Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Køkkenudstyr » Pølser i airfryer – Opskrift på pølsemix og pølsehorn

Pølser i airfryer – Opskrift på pølsemix og pølsehorn

Der er stort set ikke det, du ikke kan lave i en airfryer, du kan både lave pølsemix eller pølsehorn i den. Vi guider dig i denne artikel til, hvordan du kan tilberede pølser i airfryer, som du f.eks. kan bruge til at lave pølsemix eller til en hvilken som helst anden ret med pølser i. Se vores opskrift på pølsemix herunder.

Det er nok den hurtigste og nemmeste måde at tilberede og varme pølser i airfryer. En airfryer er super hurtig til at varme op og med en tilberedningstid på kun tre minutter kan det næsten ikke blive hurtigere at servere pølser. Pølserne bliver super sprøde og helt uden at de sprækker, så de holder endda også på saften inden i, hvilket gør det til en helt optimal tilberedelse. 

Tilberedningstiden kommer selvfølgelig an på, hvilke pølser du skal tilberede, så hvis det er nogle af de tykkere af slagsen, skal de nok have et par minutter længere end normale pølser i airfryer. 

Læs om andre airfryers her

Sprøde og saftige pølsehorn

Det er ikke blot stegning og grill af pølser, der bliver godt i en airfryer. Du kan også bruge din airfryer til at lave andre lækre retter og snacks, herinder pølsehorn. Når du vælge at tilberede dine pølser i airfryer som pølsehorn, vil du opleve et sprødt, saftigt og lækkert resultat.

Det er ganske nemt at lave pølsehorn i airfryer. Alt du skal bruge er nogle frankfurtere eller andre pølser, du godt kan lide, samt noget færdigdej – dette kan både være mørdej, butterdej eller færdig pølehornsdej. Alt dette kan du finde i dit lokale supermarked, så det behøver ikke at blive besværligt.
Vælger du længere pølser til din airfryer, eksempelvis grillpølser, så kan det være en fordel at skære dem ud i to eller tre mindre stykker, som du så ruller i et stykke dej. Dejen skal skæres ud i aflange trekanter, for at du opnår det bedste resultat.

Du starter med at ligge din dej på bordet. I den flade ende, den modsatte af den lange, spidse ende, liger du pølsen langs kanten og så ruller du pølsen med den om, ud mod spidsen. Du kan så vælge at pensle med enten mælk eller æg, hvis du gerne vil have flot farve på den og eventuelt drysse med sesamfrø på toppen.

Disse bages i 10-15 minutter eller som angivet på dejens indpakning. Herefter kan du nyde dine pølser i airfryer som pølsehorn med ketchup eller helt som de er. Dette er en nem og hurtig snack til ethvert arrangement, som du bør kende og lave, når du skal lave pølser i airfryer.
Tip: du kan komme lidt ketchup ind ved dine pølser i airfryer, når du laver pølsehorn. På den måde behøver du ikke at dyppe dem i ketchup, men har det allerede inde i selve pølsehornet.

pølser i airfryer

Pølser i airfryer – opskrift på pølsemix

Peter Rasmussen
Her er guiden til de perfekte pølser i airfryer. Brug den, når du skal lave hotdogs, sommerretter eller andet, med lækre pølser til.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 25 min
Ret Hovedret, Kød
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 710 kcal

Equipment

  • 1 Airfryer

Ingredienser
  

  • 1 kg kartofler
  • 2 stk løg
  • 5 stk grillpølser
  • 2 tsk karrypulver
  • 2 tsk paprika
  • 2 spsk olivenolie
  • salt

Sådan gør du
 

  • Vask først kartoflerne. Det er ikke nødvendigt at skrælle dem, hvis de er pæne og rene.
  • Skær kartoflerne ud i små, mundrette tern, og kom dem i en stor skål.
  • Løgene pilles og hakkes groft, inden de hældes ned til kartoflerne i skålen.
  • Skær pølserne ud i små, mundrette stykker, og kom ligeledes disse i skålen med kartoflerne.
  • Tilsæt karry, paprika og salt, samt olie, og vend al indholdet af skålen sammen, så alle dele dækkes af krydderierne.
  • Hæld lidt vand i bunden af airfryeren, det gør det nemmere at rengøre din airfryere efterfølgende. Sæt da din kurv ned i airfryeren og hæld blandingen ned i den.
  • Tilbered din pølsemix ved 180 grader i 25 minutter.
  • Ryst undervejs kurven en gang imellem, så alle ingredienserne får mulighed for at få en god og sprød overflade.

Video

Noter

Server din pølsemix med ketchup eller anden dressing, hvis du skal have den autentiske og gode oplevelse, som nede på grillen.

Nutrition

Calories: 710kcal
Keyword Pølser
Tried this recipe?Let us know how it was!

Lækre hot dogs i airfryer

Du kan lave hot dogs på mange forskellige måder. Der findes både mere traditionelle versioner med friske og ristede løg, remoulade og ketchup, syltede og eller friske agurker, og så findes der mere utraditionelle versioner af en god hot dog. Fællesnævneren er da, at du kan lave det hele i din airfryer.

En traditionel hot dog

Når du skal lave en traditionel, dansk hot dog i din airfryer, så skal du naturligvis have fat i de forskellige ingredienser. Det er forskellige fra person til person, hvad man foretrækker, og derfor er dette også kun ét eksempel på, hvordan du laver en dansk hot dog med pølser i din airfryer.

Du kan med fordel varme både pølser og brød i din airfryer. Her vil det være anbefalelsesværdigt at starte med pølserne, da de ikke mister varmen nær så hurtigt, som brødet gør. Start derfor med at varme dine pølser, og herefter kan du komme dit brød ned i din airfryer i ganske få minutter.

Herefter kan du skære en fordybning ned i brødet, så der er plads til føler i det. Herefter kommer du ketchup, sennep og eller remoulade ned langs brød og pølser. På toppen kan du drysse både friske løgtern og ristede løg ud over. Top af med en syltet agurk, eller gå med en frisk agurk, hvis du er mere til det.

En mexi hot dog

Skal du prøve noget nyt, kan du med fordel prøve en mexikansk-inspireret hot dog, hvor brød og pølser tilberedes på samme vis som med en traditionel hotdog. Dog vil fyldet og topingen ovenpå være anderledes.

På en mexi hot dog smager det skønt, hvis du bruger lidt overskydende chili con carne, eller hvis du har lidt kødsovsrester, kommer det oven på. Herefter drysser du med revet cheddar ost, og kommer dine hot dogs med pølser, brød og hele molevitten ned i din airfryer igen, så osten kan smelte på toppen. Når osten så er smeltet ned over kødsovs og pølser, kan du komme lidt jalapeños og majs på toppen. Skal der lidt sprød til, kan du knuse lidt tortilla chips og drysse med dem.

Sådan undgår du sprækker

Hvis du blot skal have varmet dine pølser, så kan du nemt og hurtigt gøre det i din airfryer helt uden at de sprækker. De skal ikke have mere end blot 3 minutter, og så er du garanteret både varme og sprøde pølser. Varigheden kommer selvfølgelig an på pølsens tykkelse, da der er forskel på en almindelig lang og tynd pølse sammenlignet med en tyk en af slagsen.

Du kan også med fordel tilberede pølser i svøb og få et sprødt og saftigt resultat. Svøben kan både være bacon, dej eller andet som du ønsker. Pølsehorn er en lækker og nem snack, som du med fordel kan bage i din airfryer.

Du kan enten vælge at lave dejen selv til dine pølsehorn, eller du kan snyde lidt og købe en færdiglavet, der blot skal skæres ud og rulles omkring pølserne. Du kan med fordel også putte lidt ketchup eller sriracha sauce på dejen inden du ruller dem, for lidt ekstra smag og spice.

Angivelse af kilder og tests:

homesandgardens.com
nymag.com
Scroll to Top