Røremaskine bedste i test 2022 - Guide til køkkenredskaber

En røremaskine er en essentiel del af ethvert køkken og en god en er endnu mere vigtigt. Læs vores guide og find din næste røremaskine.

bedste-roaremaskine

Er du vild med at begive dig ud på madlavningseventyr, hvor der skal bruges et hurtigt piskeris, eller måske er du en haj til bagning, og derfor vil du nu have dig en ny ledsager i køkkenet, som kan hjælpe dig med de hårdere og mere tidskrævende opgaver?

En køkkenmaskine kan naturligvis meget mere end bare at ælte deje og piske marengs til den er stiv nok til, at man kan vende skålen over hovedet. Mange røremaskiner kan nemlig også både hakke kød, rive gulerødder og meget mere. Og derfor er en røremaskine og en god køkkenmaskine for dig, der elsker at lave mad.

Uanset hvad formålet er, så er en god køkkenmaskine altid et must at have, når man endelig skal have dig en god køkkenmaskine. Der er ingen grund til at bruge penge på noget, man alligevel ikke er tilfreds med, og derfor kan vores guide til, hvordan du vælger den bedste røremaskine for dig være dig en hjælpende hånd.

Metodologi

Udvælgelsen og anbefalinger af produkter er foretaget på baggrund af grundig research af uvildige tests samt forbrugeranmeldelser, så du er sikret et godt overblik. Læs mere

Vi laver løbende research, hvorfor resultaterne kan ændre sig i takt med at nye eksterne tests og forbrugeranmeldelser foretages.

Herunder har vi lavet en række anbefalinger, hvor vi gennemgår de forskellige karakteristika for hver røremaskine, som du kan gennemgå og vurdere, om de lever op til netop dine behov. Vi har lavet disse anbefalinger ud fra forskellige eksperters vurderinger.

Kom til sagen - Hvad er den bedste røremaskine i 2022?

Vores førstevalg er Kenwood KLV8320S  – Det er den perfekte effektiv røremaskine, hvor du får en maskine som vil kunne klare største delen af dine opgaver i køkkenet, om det så er brød der skal laves eller fars.   Kenwood KLV8320S 

I denne artikel

Vores guide starter med detaljerede oplysninger om vores valg af de bedste røremaskiner i 2022 og dækker derefter de vigtigste emner, som en dygtig køber bør være opmærksom på, for dem, der ønsker at komme ind på ind- og uddybning af købsprocessen for røremaskiner. Lad os komme i gang.

De bedste røremaskiner 2022

røremaskine

Kenwood KVL8320S

kitchen-one-logo

Prisklasse: 3.999 kr

Type: Mixer

Watt: 1700

Funktioner:  Splash Guard funktion

Fordele

Ulemper

Det skal du vide, før du køber Kenwood KVL8320S

Denne rørmaskine er blevet kåret som vinder af test af mange eksperter. Dette er der mange gode grunde til, men især den stærke motor og den store skål er nogle af de karakteristika, der gør den særligt god.  Du har nemlig mulighed for at slå nogle store deje op, så hvis der skal bare boller til hele familien, behøver du ikke at gøre det i etaper.

Størrelsen på denne røremaskine kan dog være en ulempe, da den veje hele 18 kg, og derfor vil det formentlig være en køkkenmaskine, der vil have sin faste plads på køkkenbordet.

Mixer med LED-lys og Splash-Guard

Der er flere grunde til, at denne Kenwood røremaskine er blevet kåret som en af de bedste i test af flere eksperter. Det skyldes ikke kun dens kraftfulde motor, der sikrer, at den nemt klarer tungere portioner dej.

Det skyldes også, at denne Kenwood røremaskine Chef XL Titanium KVL8320 er udstyret med LED-lys og den smarte Splash-Guard funktion. LED-lyset sidder i mixerhovedet, så du kan følge med i processen og hvad der foregår i røreskålen – hele tiden. Det er ikke mange modeller på markedet, der har denne geniale feature.

Derudover er denne Keenwood røremakine også berømmet i flere tests, fordi den har en såkaldt Splash-Guard funktion, der sørger for, at man slipper for sprøjt og snavs fra maskinen. Det gør hele processen en smule nemmere – og så slipper du for dej, tomatsovs eller lignende i hele køkkenet efterfølgende.

Hvad følger med, når du køber Kenwood KVL8320S?

Når du køber denne model, hører der naturligt en række forskellige dele med. Disse er ud over en skål et piskeris, en dejkrog, cremepisker, foldeværktøj, K-pisker, stænklåg og blender. Selvom modellen er en udskrivning, så får du rigtig meget maskine for pengene – og det er også en af grundene til, at denne Kenwood røremaskine er en af de bedste i test ifølge eksperterne. 

røremaskine

KitchenAid Artisan XL 7580EOB

kitchen-one-logo

Prisklasse: 7.999 kr

Vægt: 13.4 kg

Watt: 500

Antal liter: 4.8-6.9 L

Fordele

Ulemper

Det skal du vide, før du køber KitchenAid Artisan XL 7580EOB

En KitchenAid røremaskine er det, for mange, klassiske valg, der der skal investeres nyt udstyr til køkkenet. Det skyldes flere ting. Blandt andet at de fleste KitchenAid røremaksiner har på et yderst stilrent og lækkert ydre, som mange gerne vil have stående hjemme på køkkenbordet.

Maskineriet er også i top, og når du vælger at investere i en KitchenAid røremaskine er du derfor sikret en solid og habil maksine, som du kan have stående i køkkenet mange år frem. Det er netop også det test lægger vægt på.

Denne KitchenAid Artisan XL 7580EOB er blevet rost af flere eksperter, men også mange brugere, der i sidste ende er dem, der står med det egentlige produkt til hverdag.

En røremaskine god til det tunge arbejde

Den populære KitchenAid Artisan XL 7580EOB røremaskine er yderst klassisk i designet, med lækre runde former, smukke metalliske detaljer og mulighed for skålløft. Takket være en effektiv motor, et metalgear og en ganske høj ydeevne er denne køkkenmaskine en af de bedste på markedet til håndtere tunge blandinger.

Med følger blandt andet en glat, afrundet skål på 6,9 L i rustfri skål, der gør den god i brug, uanset om du skal ælte, piske, røre eller blande. Desuden er denne KitchenAid røremaskine god til ofte brug, da delene kan gå i opvaskemaskinen, og der derfor ikke er meget rengøring forbundet med brugen af maskinen. Gode anmeldelser på rengøring i diverse test.

En stabil spiller på køkkenbordet

Denne KitchenAid Artisan XL 7580EOB er fremstillet udelukkende af metal, hvorfor den står stabilt på køkkenbordet – også i brug. Derudover er maskinen udstyret med en kraftfuld motor med en effekt på 500 watt, der muliggør æltning af tung og sej dej. Hertil kommer den med et lavt støjniveau, så du undgår unødig støj ved omrøring – som de fleste anmeldere i test elsker. 

Noget af det, som flere brugere benævner som det bedste ved maskinen er, at den har en original og planetarisk rørefunktion. Det betyder blandt andet, af den effektivt og hurtigt kan blande indhold op til kanten af skålen.

røremaskine

Ankarsrum AKM 6290 – En af de bedste røremaskiner ifølge forbrugerne

kitchen-one-logo

Prisklasse: 7.094 kr

Vægt: 13.4 kg

Watt: 1500

Antal liter: 7 L

Fordele

Ulemper

Om Ankarsrum AKM 6290

Denne køkkenmaskine får rosende ord med på vejen fra forbrugerne, og bliver givet op til 5 stjerner i flere forbrugerundersøgelser. Det er der naturligvis en god grund til. Den lækre Ankarsrum AKM 6290 røremaskine, har udover et lækkert og stilrent design, en kraftfuld motor på 1500 watt.

Den flotte model, og pænt anbefalet i test, har desuden en variabel hastighedskontrol, en smart timer og så er modellen støjsvag. Med denne model fra Ankarsrum får du derfor en yderst velfungerende model til pengene.

røremaskine

Smeg køkkenmaskine

kitchen-one-logo

Prisklasse: 3.499 kr

Vægt: 11.4 kg

Watt: 800

Antal liter: 4.8L

Fordele

Ulemper

Om Smeg køkkenmaskine

Smeg er kendt for sit retro-inspirerede designunivers, og denne Smeg røremaskine SMF02BLEU er ingen undtagelse. Du får dog mere end et lækkert design i denne model. Den er på flere punkter yderst funktionel, og har blandt andet 10 forskellige hastigheder, en indbygget overbelastningsfunktion, og skridsikre fødder, der sørger for, at maskinen holder et stabilt leje under omrøring.

Den flotte model har en motor med en effekt på 800 Watt, og kan derfor klare flere forskellige dejblandinger. Den er ligeledes vinder i test med dens mange farvemuligheder. Desuden fås Smeg røremaskine SMF02BLEU i et utal af flotte farver, så du på bedste vis kan finde en farve, der passer til dit køkken. 

røremaskine

Sage Bakery Boss

trykkoger

Prisklasse: 3.499 kr

3.8 L rustfri skål i stål

Watt: 1200

Antal liter: 3.8-4.7L

Fordele

Ulemper

Om Sage Bakery Boss

Sage Bakery Boss røremaksine er som navnet antyder, en kærlig hånd i køkkenet, når du giver dig i kast hjemme i køkkenet. Det er en populær en af slagsen, der af både forbrugere og ekspertkilder, der har foretaget test af maskinen, giver rosende anmeldelser med på vejen.  

Med denne køkkenmaskine fra Sage får du en funktionel og professionel køkkenmaskine i et lækkert design, der kan bistå tilberedningen af alt fra retter og desserter til brød og boller. Denne model udmærker sig blandt andet ved at have en Load Sensing-teknologi, der gør, at maskinen registrerer mængden af indhold – og på baggrund heraf justerer hastigheden.

Med denne røremaskine har du de bedste forudsætninger for at lave smagfuldt bagværk hjemme i køkkenet. Det skyldes også den 1200 W store motor, der kombineret med et højt omdrejningsmoment, gør modellen til en habil spiller i flere test foretaget af eksperter.

røremaskine

Bosch MUM54A00

Prisklasse: 1.218 kr

7 hastighedsindstillinger

Watt: 900

Antal liter: 3.9 L

Fordele

Ulemper

Om Bosch MUM54A00

Denne Bosch MUM54A00 røremaskine er blandt andet blevet testet af anerkendte eksperter, hvor den blandet bliver kåret som den bedste, i en af deres tests, fordi den har en række gode funktioner, er yderst brugervenlig og let at bruge.

Eksperterne i test bemærker specielt, at den er meget funktionsdygtig. Dog er det en mindre model, hvorfor det er vigtigt at tage højde for sine behov, inden køb af denne maskine. Er man på udkig efter en mindre model, er denne dog et rigtig godt bud – ikke mindst på grund af prisen. 

Bosch MUM54A00 er en hjælpende hånd i køkkenet i mere end en forstand. Den smarte model kan nemlig bruges til både at ælte, blandt, piske og meget mere. Desuden er den udstyret med i alt 7 forskellige hastighedsindstillinger, hvilket gør den ideel i alt fra piskning af æggehvider til æltning af pizzadej.

røremaskine

KitchenAid Artisan 125

kitchen-one-logo

Prisklasse: 4.399

4 forskellige farver

Watt: 300

Kapcaitet: 4.1 L

Fordele

Ulemper

Denne model har du med stor sikkerhed set hjemme hos venner eller bekendte. KitchenAid Artisan 125 røremaskine er nemlig yderst populær blandt de danske forbrugere. Og det er der da også ganske god grund til. Ikke alene er KitchenAid Artisan 125 yderst stilren og lækker i sit design, og kommer i mange forskellige farver.

Det velkendte brand er også berømmet i flere tests for at producerer maskiner i høj kvalitet. I de bedst i test, hvor denne model er testet, er flere eksperter også enige omkring, at denne model er både nem at bruge og yderst funktionel.

Med denne model medfølger allerede en del udstyr, men det er muligt at tilkøbe alt fra pastamaksiner til kødhakkere og ismaskiner. Man bør heller ikke lade sig nare af at den har en motor på 300 Watt. For ifølge eksperterne leverer maskinen stadig yderst tilfredsstillende resultater.

røremaskine

Prisklasse: 7.999

Ekstra udstyr medfølger

Watt: 300

Kapcaitet: 5.1 L

Fordele

Ulemper

Om Varimixer Teddy W5A røremaskine

Denne model har du med stor sikkerhed set hjemme hos venner eller bekendte. KitchenAid Artisan 125 røremaskine er nemlig yderst populær blandt de danske forbrugere. Og det er der da også ganske god grund til. Ikke alene er KitchenAid Artisan 125 yderst stilren og lækker i sit design, og kommer i mange forskellige farver.

Det velkendte brand er også berømmet i flere tests for at producerer maskiner i høj kvalitet. I de bedst i test, hvor denne model er testet, er flere eksperter også enige omkring, at denne model er både nem at bruge og yderst funktionel.

Med denne model medfølger allerede en del udstyr, men det er muligt at tilkøbe alt fra pastamaksiner til kødhakkere og ismaskiner. Man bør heller ikke lade sig nare af at den har en motor på 300 Watt. For ifølge eksperterne leverer maskinen stadig yderst tilfredsstillende resultater.

roaremaskine

Kenwood Chef XL KVL4100S

kaffemaskine med kværn

Prisklasse: 2.499,00

 

 

 

Skålstørrelse på 6.7 L

Watt: 1200

Kapacitet: gærdej: 2,5 kg, kagedej: 4,5 kg

Fordele

Ulemper

Om Kenwood Chef XL KVL4100S

Kenwood Ched XL KVL4100s er, af eksperterne, rost og vurderet til at være den bedste røremaskine til prisen og bedste i test til netop denne prisklasse. Røremaskinen har klaret sig godt i alle de test, den er blevet hevet igennem af anmelderne. Danske Forbrugerrådet Tænk sætter også denne Kenwood køkkenmaskine højt på listen over de bedste røremaskiner.

Denne røremaskine udmærker særligt i skålens kapacitet og dens evne til at klare langt de fleste opgaver til perfektion. Dette kommer blandt andet af den varierende hastighedskontrol, der gør det muligt at styre hastigheden op og ned som det er behøvet. Det sikrer et bedre og mere ensartede resultater.

Til den store skål på hele 6,7 liter hører der en afskærmning, somsørger for, at mel, dej og andre indgredienser ikke flyver om ørene på en, når man står og kokkerer. Dette hjælper naturligvis til, at rengøringen efter bagning bliver hurtigere og mere minimal.

Med røremaskinen hører over 20 stykker tilbehør, som kan bruges til alverdens ting. Nogle af dem følger med ved køb, andre kan tilkøbes til køkkenmaskinen, når det er behøvet, eller hvis det er ønsket. Tilbehøret indbefatter blandt andet K-beater, dejkrog, piskeris og meget mere.

roaremaskine

KitchenAid Artisan 5KSM125EOB

kitchen-one-logo

Prisklasse: 2.499

Skålstørrelse på 6.7 L

Watt: 300

Kapacitet: 4.8 L

Fordele

Ulemper

Om KitchenAid Artisan 5KSM125EOB

KitchenAid Artisan 5KSM125EOB er en suverænt god røremaskine, der klarer alle opgaver, hvad end det skulle være en piske, røre eller blande-opgave, så tager den fat og gør et godt stykke arbejde. Og dette er på trods af, at den ikke har den mest kraftfulde motor på markedet.

Røremaskinen kommer med fem års garanti, og derfor kan du være sikret en funktionsdygtig køkkenmaskine i mange år. Den er lavet i holdbare materialer, som gør den solid og kampdygtig til selv de hårdeste opgaver.

Når man anvende denne KitchenAid maskine i test, så opdager man hurtigt, at det er super praktisk at have ti forskellige hastigheder, som kan skrues op og ned som ønsket, når der skal bages eller kokkereres. De laveste niveauer er gode til forsigtigt arbejde, og de højeste niveauer er gode til at give et godt slag til en marengs eller en gærdej.

Med denne røremaskine har du mulighed for at røre et helt kilo mel op til en dej, eller piske hele 12 æg på én og samme gang – uden problemer. Derfor vil røremaskinen hurtigt blive din bedste ven i køkkenet, når du først har givet den en test.

sage-bem825

Sage BEM 825 BCM UKM

kitchen-one-logo

Prisklasse: 4.099

Indbygget lys

Watt: 1200

Kapacitet: 4.7 L

Fordele

Ulemper:

Om Sage BEM 825 BCM UKM

Sage BEM 825 BCM UKM er en super god røremaskine til personen, der elsker at bage. Denne køkkenmaskine kommer nemlig med to forskellige glasskåle i forskellige størrelser; nemlig en glasskål på 4,7 liter og en ståskål på 3,8 liter. Det gør det muligt at lave både store og små portioner og meget mere.

Den ultimativt bedste maskine til bageentusiasten, det kan man kalde denne. Den skuffer hverken i test eller i æstetisk udtryk, og derfor er der ingen tvivl om, at dette er et godt valg. den kraftfulde motor kan ælte selv de største deje, og den er god til det.

Denne Sage røremaskine har en indbygget dual-function timer, der er en timer, som både kan tælle op og ned. På den måde gøres æltningen nemmere, da maskinen kan sættes til at gøre arbejdet, og så kan den tidsindstilles, så dejen får præcis 10 minutters æltning, eller hvad der en end skulle være af tidsmæssige krav. Dette er en klar fordel ved denne røremaskine.

Der er ikke mange ulemper at trække på ved denne røremaskine. Dog er den til den dyre side, men dette afspejles i høj grad også i kvaliteten. Den er nemlig af bedste kvalitet. Desuden er denne Sage røremaskine ret tung, og derfor vil dette være en god maskine at have stående fremme, og mindre god at rykke rundt på før og efter brug.

Electrolux-EKM6000

Electrolux EKM6000

punkt1 logo

Prisklasse: 4531

LED-lys under brug

Watt: 1200

Kapacitet: 5.7 L

Fordele

Ulemper

Om Electrolux EKM6000

Electrolux EKM6000 roses især for sin store motorkraft, der kan ælte selv de tungeste deje, piske enhver æggehvide til marengs og blande enhver kagedej. Derfor er dette en god og alsidig maskine, der gør det bedste med stor præcision.

Når man begiver sig ud i test af denne røremaskine, vil man hurtigt opleve, at den super brugervenlig og nem at håndtere for selv den grønneste bager. Derfor bliver denne køkkenmaskine og rost for at være et godt valg til nybegyndere inden for røremaskine verdenen og udvalget.

Røremaskinen har ti hastighedsniveauer, og derfor kan den bruges til langt de fleste ingredienser. Desuden har den pulsfunktion, der gør, at, eksempelvis, frosne ingredienser får sat skub i sig bliver mikset, blandet eller pisket på den ønskede måde.

Man kunne tro, at med den store motorkraft, at røremaskinen ikke ville være den bedste til at stå stille, men der bliver man imponeret. Denne røremaskine er nemlig utroligt stabil og ikke det mindste livlig, som andre kraftfulde røremaskiner ellers godt kan være i test.

Hvordan vælger man den bedste røremaskine?

Når du skal ud og vælge dig en røremaskine, hvad end det er den første eller om du har haft en eller flere før denne, så er det naturligvis altid svært at navigere rundt i røremaskine junglen.

Følger du nedenstående råd til, hvilken røremaskine, der er den bedste for dig, vil du være sikker på at vælge en, der passer dine behov og som du bliver glad for. Overvej:

Hvad er dine behov?

Hvad vil du gerne have ud af røremaskinen? Skal den kunne bage store deje flere gange om ugen? Eller skal den blot kunne bikse en kagedej sammen i ny og næ, når familien kommer forbi til en kop kaffe? Dette er en god ting at gøre sig klar, for en røremaskine med en stor motor er bestemt ikke det bedste valg til det beskedne brug.

Hvor stor skal den være?

I samspil med behovet, vil du også bemærke, at størrelserne er forskellige på alle røremaskiner. Nogle er store og tunge, mens andre er små og mere lette at have med at gøre. Derfor bør du overveje, om den skal være til at tage ind og ud af et køkkenskab, eller om den må stå fremme og pryde i køkkenet.

Ønsker du en røremaskine, der skal kunne tages frem og pakkes væk igen efter brug, så er en lettet og lidt mindre maskine måske det rette valg for dig. Det kan nemlig være tung og besværligt at bakse en stor maskine ind og ud af skabet. Ønsker du derimod, at den skal stå fremme, kan du sagtens vælge en større og tungere maskine.

Hvad må den koste?

Behov og pris går hånd i hånd, og derfor skal vi igen se på dine behov, for at finde den bedste køkkenmaskine til dig. Har du planer om at bruge røremaskinen flere gange ugentligt, kan det godt betale sig at investere i en dyrere maskine af højere kvalitet, så den holder i længden.

Har du dog kun planer om at anvende din røremaskine lidt sporadisk hen over året og ellers kun i højtiderne omkring jul, påske og så videre? Så kan en billigere model måske være noget for dig. Desuden skal du naturligvis også kigge på dit budget og se, hvad der er råd til, men det er jo i sidste ende op til dig.

Hvor meget må maskinen støje?

Bor du i en gammel lejlighed med tynde vægge, så ønsker du måske en mindre støjende maskine, som kan bruges på alle tider af døgnet uden du chikanerer naboerne. Bor du modsat i et hus, hvor støj ikke har den store betydning, så kan gå efter en hvilken som helst maskine. Gør dig nogle overvejelser om dette inden køb.

Hvor slagkraftig skal den være?

Har du planer om at lave både store gærdeje, flydende kagedeje og marengs i din røremaskine, så bør din nye køkkenmaskine have flere hastighedsniveauer. Skal du give din marengs de tæsk, som den skal have, så er et højt hastighedsniveau et must. Derfor bør du også tænke over, til hvad og hvordan du ønsker at bruge maskinen.

Vi håber at ovenstående kan hjælpe dig frem til at vælge den bedste maskine til dig, så du ikke blot vælger den, der er bedst i test, men den, der passer dig bedst muligt.

Hvad kan man bruge en røremaskine til?

En røremaskine kommer typisk med en del tilbehør, som har forskellige funktioner. Dog betyder det ikke, at det enkelte tilbehør kun kan bruges til én ting. Tværtimod.

En dejkrog kan bruges til meget mere end blot at ælte dig. Dejkrogen er naturligvis det bedste valg til, når du skal ælte morgenboller, pizzadej eller en tredje form for dej sammen, men den kan også bruges til andet. Du kan, eksempelvis, også bruge dejkrogen til mikse din frikadellefars sammen, så arbejdet gøres nemt og hurtigt.

En K-spade er det tilbehør, der er formet som en blød trekant med nogle ben inden i, der i mange tilfælde minder om et K. Dette tilbehør er det bedste valg, når du skal blande en kagedej sammen, da den virkelig får blandet ingredienserne godt sammen. 

Piskeriset er naturligvis godt til alt, hvad et almindeligt piskeris også er godt til; marengs, flødeskum og meget mere. Derfor kan du bruge dette til alle de opgaver, du normalt ville bruge et piskeris eller en håndmikser til.

Udover ovenstående, vil der i nogle tilfælde også høre tilbehør som en kødhakker og rivejern med til røremaskinen. Disse kan bruges til at lave hjemmelavet fars til både fiskefrikadeller, falafler, hakkebøffer og meget mere, og så kan rivejernet bruges til nemt og hurtigt at rive gulerødder, agurk, rødbeder og meget mere, som gør madlavningen hurtigt og nem.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 1

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

Sådan skriver vi:

Hos mydinners sammenfatter vi vores anbefalinger på baggrund af eksterne test, kommentarer fra kunder og anmeldelser. Vi foretager research på det enkelte produkt, så du får et overblik over, hvilke produkter og forhandlere du kan finde på markedet, og hvordan de differentierer sig.

Retningslinjerne for vores undersøgelser:

  • Vi tjekker op på flere forskellige anmeldelser og test, som hver især fremhæver produktets fordele og ulemper. Det giver os et indblik i, hvordan forskellige anmeldere og test anbefaler det specifikke produkt og nuancerer anbefalingen. Vi kan derfor give præcise anmeldelser på produkter, som er testet og anmeldt.
  • Vores undersøgelser indebærer både research på udseende og design, pris samt den funktionalitet og specifikationer, som de forskellige produkter har.
  • Vi går ind i oplysninger såsom garantier, omdømmer og brands.
  • Vi vurderer og undersøger den omtalte kvalitet, hvilket ofte sker i relation til prisen, da disse to faktorer ofte påvirker hinanden.
  • Trods sponsoreret indhold vil vi fortsat altid have øje for det gode produkt, og de specifikke fordele og ulemper produktet har.