Vi kan opnå en kommission, såfremt der købes et produkt med vores links.

Hjem » Køkkenudstyr » Pølser i airfryer – Lav varme pølser eller pølsemix

Pølser i airfryer – Lav varme pølser eller pølsemix

bedste airfryer i test

Der er stort set ikke det, du ikke kan lave i en airfryer. Vi guider dig i denne artikel til, hvordan du kan tilberede pølser i airfryer, som du f.eks. kan bruge til at lave pølsemix eller til en hvilken som helst anden ret med pølser i.

Det er nok den hurtigste og nemmeste måde at tilberede og varme pølser i airfryer. En airfryer er super hurtig til at varme op og med en tilberedningstid på kun tre minutter kan det næsten ikke blive hurtigere at servere pølser. Pølserne bliver super sprøde og helt uden at de sprækker, så de holder endda også på saften inden i, hvilket gør det til en helt optimal tilberedelse. 

Metodologi

Udvælgelsen og anbefalinger af produkter er foretaget på baggrund af grundig research af uvildige tests samt forbrugeranmeldelser, så du er sikret et godt overblik. Læs mere
Vi laver løbende research, hvorfor resultaterne kan ændre sig i takt med at nye eksterne tests og forbrugeranmeldelser foretages.

Tilberedningstiden kommer selvfølgelig an på, hvilke pølser du skal tilberede, så hvis det er nogle af de tykkere af slagsen, skal de nok have et par minutter længere end normale pølser i airfryer. 

Læs om andre airfryers her

Lav pølsemix i airfryer

Pølsemix er en oplagt ret som du kan lave i en aifryer, da det både er nemt og hurtigt og kan spare på fedtstofferne, så det bliver et lidt sundere alternativ. Det tager ikke mere end en halv time at lave, det eneste du skal bruge er kartofler, løg, krydderier og pølser i airfryer. 

Man bruger typisk normale grillpølser til pølsemix i airfryer, men man kan bruge lige dem man har til rådighed eller har lyst til. Kartoflerne skal blot vaskes og skæres i tern, ligesom løgene skal pilles og hakkes. Pølserne skal også skæres i mindre stykker, så de passer til en mundfuld ligesom kartoflerne. 

Når det hele er skåret ud og kommet ned i din airfryer skal krydderierne tilsættes, det er typisk karry, paprika, salt og lidt olie. Det hele skal vendes godt sammen og så skal det ellers bare have ca 25 minutter ved 180 grader. Sådan kan du nemt og hurtigt lave en ret med varme pølser i airfryer.

Sprøde og saftige pølsehorn

Det er ikke blot stegning og grill af pølser, der bliver godt i en airfryer. Du kan også bruge din airfryer til at lave andre lækre retter og snacks, herinder pølsehorn. Når du vælge at tilberede dine pølser i airfryer som pølsehorn, vil du opleve et sprødt, saftigt og lækkert resultat.

Det er ganske nemt at lave pølsehorn i airfryer. Alt du skal bruge er nogle frankfurtere eller andre pølser, du godt kan lide, samt noget færdigdej – dette kan både være mørdej, butterdej eller færdig pølehornsdej. Alt dette kan du finde i dit lokale supermarked, så det behøver ikke at blive besværligt.
Vælger du længere pølser til din airfryer, eksempelvis grillpølser, så kan det være en fordel at skære dem ud i to eller tre mindre stykker, som du så ruller i et stykke dej. Dejen skal skæres ud i aflange trekanter, for at du opnår det bedste resultat.

Du starter med at ligge din dej på bordet. I den flade ende, den modsatte af den lange, spidse ende, liger du pølsen langs kanten og så ruller du pølsen med den om, ud mod spidsen. Du kan så vælge at pensle med enten mælk eller æg, hvis du gerne vil have flot farve på den og eventuelt drysse med sesamfrø på toppen.

Disse bages i 10-15 minutter eller som angivet på dejens indpakning. Herefter kan du nyde dine pølser i airfryer som pølsehorn med ketchup eller helt som de er. Dette er en nem og hurtig snack til ethvert arrangement, som du bør kende og lave, når du skal lave pølser i airfryer.
Tip: du kan komme lidt ketchup ind ved dine pølser i airfryer, når du laver pølsehorn. På den måde behøver du ikke at dyppe dem i ketchup, men har det allerede inde i selve pølsehornet.

Lækre hot dogs i airfryer

Du kan lave hot dogs på mange forskellige måder. Der findes både mere traditionelle versioner med friske og ristede løg, remoulade og ketchup, syltede og eller friske agurker, og så findes der mere utraditionelle versioner af en god hot dog. Fællesnævneren er da, at du kan lave det hele i din airfryer.

En traditionel hot dog

Når du skal lave en traditionel, dansk hot dog i din airfryer, så skal du naturligvis have fat i de forskellige ingredienser. Det er forskellige fra person til person, hvad man foretrækker, og derfor er dette også kun ét eksempel på, hvordan du laver en dansk hot dog med pølser i din airfryer.

Du kan med fordel varme både pølser og brød i din airfryer. Her vil det være anbefalelsesværdigt at starte med pølserne, da de ikke mister varmen nær så hurtigt, som brødet gør. Start derfor med at varme dine pølser, og herefter kan du komme dit brød ned i din airfryer i ganske få minutter.

Herefter kan du skære en fordybning ned i brødet, så der er plads til føler i det. Herefter kommer du ketchup, sennep og eller remoulade ned langs brød og pølser. På toppen kan du drysse både friske løgtern og ristede løg ud over. Top af med en syltet agurk, eller gå med en frisk agurk, hvis du er mere til det.

En mexi hot dog

Skal du prøve noget nyt, kan du med fordel prøve en mexikansk-inspireret hot dog, hvor brød og pølser tilberedes på samme vis som med en traditionel hotdog. Dog vil fyldet og topingen ovenpå være anderledes.

På en mexi hot dog smager det skønt, hvis du bruger lidt overskydende chili con carne, eller hvis du har lidt kødsovsrester, kommer det oven på. Herefter drysser du med revet cheddar ost, og kommer dine hot dogs med pølser, brød og hele molevitten ned i din airfryer igen, så osten kan smelte på toppen. Når osten så er smeltet ned over kødsovs og pølser, kan du komme lidt jalapeños og majs på toppen. Skal der lidt sprød til, kan du knuse lidt tortilla chips og drysse med dem.

Angivelse af kilder og tests:

homesandgardens.com
nymag.com
Scroll til toppen