Serbisk kokkekniv

En serbisk kokkekniv er nok den mest unikke og vilde køkkenkniv, der kan gemme sig i knivsamlingen derhjemme. Den passer perfekt ind på vildmarksturen eller ved bålhyggen og den bliver endda kaldt en vikingekniv. De laves ikke på samlebånd, så alle knive vil være helt unikke og der vil ikke findes to identiske serbiske kokkeknive.

Til at matche udtrykket følger der sågar ofte en læderbeskytter med til kniven som beskyttelse mod det skarpe knivblad. Den er så skarp at den nemt kan klare selv de største gulerødder til gryderetten over bålet eller til aftensmaden derhjemme. 

En serbisk kokkekniv er særligt god til at hakke og snitte grøntsager og kød og har en god tyngde, der dog ikke er for meget. De ligger typisk på en vægt omkring de 600 gram, så det er heller ikke en af de lette knive i samlingen.

Metodologi

Udvælgelsen og anbefalinger af produkter er foretaget på baggrund af grundig research af uvildige tests samt forbrugeranmeldelser, så du er sikret et godt overblik. Læs mere

Vi laver løbende research, hvorfor resultaterne kan ændre sig i takt med at nye eksterne tests og forbrugeranmeldelser foretages.

Det er en super slidstærk og holdbar kniv, der i nogle tilfælde er lavet af japansk højlegeret stål der modstår fugt. I ny og næ er det en god idé at give knivbladet lidt olie, for at holde den i tip top stand.

Den typiske serbiske kokkekniv ligger på en pris omkring de 600 kr. Og for den pris får du en helt unik vikingekniv, der udover det blærede udseende også fungerer super godt i madlavning både ude og hjemme samt som en wow-faktor over for dine gæster.

Et populært produkt er Samura Mad Bull serbisk kokkekniv, 18 cm, marmor, som først og fremmest er en super flot kniv med et banket knivblad i forskellige nuancer og et skaft i marmor. Det ergonomiske håndtag er i accentfarver og er lavet i materiale, der modstår fugt. Den har en vægt på 633 gram og en længde på 30 cm og koster 604 kr.

En anden anbefaling er en serbisk kokkekniv fra Økseriget, som ægte har et vikingeudtryk med et læderhylster og træ skaft. Knivbladet på denne kniv har også flere farver eller nuancer, som giver den et råt og unikt udtryk. Denne kniv vejer 650 gram og har en samlet længde på 33 cm og koster 699 kr.

Der er altså stort set ingen forskel på målene for de to anbefalede knive, men udseendet og prisen er lidt afvigende fra hinanden. Hvis du er i tvivl om, hvilken du skal vælge kan du med fordel vælge ud fra dit budget eller gå efter det visuelle udtryk og de forskellige materialer alt efter hvilke præferencer du har.

Du kan læse mere om køkkenknive, der er kåret som bedst i test 2022, hvis du er nysgerrig efter mere.

Vores anbefalinger

Samura Mad Bull serbisk kokkekniv