Pizzaovn bedste i test - Både indendørs og udendørs

Hvis du overvejer at begive dig ud på dit helt eget pizza eventyr, så kan det ihvertfald anbefales at investere i en pizzaovn. For hvad end, om du vil serverer denne skønne Italienske spise til dig selv eller gæster, er det noget af et pragl at kunne diske op med en pizza fra egen pizzaovn.

Af

pizzaovn_ooni

Hos Mydinners elsker vi alt der har med mad at gøre, så derfor skal vi selvfølgelig også lave en guide til jer, så i kan købe den bedste i test pizzaovn, så i helt selv hjemmefra kan lave en lækker og sprød pizza. Så hvad skal du vælge? Gas, elektrisk eller brænde og træ.

Vores anbefalinger

uuni pizzaovn

Ooni Koda 12 Pizzaovn​

Den bedste samlet set

3.490,- hos Kitchenone

Se dagens deals

Morsø-Forno-Garden-pakke1

Morsø Forno Pizzaovn

Udeovn Sort

9.999,- hos Pejsen

Se dagens deals

sage-pizzaiolo-pizzaovn-spz820--pdp_zoom-3000--pdp_main-960

Sage Pizzaiolo

Pizzaovn SPZ820

5999,- hos Elgiganten

Se dagens deals

Kom til sagen - Hvad er den bedste pizzaovn 2022?

Vores førstevalg er – Ooni koda 12 pizzaovn. Med dette produkt får du en ovn som giver dig god kvalitet til en god pris. Det er en gasdrevet pizzaovn som har en minimalistisk stil og har gode anmeldelser i test for at være pengene værd. Den er nem at bruge og varmer hurtigt op, så den er klar till brug.

Metodologi

Udvælgelsen og anbefalinger af diverse spisesteder og deals er foretaget på baggrund af grundig research af uvildige anmeldelser, forbruger feedback samt egne besøg, så du er sikret et godt overblik. Læs mere

Vi laver løbende research, hvorfor resultaterne kan ændre sig i takt med at nye tests, besøg og forbrugeranmeldelser foretages.

I denne artikel

Vores guide starter med detaljerede oplysninger om vores valg af de bedste i test pizzaovn i 2022 og dækker derefter de vigtigste emner, som en dygtig køber bør være opmærksom på, for dem, der ønsker at komme ind på ind- og uddybning af købsprocessen for en pizzaovn. Lad os komme i gang.

De bedste pizzaovne 2022

uuni pizzaovn

Ooni Koda 12 Pizzaovn

Pris: 2800 – 3500 kr. 

Type: Pizzaovn

Vægt: 18,2 kg.

Materiale: Pulverlakeret kulstofstål, 

Fordele:

Ulemper:

trykkoger

Det skal du vide, før du køber en Ooni Koda pizzaovn

Ooni Koda er perfekt, hvis du har brug for en pizzaovn, som er nem at bruge. Med en simpel, elektronisk tænd/sluk-knap kan du næppe gøre noget forkert, og din pizzaovn er 500°C varm og klar til sin første pizza efter kun ca. 20 minutter.

Ooni Koda 12 bruger gas og det er vigtigt at have en regulator, som skal købes seperat. 

For en jævn bagning er det vigtigt at rotere din pizza undervejs. Ooni Koda er lille og kompakt, benene kan foldes sammen og den fylder derfor ikke meget i opbevaring, og kan samtidigt hurtigt pakkes ud til de lune sommeraftner. 

Morsø Forno pizzaovn - Dyr, men det værd

Pris: 9000 – 10.000 kr. 

Type: Pizzaovn

Vægt: 96 kg.

Materiale: Dobbeltcoated støbejern, keramiske sten

Fordele:

Ulemper:

pejsen logo

Det skal du vide, før du køber en Morsø Forno pizzaovn

Denne model er perfekt til udendørs brug, udover at den er funktionel har den også et æstetisk og smukt design, som gør at den sagtens kan stå udenfor. De har mange forskellige modeller til udendørs brug og har vundet bedst i test til udendørs brug iblandt vores bedste anbefaling.

Sage Pizzaiolo (SPZ820)

Pris: 9000 – 10.000 kr. 

Type: Pizzaovn

Vægt: 96 kg.

Materiale: Dobbeltcoated støbejern, keramiske sten

Fordele:

Ulemper:

Det skal du vide, før du køber en Sage Pizzaiolo ovn

Denne model er perfekt til indendørs brug og laver en sprød og lækker pizza på ikke mindre end 2 min. Den varmer op på ingen tid, så den er klar til brug nærmest med det samme derudover den stålfri med en masse tilbehør som passer til.

Test: Hvordan du vælger den pizzaovn som passer bedst til dig

I følgende afsnit vil der være forskellige udsagn, som du kan tage stilling til, inden dit pizzaovn køb. For udover at alle de ovennævnte produkter er bedste i test, er der nogle personlige overvejelser man bør gøre sig, inden man bestemmer sig på et specifikt produkt. Deriblandt gælder det også overvejelser, om din pizzaovn skal være til indendørs eller udendørs brug.

1. Hvad skal din pizzaovn bruges til?

Selvom navnet pizzaovn siger sig selv, kan produktet også bruges i mange andre henseende. Det gælder andre slags fødevare, hvor man også kan lave både kød, fisk, bage, grille og meget andet. Så det er også værd at overveje i din test af at finde den bedste pizzaovn på markedet, hvad du egentlig vil bruge den til.

2. Hvilken slags ovn?

Hvis valget står mellem en ildfast stenovn eller en pizzaovn lavet på rustfrit stål, er der følgende ting at overveje. Hvis du køber en ildfast ovn holder den varmen i lang tid, dog skal den bruge lang tid på at varme op og få den rette temperatur. En ovn lavet af rustfrit stål er modsat hurtigere til at tænde op men holder ikke på varmen.

3. Hvilken slags brændstof?

Forskellige pizzaovn typer, kræver forskellige brændstof og alt efter hvad man er til, er der også nogle overvejelser at gøre her. Så inden man vælger den bedste i test, er det værd at overveje hvilken type brændstof man vil have med at gøre når man laver pizza eller andre fødevarer i sin pizzaovn.

Her findes nemlig både typer som bruger gas eller træ til at kunne brænde. Dog tyder det i test, at der er den store forskel i udfaldet på din pizza. Du opnår dermed det samme resultat ved begge. Yderligere findes der fleksible pizzaovne, hvor du kan bruge begge typer brændstof.

4. Med eller uden skorsten?

Herunder kan man ved de fleste pizzaovne vælge om det skal være med eller uden skortsten. Skorstenen hjælper med at lede røgen væk, så hvis det er en indendørs pizzaovn er det vigtigt og det bedste at der er en skorsten.

5. Ovnstørrelse

Den gængse fejl folk begår, inden de køber deres bedst i test pizzaovn, er at de tror at ovnen skal kunne rumme så mange pizzaer som muligt. Dog går det særdeles stærkt med en pizzaovn og på den måde, behøver man ikke at have plads til alverdens pizzaer, når den er klar på få minutter.

Den bedste måde at beslutte for din pizzaovns størrelse bør afhænge af hvor store dine gryder, pander eller rister er. På den måde er du sikker på at der er plads til dine redskaber i madlavningen.

6. Isolering og design

Din pizzaovn skal have en solid isolering, hvilket er gængs for alle pizzaovne som er de bedste i test. Yderligere skal varmfordelingen være jævn, hvilket man plejer at kunne tyde på hvordan ovnen er designet og hvilke proportioner der er på pizzaovnen.

7. Indendørs eller udendørs?

Det kan være sjovt med en udendørs pizzaovn, dog kan det være en udfordring om vinteren når man skal begive sig udenfor i kulden. Med en pizzaovn der er indendørs, har du mulighed for at lave den bedste pizza og mad hele året rundt. Der findes mange modeller som kan tåle at stå udendørs året rundt.

8. Kvalitet og pris

Det er nødvendigvis ikke altid sammenhæng mellem kvalitet og pris, dog er det værd at købe en kvalitets pizzaovn. Ved selv at undersøge producenten og hvordan de har klaret sig i forskellige test, er du sikker på at du bruger penge på den bedste af slagsen. Derudover kan det være en god ide at tjekke op på materialer og hvad din pizzaovn er lavet af.

Her kan du læse mere om cafe Frederiksberg eller cafe Aalborg.

Hvis du er mere til kinesisk buffet – så læs mere here.

Ønsker du istedet, at prøve pizzaer på nogle af Århus´s bedste restaturanter – læs mere i vores guide om den bedste frokost Aarhus.

Angivelse af kilder og test

Information indhentet blandt andet fra denne amerikanske guide, se her

For inspiration til pizzaopskrifter og metoden bag at lave den helt rigtige pizzadej er følgende artikel brugt som kilde.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 1

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.