Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Køkkenudstyr » Roastbeef i sous vide – Ved rette tid og temperatur

Roastbeef i sous vide – Ved rette tid og temperatur

roastbeef i sous vide

Roastbeef er en god og undervurderet spise, som ikke ret mange tilbereder i dag til hver dag, fordi det kan være vanskeligt at opnå den flotte røde kerne, og samtidig have den rette kernetemperatur. Derfor bliver mange afskrækket. Men med en sous vide kan det dog gøres nemt.

Metodologi

Udvælgelsen og anbefalinger af produkter er foretaget på baggrund af grundig research af uvildige tests samt forbrugeranmeldelser, så du er sikret et godt overblik. Læs mere
Vi laver løbende research, hvorfor resultaterne kan ændre sig i takt med at nye eksterne tests og forbrugeranmeldelser foretages.


Bruger du din sous vide til at tilberede din roastbeef, vil du nemt kunne tilberede den til perfektion – hver gang. Her bruger du nemlig vakuum til at holde på kødets saft og kraft, men den langsomt tilberedes. Det betyder også, at det er meget svært at overtilberede din roastbeef, når du anvender din sous vide til formålet.

Hvad er en roastbeef?

En roastbeef er en oksesteg, der ofte er lavet af enten okseinderlår, tyksteg, lårtunge eller klump. Kendetegnene ved en roastbeef er den stegning, der giver en flot rød midte på kødet. For at opnår den perfekte rød farve i midten og stadig en flot stegeskorpe, så kan man med fordel anvende sin sous vide. Her skal kernetemperaturen blot være på 58 grader.

Roastbeef spises våde varmt og koldt, men især den kolde version af populært i Danmark på traditionelt smørrebrød. Vælger man at spise det varmt, så er det især med rodfrugter og eller kartofler og gerne en sovs til – nogle foretrækker en bearnaise, mens andre er mere til en brun eller champignong sovs.

Sådan gør du

Når du skal sousvide din roastbeef, starter du med at varme din sous vide op til 57 grader. I mellemtiden krydrer du dit stykke kød – dette kan både være så simpelt som salt og peber, men du kan også med fordel bruge rosmarin og hvidløg (evt. hvidløgspulver). Når det hele er krydret godt, kommes det i en vakuumpose og vakuumpakkes.

Det hele sænkes ned i vandet og tilberedes i 8 timer, inden den tages op og ud og brunes af. Lad stegen hvile i 10-15 minutter inden den skæres ud og serveres.

Angivelse af kilder

bbcgoodfood

realhomes

Scroll til toppen