Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Opskrifter » Rosenkål i airfryer – Nem og lækker opskrift på kål

Rosenkål i airfryer – Nem og lækker opskrift på kål

rosenkål i airfryer

Man er bange for at spise rosenkål, fordi de tit har fået det som barn, hvor det var blevet totalt udkogt og snasket. Med denne lækre opskrift på rosenkål i airfryer får du mulighed for at prøve denne lækre kålsort i nye rammer. Airfryeren er med til at gøre det til en delikat og velsmagende oplevelse, som du helt sikkert vil prøve igen.

Nemme rosenkål i airfryer – opskrift

Peter Rasmussen
Leder du efter en ny og sund måde at lave grønt på til aftensmaden, så kan du med fordel bruge denne opskrift på rosenkål i airfryer, som både er nemt og lækkert.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 10 min
Ret Grønt, Snack, Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 45 kcal

Equipment

  • 1 Airfryer

Ingredienser
  

  • 500 gram rosenkål
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ tsk salt

Sådan gør du
 

  • Start ved at skære bunden af rosenkålen, inden den halveres. Dette gøres på alle rosenkålene.
  • Kog i en gryde lidt vand med et nip, så det buldrekoger.
  • Blanchér rosenkålene i ét minut, inden de hældes i en si eller et dørslag.
  • Afkøl dit rosenkål ved at skylle dem med koldt vand.
  • Hæld de afdryppede rosenkål i en skål og vend med olie og salt.
  • Lig dine rosenkål ned i kurven i din airfryer.
  • Tilbered ved 180 grader i 10 minutter, eller indtil gyldne.
  • Server som tilbehør eller som snack med en lækker dip.

Video

Noter

Du kan med fordel bruge denne opskrift på rosenkål i airfryer som tilbehør hele året rundt, til en bøf, lidt kylling, som snack eller i en salat.
Vil du prøve noget anderledes, kan du vende dem i lidt barbequesovs eller teriyaki inden du kommer dem i airfryeren, for at få en mere snasket oplevelse.

Nutrition

Calories: 45kcal
Keyword Grøntsager
Tried this recipe?Let us know how it was!

Spis rosenkål på en ny måde

Du kan anvende rosenkål på mange forskelliger måder. Du kan blandt andet, som anvist i den ovenstående opskrift, smide dem en tur i din airfryer, så de bliver bagt, men du kan også spise dem rå, koge dem, stege dem og meget mere. Mulighederne er mange og smagene er store.

Er du bange for at få den prut-oplevelse, som både rosenkål og broccoli godt kan give, når de er blevet kogt for meget, kan du undgå at koge dem, og hvis du gør, så kun gøre det i ganske få minutter. Heldigvis er stegning, bagning og sågar panering også gode måder at tilberede og spise rosenkål på, hvad end det er gjort i airfryeren, på panden eller i ovnen.

Laver du en tynd paneringsdej, kan du med fordel dyppe dine rosenkål i den, inden du steger dem i din airfryer. Dette giver en god panering, som man også finde på torsken i fish and chips, eller ved indbagte rejer. Herefter kan du vende dem i sovs eller dyppe dem i dip.

Som du nok kan fornemme, findes der et væld af muligheder, og derfor behøver du bestemt ikke at føle dig begrænset til vores opskrift eller til den udkogte prut-oplevelse.

Hør mere om de forskellige airfryer og en opskrift eller to her

Angivelse af kilder og tests:

Scroll to Top