Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Generelt » Puder til grå sofa – De bedste farver og størrelser på pyntepuder

Puder til grå sofa – De bedste farver og størrelser på pyntepuder

puder-til-graa-sofa-pyntepuder

Puder til grå sofa kan være vanskelige at finde, fordi grå kan være en svær farvet at matche pyntepuder med. Dog skal det bestemt ikke forhindre dig i at gøre det alligevel. Vi vil med vores guide hjælpe dig til at finde en pude i netop den nuance, som passer bedst til sofaen i dit hjem.

Vores guide giver dig mulighed for at identificere nuancen af din grå sofa, så du kan finde komplimentære farver til dinee puder og pyntepuder. Det samlede udtryk vil nemlig blive langt bedre, hvis det hele går op i en højere enhed. Så læs med videre.


Hvilken nuance har din grå sofa?

Det er først og fremmest værd at vide, hvilken nuance din sofa har, når du skal finde puder til grå sofa. Det er nemlig helt grundlæggende og afgørende, om du har med en grå med varm undertone eller kold undertone, i forhold til hvilke farver, der passer til farven.

Du kan med fordel vælge at bruge farvekort fra et malerfirma, eksempelvis Flügger, eller købe farvekort i Silvan, men du kan også sagtens gøre det med ting, du har derhjemme. Alternativ, kan du bruge din telefon til at finde frem til, om du har med en varm eller kold undertone at gøre på din grå sofa.

Skal du have puder til grå sofa med kold undertone, vil du kunne identificere farvere ved at holde primærfarverne, rød, blå og gul, op mod din sofa. Her vil du hurtigt kunne se, om farven passer bedst til den røde, gule eller blå.

Kold undertone
  • Passer din sofa bedst til den blå, vil der være tale om en kold undertone.

Varm undetone
  • Passer din sofa bedst til en rød eller gul farve, vil der være tale om en varm undertone.

Herunder kan du se et eksempel på en varm undertone (til venstre) og en kold undertone (højre).

Farverige puder til grå sofa

Når farven på betrækket er blevet identificeret, kan du med fordel se på, hvilke farver, der vil passe godt til.

Der findes ingen begrænsninger for, hvad du kan gøre, men det er ofte en god ide at prøve at opveje farverne i dit hjem. Så har du eksempelvis betræk med en kold undertone, kan du med fordel vælge pyntepuder med en varm undertone eller farve. Dette kunne eksempelvis være en varm gul, orange, brun, grøn eller lignende.

Omvendt, hvis du har med en varm undertone at gøre, kan det ofte være en god ide med kolde undertoner på din puder til grå sofa. Dog har en stue ofte godt af en masse varme, for at skabe hygge, og derfor kan du også med fordel vælge at bruge varme farver til en varm undertone.

Vælg også med fordel forskellige størrelser puder med forskellige mønstre på – eksempelvis en lille mønstre pude sammen med en stor pude i helfarve. Det giver et flot spil til en eller meget neutral farve, som grå.


Angivelse af kilder:

Scroll to Top