Mydinners

Opvaskemaskine bedste i test 2022 - Få overblikket her

Skrevet af Peter Rasmussen | 29. april 2022 | København

Hvilken opvaskemaskine er kåret bedste i test i 2022? Så et overblik her, så du er garanteret en god investering i dit næste hvidevarer køb. Vi har samlet en nem og overskuelig guide, så du kan matche dine behov til de forskellige produkter.

opvaskemaskine

Vores anbefalinger af opvaskemaskiner der er bedste i test

BEDSTE I TEST TIL FAMILIEN PÅ 4

BOSCH SMV8YCX01E har vundet i forskellige test, og er den perfekte og bedste løsning til den “lille” familie. Det er en dyrere model, hvorfor den også har vundet over mange andre opvaskemaskiner. Den kan tilkobles wifi og vise informationer på gulvet. På den måde er den både praktisk og effektiv til ca. 14 kuverter.

BEDSTE I TEST FAVORITTEN BLANDT KUNDER

ELECTROLUX ESF5533LOX vinder iblandt kunder og er en billigere model end den nævnt tidligere. Det er en miljøvenlig og energieffektiv opvaskemaskine, den er meget populær og kan ofte findes på tilbud. Yderligere har den en airdry teknologi som er med til at gøre den bedst i test.byg

BEDSTE I TEST TIL DEN SIMPLE

BOSCH SMU2ITW04S er den opvaskemaskine som er den billigst udvalgte i dette tilfælde. Den har klaret sig godt i forskellige test og er en mindre men den bedste hvis man leder efter en simpel model. Den har et lavt støjniveau på 48dB og kun 4 programmer. Meget effektiv, hvis det er det man har brug for.

Test: Vælg den bedste opvaskemaskine til dit hjem

Selvom der er lavet utallige test af forskellige opvaskemaskiner, har vi alle særlige krav til vores produkter i hjemmet. Dog kan det være værd at stille en række spørgsmål til sig selv som en slags test til dig selv, så du er sikker på at vælge den rette opvaskemaskine til din husholdning. 

1. Hvor meget bliver den brugt?

Det kan være lidt af en selvfølge at man skal have en ide om, hvor meget man ville bruge ens fremtidige opvaskemaskine. Dette kan man dog teste ved at lade opvasken stå, for at se hvor meget opvask man kan få til at fylde en hel maskine op, så man ved hvor meget ens forbrug af opvask lyder på.

Hvis du for eksempel kun bor alene og kun ville bruge en opvaskemaskine til når der kommer gæster, er denne model nok ikke det bedste eller mest oplagte valg for dig. 

2. Hvilken størrelse? 

I denne test anbefaling er de fleste opvaskemaskiner normal størrelse på ca. 12 – 16 kuverter eller 12 – 13 kuverter som på tommelfingerregel passer til en husstand på 4. Hvis man derimod kun er 2 personer er en størrelse på 6-8 kuverter det bedste match. Man skal cirka gå efter en model, der er lidt større end det egentlige antal i familien. 

Her er der forskellige modeller som ofte kan justeres med en fleksibel indretning, hvor man kan flytte på kurve eller bakker. Som kan være behjælpelig, hvis ikke man har så meget plads at gøre godt med. 

3. Hvor skal den stå? 

Alt efter hvor stort køkkenet er, er det også meget selvsigende at det kan være det bedste at teste med et cirka område på, hvor opvaskemaskinen skulle stå. Alt efter indretning af køkken kræver det enten stor, middel eller lille opvaskemaskine som kan integreres i køkkenet. Ofte er der tilbud som hænger sammen med det køkken man køber. 

4. Forbrug 

Når det gælder hvidevarer som opvaskemaskiner, kan det være en fordel at se på vand og energiforbrug. Det kan man se på den energiklasse som den specifikke model har. A+ klasse er den bedste opvaskemaskine med hensyn til forbrug som man kan få i øjeblikket. 

5. Støjniveau 

Alt efter hvor din opvaskemaskine er i huset eller lejligheden, kan det være en fordel at overveje hvor overbærende du er med støjniveauet, hvilket kan være alt afhængig af person. De bedste test støjsvage modeller ligger på omkring 40-45 dB. Hvis den har et lydniveau på over 60 dB, må man regne med at den larmer en hel del.

6. Design 

Hvis man er en person som går op i æstetik, kan det være en god ide at teste, om man ønsker et look med rustfrit stål end det er hvid plastik. Der er dog mange andre mulighed for at kombinere køkken og hvidevarer, så designet er det bedste og ser gennemtænkt ud. 

7. Funktioner 

Til sidst er der de funktioner ens opvaskemaskine skal have, som er særlige for ens eget forbrug. Forskellige modeller tilbyder specialfunktioner, lys og alt muligt andet. Så det er en god ide at afgøre med sig selv, om man bare skal have standard funktioner eller mangler noget særligt. Nogle opvaskemaskiner har en særlig timer funktion, som ikke alle modeller har. 

Det gælder også når man sætter sikkerheden til test, hvor det kan være vigtigt med aquastop eller en børnesikring.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 1

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

deals i København med mydinners

Få besked når nye madoplevelser lanceres