Dette indhold er sponsoreret

Som studerende er det sjældent penge, man har flest af, og hvis man kombinerer dette med, at mange ikke er sikre på, hvor i landet de skal studere, er det svært at undgå, at der på et tidspunkt kommer rift om de gode og billige studieboliger i samtlige studiebyer. Det kan derfor godt være svært at finde en ledig studiebolig i Hillerød og andre danske studiebyer, hvor du dog har mange muligheder for at søge studieboliger via forskellige platforme. Her er hvad du kan gøre for at forbedre dine chancer for at få en studiebolig.

Søg sammen med nogen

Søger man en studiebolig sammen med en kæreste, ven eller bare en person, man har mødt på nettet, vil man i mange tilfælde komme foran dem i køen, der har søgt værelser til leje i Hillerød eller lejligheder som enkeltpersoner. Hvis du vil udnytte denne finte, bør du derfor finde en af bo sammen med, da dette gør din boligsøgen nemmere, samtidigt med at det også kommer med visse økonomiske fordele, da det ofte er noget billigere at deles om huslejen.

Bofællesskaber

Der findes i dag mange grupper på de sociale medier samt hjemmesider, hvor folk i alle aldre udlejer et værelse i deres hjem eller søger en eller flere til et bofællesskab. Disse bofællesskaber har det til fælles, at de ikke forskelsbehandler dem, der har søgt i kort tid eller længe efter en studiebolig. En god ansøgning efterfulgt af et godt indtryk på bofællesskabets øvrige beboere kan altså være nok til, at du lynhurtig har fundet et sted at bo. Bofællesskaber er samtidig en fordel for dem, der flytter til en ny by og område, hvor de ikke kender nogen i forvejen. Bor du i et bofællesskab har du nemlig de øvrige beboere at hænge ud med i starten, hvorefter du begynder at lære nye mennesker at kende på dit studie, arbejde og så videre.

Vær ikke bange for lidt transport

Vil man bo helt centralt i studiebyerne, koster det ofte knapper. Det er her, at der særligt er rift om boligerne, hvilket både gør det svære og dyrere at finde en bolig. Ofte er infrastrukturen dog ret god omkring de fleste studiebyer med mange bus- og togforbindelser. Du skal derfor ikke være bange for at finde en studiebolig der ligger et par kilometer fra centrum, hvor lejlighederne og værelserne ofte både er billigere og nemmere at komme i betragtning til.