Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Opskrifter » Guide: Pulled pork i ovn – Opskrift på langtidsstegt kød

Guide: Pulled pork i ovn – Opskrift på langtidsstegt kød

pulled pork i ovn

Måske har du lavet pulled pork i ovn opskrift masser af gange før. Måske er det første gang, du prøver kræfter med det. Uanset hvad, så er denne ret helt sikkert ventetiden og arbejdet værd. Det er nemlig både mørt, saftigt og lækkert, og derfor også helt sikker en opskrift, du ikke vil gå glip af.

Du kan nemt følge denne guide på en pulled pork opskrift derhjemme, både i ovn og på grill, og du kan bruge det til et væld af forskellige retter og serveringer med langtidsstegt kød. Du får her vores opskrift på en lækker svine-oplevelse, der næppe vil gå i glemmebogen.

pulled-pork-i-ovn-opskrift

Nem pulled pork i ovn – Opskrift

Peter Rasmussen
Få det lækreste, saftigste og mest møre kød, ved at langtidsstege det i din ovn. Læs her vores opskrift på lækker pulled pork i ovn og oplev den gode, amerikanske klassiker.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 10 t
Ret Hovedret, Kød
Køkken Amerikansk
Antal 6 personer
Kalorier 365 kcal

Equipment

  • 1 stegepose str. L

Ingredienser
  

  • 2 kg nakkefilet af svin

Rub

  • 2 spsk salt
  • 2 spsk BBQ krydder el. lign.
  • 3 spsk paprika
  • 3 spsk brun farin
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 spsk cayennepeber
  • 1 spsk chilipulver

Sådan gør du
 

  • Start med at blande din rub til din pulled pork. Dette gøres ved at blande alle de ovenstående krydderier plus salt i en skål.
  • Gnid herefter rubben på din nakkefilet, så den er godt dækket hele vejen rundt.
  • Kom den herefter i en stegepose.
  • Du kan med fordel lade din nakkefilet trække med krydderierne på til dagen efter, men du kan også sagtens tilberede den med det samme.
  • Tænd din ovn på 100 grader over- og undervarme.
  • Når ovnen er varm, ligge din nakkefilet i stegeposen i et fad, inden den kommes i ovnen.
  • Tilbered din pulled pork i ovnen i 10-12 timer.
  • Ønsker du en sprød skorpe på din pulled pork i ovn, kan du, efter 7 timer stikke et hul i stegeposen, så dampene kan komme ud, og lade den tilberede yderligere 2 timer. Herefter tages stegen forsigtigt ud af stegeposen og ligges i fadet, hvorefter den tilberedes i yderligere 1 time.
  • Når din pulled pork er færdig, lader du den trække i 10 minutter, inden du "trækker" den ved hjælp af to gafler.

Video

Noter

Du kan også med fordel vælge at tilberede din pulled pork i grillen. Her sker det ligeledes ved 10 grader, og gerne i 12 timer.

Nutrition

Calories: 365kcalFat: 17gSaturated Fat: 6gPolyunsaturated Fat: 2gMonounsaturated Fat: 8gCholesterol: 153mgSodium: 1920mgPotassium: 824mgFiber: 1gSugar: 3gVitamin A: 202IUVitamin C: 7mgCalcium: 95mgIron: 4mg
Keyword BBQ, Pulled Pork
Tried this recipe?Let us know how it was!

Brug kødet til flere forskellige retter

Har du planer om at I skal have lækker pulled pork i ovn til aftensmad, kan du med fordel bruge denne gode og nemme opskrift. Her er du nemlig sikret et godt resultat hver gang. Det er både nemt og overskueligt at forberede, tilberede og lækkert at spise.

Du kan med fordel bruge pulled pork i en burger, hvortil du smører en lækker bolle, eksempelvis en broichebolle, med lidt lækker BBQ sovs, inden du fylder op med lækkert, mørt svinekød, amerikansk coleslaw af gulerødder og kål i cremet sovs, og så måske lidt ketchup på toppen.

Det er dog bestemt ikke kun en god burger, du kan bruge denne opskrift til. Du kan nemlig også med fordel bruge den til andre lækre retter. Du kan eksempelvis vælge at bruge kødet i nogle lækre tacos, hvor blot en smule kommes i en lille pandekage eller tacoskal, og så tilføjes lækre sovser, sprøde grøntsager og andet lækkert.

Der er således masser af muligheder, så man ikke behøver at begrænse sig til én ting, men kan bruge både denne opskrift og resterne herefter til noget lækkert og appetitvækkende.

Hurtig version af pulled pork opskrift

Det er ikke kun den populære nakkefilet fra svin, du kan anvende, men faktisk alle mulige former for proteinkilder. Du kan eksempelvis også vælge at lave Pulled Chicken, som er er kylling i trævler, eller Pulled Beef, som er oksekød i møre strimler.

Prøv dig frem, måske finder du din nye pulled pork opskrift. Vi kan i hvert fald sige, at det er nemt, det er lækkert, og du bør helt sikkert ikke gå glip af det.

Mydinners anbefaler altid, for den bedst mulige aften ud fra disse private noter, at du deler din langvarige madlavning op i følgende steps:

– Gennemgå opskrift og gør dine forberedelser bedst muligt.
– Sammensæt de forskellige ingredienser og lad kødet få den angivne tid
– Server for gæsterne og nyd jeres aften til bude med denne smagfulde ret

God fornøjelse og lad os endelig høre om jeres oplevelser.

Rub / Marinade til din ret

Denne rub, der fungerer som marinade, er med sikkerhed noget af det vigtigste i denne ret, da det meste af smagen kommer herfra. En pull pork marinade er ofte også det som giver lidt ekstra fugt til kødet, som på denne måde kan give saftighed og tekstur.

Det at man tilføjer sukker eller brun farin i sin marinade til pulled pork opskrift gør ligeledes at kødet sødes en smule og bliver endnu mere lækkert sammen med lidt forskellige krydderier som godt kan være lidt ekstra stærke. Det selvsamme gælder en god cole slaw som kold dressing og salat.

Pull pork marinade kan du også lave med afsæt i det krydderi som befinder sig på stegen, når du tilbereder din nakkefilet. Det karamelliseres, og du kan her bruge saften, fedten og smagen herfra. Lad dig ikke skramme af gode varme krydderier, da det sødes op af andre komponenter.

Pulled pork tilbehør

Ej at forglemme, så er det vigtigt at tænke en smule over sin pulled pork tilbehør, da det både kan akkompagnere godt, men også gøre retten mindre god. Det rette tilbehør er guld værd. Som vi tidligere nævnte er det blandt andet enormt lækkert med Coleslaw og dets kolde syrlighed.

Når du fx laver en pulled pork burger tilbehør kan det gavne med en smule coleslaw som giver noget modspil til det ellers søde og krydret kød. Du kan i denne salat give den gas med æbler, gulerødder og mælkeproduktets syrlighed.

Pulled pork i ovn opskrift er desuden smart, da du kan sætte den over dagen før, og bruge alt din energi og tid på tilbehør hertil på dagen. Det giver dig et frirum til at bruge tiden med dine gæster eller familie, og ikke at bruge al tiden i køkkenet.

Lad den stå natten over

Det gode ved denne pulled pork opskrift generelt at med sikkerhed at den kan stå natten over, og du dermed kan klargøre retten lidt tid før, og frigøre lidt tid på selve dagen. Det kan derimod også gøre at du kan lade dit kød få ekstrem god smag og aroma.

Det er dog ikke alle, som elsker dette koncept, med at det står natten over. Det er ikke ligefrem en ret, som du impulsivt laver til dine gæster en halv time inden ankomst. Det er en ret som kræver tid og kærlighed, hvilket kan være svært at gøre impulsivt.

Den kan dog tåle at få god tid, men det er også muligt at lave den ene smule hurtigere, hvis ikke du har tid til at lade din pulled pork i ovn stå hele natten. Enten kan du købe kød som er for-marineret ellers kan du give det højere varme og på den måde forkorte tilberedningstiden.

Læs vores andre lækre opskrifter her

Angivelse af kilder:

  • Læs BBCs opskrift på Pulled Pork her.
  • Find ud af mere om pulled pork her.
Scroll to Top