Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Kosttilskud » Proteinpulver kalorier – Næringsindhold i whey protein mm.

Proteinpulver kalorier – Næringsindhold i whey protein mm.

proteinpulver-kalorier

Hvor mange kalorier er der i proteinpulver? Hvilket mærke har det mest kaloriefattige produkter, og hvilke er mere kalorierige? Læs med her og lær meget mere om, hvilken slags whey protein, du bør vælge, hvilke brands, der er gode, eksempelvis Bodylab, og meget mere.

Protein er en vigtig del af vores kost, da det er kroppens byggesten. Derfor er det også vigtigt, at du får nok, så kroppen selv kan holde dig sund og rask. Dette kan den bedste, hvis den får de næringsstoffer, vitaminer og mineraler, som er behøvet for at kunne drive det kraftværk, som din krop i virkeligheden er.

Til vægttab eller styrketræning?

Der kan være mange grunde til, at du gerne vil vide, hvor mange kalorier der er i proteinpulver. Måske skal du til at begive dig ud i et omfattende vægttab, måske er du allerede i gang med et, eller også vil du bare gerne kunne regne på dit kalorieforbrug, så du får mest muligt ud af dem.

Uanset hvad, så kan det være rart at vide, hvad det er, man har med at gøre. Vi har samlet nogle eksempler, som du kan tage udgangspunkt i, når du skal have svar på dine spørgsmål.

Derudover har vi også samlet vores mest adspurgte spørgsmål om proteinpulver nederst på siden, som du også kan se på og læse om, hvis du vil vide mere om disse.


Så mange kalorier er der i proteinpulver

Tager vi et eksempel med proteinpulver fra Bodylab, som er ét af de mest populære brands i Danmark, kan vi med fordel se på deres WHEY produkter.

Bodylab har nemlig både lavet WHEY 100, som består af 100% valleprotein, som er udvundet af frisk mælk fra græsfodrede dyr. Dette blandes typisk op med mælk. Derudover har Bodylab også lavet det revolutioerende Clear Whey produkt, som ligeledes er udvundet af valle fra frisk mælk, men dette indeholde hverken sukker eller fedt, fordi det kun er proteinet, der er udvundet.

Bodylab WHEY 100 inderholder cirka 135 kalorier per portion (det vil sige en scoop på 35 gr), og dette er naturligvis, hvis det blandes med vand. Vælger du i stedet mælk, vil kalorieindholdet naturligvis stige. Til sammenligning indeholder Bodylab Clear Whey cirka 100 kalorier pr portion (her 30 gr per scoop). Således er Clear Whey en mere kalorielet løsning.


Bodylab WHEY 100

Bodylab


Bodylab Clear Whey

Bodylab


Mange typer proteinpulver

Er du allergisk overfor mælk (ikke laktose, for whey proteinpulver indeholder faktisk ikke laktose), eller lever du en vegansk livsstil, hvor mælke og andre mejeriprodukter ikke indgår i din diæt, kan du med fordel vælge at gå med plantebaseret proteinpulver i stedet for.

Hvor mange kalorier er der i proteinpulver af planteprotein? Det kan være relevant at vide, hvis man som veganer, eller af anden grund ikke ønsker at bruge valleprotein, og gerne vil holde styr på kalorierne.

Faktisk er vegansk proteinpulver noget af det, med færrest kalorier. Her kan du nemlig bruge en portion (20 gr) og kun indtage cirka 80 kalorier. Dette er således et endnu mere kaloriefattigt valg, så skal du virkelige spare på kalorierne, kan du med fordel vælge vegansk proteinpulver, eksempelvis fra Bodylab.


Bodylab Vegan Blend

Bodylab


Om forfatteren

Scroll to Top