Ti helt unikke oplevelser i Danmark - oplevelser du ikke vil glemme

unikke-oplevelser-danmark

10 helt unikke oplevelser i Danmark

At rejse er at leve – det kan de fleste nok blive enige om. Men ikke desto mindre, er ude godt, men hjemme bedst, og her kan de fleste nok også nikke genkendende. Så hvorfor ikke kombinere de to?

Tag på tur i vores smukke land, og besøg de 10 unikke oplevelser i Danmark, som vi har samlet til jer her.

01 - Rejs ikke langt for turkisblåt vand

Der findes ikke noget smukkere end helt turkisblåt vand. Normalt forbinder vi dette med rejser til syden, hvor blandt andet Grækenland er kendt for at byde på netop dette. Men, du skal slet ikke rejse så langt f,or en unik oplevelse. Vi taler selvfølgelig om Stevns Klint. 

Tag vandreskoene på, og nyd en skøn gåtur ved Stevns Klint, som helt sikkert er en af de unikke oplevelser i Danmark, som vi selv er meget begejstrede for. Nyd udsigten og pak eventuelt en picnickurv, til en lang og hyggelig dag i smukke omgivelser.

02 - Unik oplevelse: udsigten af Danmark i 45 meters højde

Du har helt sikkert hørt om den før, og har du ikke allerede været en tur forbi Camp Adventure for at nyde denne unikke oplevelse i Danmark, så er det helt sikkert et must. Om du planlægger din tour-de-Danmark i vinteren, foråret, sommeren eller efteråret, så er denne oplevelse helt sikkert noget, du kan få glæde af på alle tider af året.

Hvis ikke du allerede har gættet det, så er det selvfølgelig Skovtårnet, der er tale om. Her kan du nyde den smukke natur, så langt som øjet rækker.

Tag jogging skoene på og få en god gåtur op af det høje tårn, som byder på en udsigt i toppen, som helt klart er gåturen værd.

03 - Tag på jagt efter kæmper

Er du til en god skattejagt, så får denne unikke oplevelse dig rundt til flere steder i Danmark. Tag børnene med på jagt efter De Glemte Kæmper, og se hvor mange I kan finde. De 6 kæmpe træfigurer af Thomas Dambo er i sig selv et forunderligt og imponerende syn, og hvis ikke det var nok, så ligger de også steder som byder på smukke omgivelser. 

God jagt!

04 - Få en unik følelse som Supermand i smuk natur

Få vind i håret og under vingerne, og tag på en susende tur gennem smuk natur med svævebane på Bornholm. I sig selv byder øen på mange flotte omgivelser og, ikke desto mindre, mange unikke oplevelser, og er du til sus for ørerne og ikke bleg for højder, så vil tovbanen være lige noget for dig. 

Den 290 meter lange svævebane lader dig suse gennem luften i 48 meters højde, som var du Supermand. Her er noget til dem, der elsker lidt adrenalin og et minde, man kan snakke om længe.

05 - Oplevelser med en fod i hvert hav

Besøg Danmarks nordligste punkt, der hvor Skagerrak og Kattegat mødes, med en tur ud til spidsen – nemlig Skagen. Prøv at stå med en fod i hvert hav, og besøg den hyggelige by til et godt måltid efter. 

Skagen byder på charme, natur og en masse hygge – og er du til en ekstra festlig oplevelse, så vil uge 29, hvis du ikke allerede kender til den, helt sikkert være ugen for dig.

06 - Kom helt op og flyve

Denne aktivitet forbindes som regel med en tur over Afrikas savanne, og selvom det helt sikkert vil være en smuk fornøjelse, er vi ikke i tvivl om, at den vil være lige så smuk over de frodige skove og åbne, grønne marker, som Danmark byder på.

Hvis du ikke har gættet, hvad vi taler om, så kan vi løfte slørret for, at det er en tur med varmluft ballon. Dette er ikke en helt billig fornøjelse, men en unik oplevelse – det er det. Ønsker du at vide mere, er det Dreamballon du skal besøge. 

07 - Hvor regnbuen ender...

..er der ikke guld, men smuk, interessant og tankevækkende kunst. Denne unikke oplevelse drager dig med til Jylland og smilets by, nemlig Århus, hvor kunstmuseet Aros holder til. Her bydes der på nye, spændende udstillinger hele tiden, så har du allerede været på besøg, kan du med fordel tage forbi en gang til.

Er Aros derimod helt nyt for dig, så vil den smukke regnbuebro, som pryder Aros’ tag, byde på et helt nyt og særligt minde. Tag en runde alene eller med en du holder af, og nyd synet af smukke Århus igennem de mange flotte farver, som regnbuen byder på.

08 - Oplev særligt naturfænomen

Se solen blive helt mørk af bare fugle. Sort sol er et helt særligt naturfænomen, som både voksne og børn helt sikkert vil blive imponeret over, når stærene samles i en stor flok og trækker over himlen i flotte mønstre, inden de for natten går ned på jorden. 

Du finder mulighed for at booke flere forskellige guidede ture i Sønderjylland til at nyde denne unikke oplevelse.

09 - Kom helt tæt på naturen

Det er ikke kun ved safari i Sydafrika, at man kan komme helt tæt på naturen. Nej, Danmark byder nemlig på en masse, helt særlige overnattingssteder midt ud i den danske natur, hvor du kan lukke øjnene til fuglekvidder i baggrunden. 

Er du til det lidt mere luxuriøse, er der flere steder som byder på glamping og unikke oplevelser – nemlig en glamriøs camping, hvor du kan nyde naturen, og stadig sove godt. 

10 - Kage, kage og atter kage

Har du ekstra sød tand for kage, og drømmer du om al den kage, du kan spise? Med et sønderjysk kagebord kan du få dine drømme til at gå i opfyldelse, og stille sukkertrangen for det næste stykke tid. 

Spis dig mæt i alle de bedste søde sager med denne unikke oplevelse, når du går ombord i en buffet af kager.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 0 / 5. Optælling af stemmer: 0

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.