Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Opskrifter » Sangria opskrift – Nem og forfriskende sommerdrink

Sangria opskrift – Nem og forfriskende sommerdrink

Denne nemme og forfriskende sangria opskrift får med ét tankerne hen på sommer, sol og sand mellem tæerne. Derfor er frugtige cocktail, der oprindeligt stammer fra Spanien, også en yderst veloplagt sommerdrink, der nemt kan serveres til sommerens mange fester og sammenkomster.

Den hjemmelavede sangria, der hovedsageligt består af rødvin, grand marnier og alverdens frugt og bær kan desuden laves i store mængder. Om du skal holde fødselsdag, fest, studentergilde eller noget helt fjerde er den populære sommerdrink derfor nemt et oplagt valg. Der er desuden rig mulighed for at tilpasse den lækre drik, så den passer til nøjagtigt dig og dit arrangement. Det samme gælder mængden af alkohol, der nemt kan justeres eller helt fjernes, hvis du ønsker en alkoholfri version.

Sangria opskrift – en forfriskende drink til sommerdagene

Peter Rasmussen
Prøv denne lækre og forfriskende sommerdrink til de lune sommerdage.
No ratings yet
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 25 min
Ret cocktail, Drinks
Antal 10 glas
Kalorier 179 kcal

Equipment

 • 1 Punchskål/dispenser

Ingredienser
  

 • 10 dl. Rødvin
 • 8 dl. Appensinjuice
 • 1 dl. Grand marnier
 • 4 spsk. Honning
 • 2 stk. økologiske citroner
 • 3 stk. økologiske appelsiner
 • 500 gram bær
 • 3 dl. Cava

Sådan gør du
 

 • Skær citron og appelsin i skiver
 • Rens og vask bær. Du kan f.eks. bruge jordbær
 • Tilsæt rødvin, appelsinjuice og Grand Marnier til din punchskål eller dispenser og rør
 • Tilsæt honning samt frugt til punchskålen og rør forsigtigt
 • Afslut med cava og evt. danskvand, hvis du ønsker ekstra bobler

Video

Noter

Lækker og læskende efter en lang dag på stranden. 

Nutrition

Serving: 1glasCalories: 179kcal
Keyword Cocktails, Drinks
Tried this recipe?Let us know how it was!

Uendelige variationsmuligheder

Sangria er typisk kendt for sin blodrøde farve og dybe smag af rødvin. Men ikke alle er til rødvin – og det er der heldigvis råd for. For den populære sommerdrink kan nemlig laves på et utal af måder og variationsmulighederne er nærmest uendelige, når det kommer til ingredienser, der kan anvendes og tilføjes.

Det betyder også, at du nemt kan erstatte rødvin med eksempelvis hvidvin eller rosé. Ligeledes kan du snildt udskifte appelsin og saften herfra med læskende æblejuice eller saften fra din favoritfrugt. Det er næsten kun din fantasi, der sætter grænserne. Én ting er dog vigtigt – og det er, at du husker at tilsætte rigelige mængder isterninger, for så smager det hele bare dét bedre.

Ønsker du en alkoholfri udgave af den populære sommercocktail? Så kan de alkoholiske drikke nemt erstattes med juice, tonicvand eller andre alkoholfrie bobler.

En punch populær blandt turister

For mange rimer den populære rødvinspunch formentlig på charterferier i Spanien, lange og afslappende dage i vandkanten på Mallorcas kyster eller sene nattetimer i Madrid eller Malaga. Og der er noget om snakken. For det var netop de mange charterferier for år tilbage, der fik bragt den populære punch til Norden.

Trods konnotationer til sommer og sol, betyder det ikke, at den ikke kan laves på nordlige breddegrader. Tvært imod gør rødvinspunchen sig ualmindeligt godt på lune, men også de køligere sommerdage, som Danmark jo som bekendt har det med at præstere.

Bliver du i det spanske tema er det oplagt at serverer punchen i selskab med spansk tapas. Igen er der store muligheder for at lave alverdens lækre små anretninger, som den spanske spise særligt er kendt for. Det kunne eksempelvis være et lækkert surdejsbrød til det meget lækre pålæg eller snacks i form af saltede mandler eller popcorn.

Læs også om andre lækre drinks her:

Angivelse af kilder:

Scroll to Top