Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Opskrifter » Paloma opskrift – Forfriskende tequila drink med grapefrugt

Paloma opskrift – Forfriskende tequila drink med grapefrugt

paloma-drink-opskrift

Paloma drink er en velkendt og delikat cocktail, som du med fordel kan nyde i haven under en solstråle, men som du også sagtens kan servere til en sammenkost eller en fest med venner eller familie. Den giver skønne associationer til Mexikos varme klima og hvide strande. Så tag turen direkte til Sydens sol med denne forfriskende sommerdrink.

Med denne nemme opskrift er du sikret en smagfuld og læskende drink, som både unge og ældre munde vil synes om. Den bitre, men syrlige grapefrugt klæder nemlig den intense tequila rigtig godt, og med et skud brusende sodavand og et squeeze lime i, har du den helt perfekte drink til ethvert formål. Andre citrusdrinks som Aperol Spritz og Margarita er også gode til sommerhyggen.

grapefrugt-paloma-drink

Mexikansk Paloma opskrift

Prøv denne lækre og smagfulde grapefrugt drink, hvis du er vild med citrusfrugter, tequila og noter fra Sydens sol. Her får du nemlig alt det i én og samme opskrift.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 2 min
Tilb. tid 2 min
Samlet tid 4 min
Ret cocktail, Drinks
Køkken Mexikansk
Antal 1 drink
Kalorier 170 kcal

Equipment

 • 1 highball glas

Ingredienser
  

 • 5 cl tequila eksempelvis Sierra Tequila
 • 2 cl limesaft friskpresset
 • grapefrugt sodavand ellers lemonsodavand
 • 1 skive grapefrugt frisk
 • isterninger

Sådan gør du
 

 • Fyld en god håndfuld isterninger i et højt glas.
 • Afmål herefter tequila og limesaft.
 • Top af med grapefrugt sodavand. Brug eventuelt lemonsodavand, hvis du ikke kan finde med grapesmag.
 • Pynt med en skive grapefrugt på kanten eller nede i drinken.

Video

Noter

Tip: kommer du grapefrugt skiven i drinken, kan du med fordel give skiven et lille drys salt inden den smides i drinken, da det vil aktivere safterne, så drinken kommer til at smage endnu mere af frisk grapefrugt. Vær dog her opmærksom på at få vasket grapefrugten godt inden da.

Nutrition

Calories: 170kcal
Keyword Cocktails, Drinks, Grapefrugt, Paloma, Tequila
Tried this recipe?Let us know how it was!

Mexikos national drink

Det er meget forkert opfattet, at favoritdrikken i Mexiko er den famøse Margarita, som helt sikker er en favorit blandt turisterne i landet, men det er faktisk ikke den, som de lokale tyer til. Heller ej, er det den næsten kliché-agtige drink Tequila Sunrise, som ellers også kunne være et godt bud. Men faktisk er favoritten blandt de lokale typisk en frisk Paloma drink.

I Mexiko drikkes Paloma dog mere forsimplet. Drinken er nemlig blevet videreudviklet, så alle kan være med på den – både for at optimere friskheden, sødmen og for at være til at drikke, når det ikke bare er for alkoholens, men også smagens skyld.

Mexikanerne drikker nemlig typisk denne drink med tequila toppet med Squirt, der er en mexikansk grapefrugt sodavand. Drinken er en del af et mere socialt og tilbagelænet miljø, og derfor vil du heller ikke ret ofte kunne finde drinken på et menukort i Mexiko.

Paloma eller due?

Hvis du taler spansk eller har en viden om det spanske sprog, vil du vide, at Paloma faktisk betyder due, altså fuglen. Hvorfor drinken har fået dette navn er lidt usikkert, da det ikke giver ret meget mening at opkalde drinken efter en fugl, som den ingen associationer har til.

Til gengæld er der mange, der mener, at det kan være en fejl i forståelsen af ordet, som har givet drinken sit navn Paloma. På spanske hedder en grapefrugt nemlig en Pomelo, og dertil kunne man have kommet til at forveksle de to ord og dermed opkaldt drinken efter en fugl fremfor en citrusfrugt. Det vides dog ikke med sikkerhed, men Paloma er nu alligevel et flot navn til en flot drink som denne.

Læs også om andre lækre drinks her:

Angivelse af kilder:

 • Læs her mere om Limoncellos historie.
 • Lær mere om den skønne grapefrugt drink fra Texas Monthly.
Scroll to Top