Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Generelt » Pastrami opskrift – Lav selv det lækre pålæg til sandwich

Pastrami opskrift – Lav selv det lækre pålæg til sandwich

pastrami-opskrift-billede

Er du også vild med mange af de kendte lækkerier fra USA? Pastrami er en populær og delikat spise, som man amerikanere gerne vælger som deres sandwichfyld, når de skal have sig en vaskeægte smagoplevelse. Her får man nemlig saftigt kød og masser af smag i sit valg.

Pastrami er som sådan ikke svært at lave, det tager bare lang tid. Herunder, i vores opskrift, kan du læse mere om, hvordan du bedst forbereder dig, hvordan du nemmest tilbereder, og hvordan du kan servere dit lækre oksepålæg.

pastrami-billede-opskrift

Opskrift på pastrami

Brug denne gode og nemme opskrift til at lave amerikanernes favorit sandwichfyld.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 4 t
Hviletid 10 d
Ret Kød, Pålæg
Køkken Amerikansk
Antal 1 steg
Kalorier 150 kcal

Equipment

  • 1 vakuumpakker
  • 1 smoker eller grill

Ingredienser
  

  • 1 kg oksespidsbryst el. oksebryst

Saltlage

  • 1 liter vand
  • 30 gram salt el. nitritsalt for længere holdbarhed
  • 20 gram sort peber
  • 40 gram sukker
  • 1 spsk løgpulver
  • 1 spsk stødt ingefær
  • 1 spsk chiliflager
  • 1 spsk stødt koriander
  • 1 spsk hvidløgspulver
  • 1 spsk paprika

Rub

  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sort peber
  • 1 spsk brun farin
  • 2 spsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk hvidløgspulver

Sådan gør du
 

Pudsning

  • Start med at pudse dit oksebryst af, så der ingen sener eller fedt sidder tilbage på kødet. Dette gøres, så krydderierne og smagene nemmere kan trænge ind i kødet.

Saltlage

  • Hæld vand og krydderier i en gryde, og giv det en omrøring, inden det får et opkog.
  • Sørg for, at salt og sukker er opløst, inden saltlagen sættes til siden for at afkøle.
  • Når saltlagen er kølet ned til køleskabstemperatur (cirka 5 grader), kan det anvendes til at salte kødet.
  • Saltningen sker ved, at du oksebrystet kommes i en vakuumpose, hvori saltlagen også hældes i. Har du ikke en vakuumpakker eller poser hertil, kan du også bruge to plastikposer eller en stor, flad beholder, som brystet kan ligge og trække i.
  • Lad nu kødet trække i køleskabet. Trækningstiden afhænger af kødets tykkelse. En tommelfingerregel er, at man siger 1 dag pr cm tykkelse af kødet. Det vil sige, at har du et oksebryst med en tykkelse på 8 cm, vil den skulle trække i 8 dage.
  • Vend daglig kødet, så saltlagen får lov til at trække ind i kødet hele vejen rundt.
  • Lad altid hellere kødet trække længere end for kort tid.

Udvanding

  • Før kødet kan røges, skal det udvandes.
  • Udvandingen sker ved, at posen åbnes, og kødet forsigtigt tages ud.
  • Herefter skylles kødet forsigtigt, så eventuelle rester og krydderier fjernes fra kødet.
  • Lig herefter kødet i en skål med rent vand i en time, inden dette kontinueres med yderligere en skål rent vand i en time.

Røgning

  • For at give din pastrami mest og bedst mulig smag, røge det med en krydderirub på. Røgningen er med til at behandle kødet med en varme, som blødgør kødet.
  • Du kan med fordel røge dit kød med en smoker, men en grill kan også sagtens anvendes.
  • Bland først alle krydderierne sammen til en god rub, som skal give smag til din pastrami.
  • Før røgningen, tørres kødet forsigtigt af, inden den gnides godt med krydderiblandingen.
  • Røg din pastrami til den har en kernetemperatur på 70 grader.
  • Bruger du grillen, kan blot tænde op og tilberede pastramien ved 110 grader i 4 timer med fuld smadder på røgen.
  • Du kan også vælge at bruge en sous vide. Her skal du blot tilføje røgekstrakt eller bruge en smoker, til at fylde i posen, inden du sous vider kødet i 6 timer ved 70 grader.

Hviletid

  • Når kødet har nået en kernetemperatur på 70 grader, kan kødet pakkes ind igen og trække i et par dage i køleskabet, inden det kan skæres ud og bruges som pålæg.
  • Ved udskæring er det vigtigt at huske, at der skal skæres på tværs af fibrene.

Video

Noter

Du kan med fordel bruge din hjemmelavede pastrami i den populære Reuben Sandwich med saurkraut, smeltet ost og sennep, eller bruge den til en steak sandwich.

Nutrition

Serving: 100gramCalories: 150kcal
Keyword Pålæg, Pastrami, Sandwich
Tried this recipe?Let us know how it was!

Sådan laver du en lækker sandwich med pastrami

Der findes et utal af forskellige måder, hvorpå du kan lave en lækker sandwich med pastrami. Der findes nemlig nærmest ingen begrænsninger på, hvad du kan parre med det lækre pålæg.

Vi kan til enhver tid anbefale at lave en lækker Reuben Sandwich, som også er et rigtig populært valg blandt amerikanerne. Her får du den gode, salte smag fra kødet, sødme fra den søde sennep, syren fra den tyske sauerkraut og fedmen fra den smeltede ost, som hæver det hele til at være noget helt guddommeligt godt.

Alt du skal gøre er, at finde dig et lækkert stykke brød, som du gerne vil servere din sandwich i. Dette kan både være mørkt og lyst brød. Herefter smører du dit udvalgte brød med lidt sød sennep, inden du ligger kødet på, topper med lidt ost og surkål, inden du giver den en tur i paninigrillen, i ovnen eller på panden, så osten smelter.

Er du ikke til sauerkraut, eller surkål, som vi også kalder det på dansk, kan du også med fordel bruge syltede agurker.

En klassiker til køleskabet

Har du ikke prøvet pastrami før, kan det måske være svært at forstå begejstringen, men det er helt sikkert ét af de bedste stykker kød, du kan komme på din mad.

Når du først har fået smag for den lækre spise, vil du ønske, at du havde én liggende i køleskabet, så du altid kunne smørre dig en lækker mad med de møre oksekød.

Læs også vores andre opskrifter på kød

Angivelse af kilder:

  • Læs en vaskeægte amerikansk opskrift på en Pastrami Sandwich hos ShowMeTheYummy her.
  • Find viden om pastrami her.
Scroll to Top