykker får mulighed for at få varme.
- Lad gerne dit flæsk trække med salt og peber på i en times tid inden tilberedning. Dette kan dog udelades.
- Steg dit stegt flæsk i airfryeren med 10 minutters intervaller på 180 grader.
- Når de 10 minutter er gået, tages skuffen ud med flæsket i, og der gives et godt ryst eller omrøring, så flæsket bliver vendt rundt.
- Gentag dette, indtil dit stegt flæsk er gyldent, sprødt og lækkert.
- Dette tager gerne mellem 30 og 40 minutter i alt – altså mellem 3 og 4 intervaller.
- Har du en Actifry, kan du med fordel lade armen være i, så klarer maskinen selv omrøringen af dit flæsk.
- Servér med kartofler og sovs, eller som du helst nyder din opskrift stegt flæsk i airfryer.
Video
Nutrition
Det rette tilbehør til svinet
Det kan for nogle være direkte blasfemi at pille ved retten, og derfor kan man jo vælge at lave denne lækre ret på traditionel vis med kogte, hvide kartofler, en opbagt persillesovs og måske noget surt til. Her er det naturligvis vigtigt at bruge skyen eller fedtet fra flæsket til sovsen, så den bliver god og smagfuld.
Dog kan man også vælge at nyfortolke lidt, så det ikke bliver den samme gamle opskrift på stegt flæsk i arfryer, dog. Du kan eksempelvis vælge at lave nogle bagte rodfrugter til. Det er også muligt at lave det som æbleflæsk, hvortil æbler og løg tilberedes i fedtet fra flæsket – dette er både lækkert som hovedret, men også som frokost, eksempelvis til julefrokosten.
Skal du prøve noget helt nyt, kan du med fordel prøve at marinerede eller glasere dit flæsk i, eksempelvis, teriyaki og servere det til nudler og lynstegte grøntsager. Du kan også vælge at lave en sprød salat til med sæsonens grøntsager, for eksempel en spidskålssalat med æbler og sprøde mandler.
Læs også vores andre opskrifter på lækkert kød
Angivelse af kilder og tests:
- Find her instruktioner på engelsk til retten.
- Læs også mere om stegt flæsk og dets historie her.