Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Kosttilskud » Økologisk proteinpulver – kosttilskud med omtanke i 2022

Økologisk proteinpulver – kosttilskud med omtanke i 2022

Proteinpulver er et godt tilskud til din kost eller din træning. Det er velegnet til at drikke eller indtage efter træning, når dine muskler opbygges. Fx er LinusPro Whey100 vanilje økologiske pulver er godt for både dig og din omverden. Denne type af pulver giver præcis den samme muskelopbygning som det traditionelle produkt.

Vores anbefaling af det bedste økologiske proteinpulver

Pouri PB

Puori PB

Neutral smag
Høj opløselighed
Alle de essentielle aminosyrer
Linuspro øko

LinusPro

Velkendt
Meget høj kvalitet

Det bedste økologiske proteinpulver i 2022

Når du alligevel skal have dine proteiner, vitaminer og mineraler, kan du ligeså godt købe dit kosttilskud økologisk. Vi vil derfor i denne guide hjælpe dig med at finde de bedste i test på markedet, så du kan komme godt i gang.

I denne artikel

I denne guide dækker vi de allerbedste økologisk proteinpulvere på markedet i 2022. Du vil her få en guide til vores favoritter  samt diverse  detaljerede oplysninger en dygtig køber bør være opmærksom på. Lad os komme i gang.

Økologisk proteinpulver bedste i test 2022

linus-whey100

LinusPro WHEY100

Prisklasse: 249,-

Vores første anbefaling er denne LinusPro version fra WHEY. Dette økologiske proteinpulver er produceret af 100% valleproteinkoncentrat. Deres valle kommer fra europæiske græsfodret kvæg, og lever derfor op til regler om forsvarligt indkøb. 

Selve produktionen og dyret har derfor været igennem økologisk, organisk og god proces, med høj kvalitet. Der findes forskellige produkter og størrelser, og du kan blandt andet købe pose af 500 g, 1 kg eller 2,5 kg. Du kan derfor starte med at afprøve WHEY før du går all-in.

LinusPro fra WHEY er uden kunstige sødemidler eller andre sødestoffer. Derfor er dette økologiske proteinpulver også smagsneutralt. Det kan derfor værre en fordel at tilføje pulveret i en juice, smoothie eller anden smagsfuld læskende drik.

Når du blandet produktet, anbefaler WHEY, at du tager 30-35 ml med 250 ml væske. Dette mærke og denne drik af WHEY er en af de bedst i test, hvilket skyldes dets høje kvalitet og fokus på dyrets velfærd.

LinusPro

Gratis fragt over 399,-
1-3 dages leveringstid
100% dansk kvalitet

Puori PB – Plante Protein Booster

Prisklasse: 229,-

Dette er et af de bedste produkter i test, da det er rigt på protein og næring. Det er produceret på en base af ærteprotein og calcium fra havalger og er derfor også plantebaseret udover økologisk. Det indeholder derudover også en del aminosyrer, som er gode for din mave.

Dette økologiske proteinpulver er derudover også rigtig godt, hvis du mangler calcium, da der er et højt indhold af netop dette. Vi vurderer dette produkt godt i test grundet dets naturlighed. Der er ikke tilsat smags-, farve-, eller sødestoffer i produktet.

Derved er produktet også smags neutralt, og du kan derfor med fordel tilføje pulveret i juice, smoothie eller andet drik som har smag i sig. Pulveret er også godt at bruge i smoothie bowls eller andre morgenmads anretninger, hvor der ønskes ekstra protein.

Green Kitchen Stories, som står bag dette bedste økologiske proteinpulver er skabt af det dansk-svenske par, som udover at lave denne type kosttilskud også har både madblog og er forfattere på fem vegetariske kogebøger.

Deres bøger er udgivet på over 15 sprog over hele verden og de er nogle af de bedste til det de gør, og de har gjort det i mere end 10 år. Derfor har vi især fremhævet dem i vores guide over de bedste i test 2022.

Nordic Nutrient

Gratis fragt over 399,-
1-2 dages leveringstid
God kundeservice
lifefood_proteinpulver_kakao_spirulina_raw_450_g_

Lifefood Spirulina RAW

Prisklasse: 249,-

Spirulina er en næringsfuld alge, som man kan benytte i økologisk proteinpulver, da det er en ganske naturlig ingredients, som du senere i denne artikel kan læse meget mere om. Derudover er der tilsat naturlig kakao smag til dette pulver, så du får en chokolade og kakao smag, når du blander den med din væske.

Lifefood Raw produktet er godt til dig der ikke ønsker de tilsatte stoffer, smage eller sødme. Det er grundet dets protein fra spirulina derfor også et vegansk og plantebaseret proteinpulver, da der ikke er brugt valle i denne produktion. 

Udover spirulina, finder du proteinkilder som disse i dit pulver: Hampprotein, græskarprotein, solsikke og chia. Derudover dette produkt smagt til med blandt andet banan og vanilje for at trækkke sødme ind i pulveret – uden at bruge tilsætningsstoffer. 

Et andet godt element Lifefood har haft med i overvejelsen om deres produktion er deres 100% komposterbare emballage, hvor miljøet derved også er i fokus. Det er derfor både et af de bedste økologisk proteinpulver i test, men også en af dem som har gennemtænk hele miljøet og bæredygtighed ind.

Hvorfor er det godt at købe økologisk pulver?

Ikke nok med at smag og produktion er i meget høj kvalitet, så er produktionen også indenfor de udvalgte rammer og reglementer for produktion og opdræt. Det vil sige at de overholder specifikke principper, hvad angår dyrevelfærd, kvalitet og miljø.

Du skåner derfor ikke blot din krop for tilsætningsstoffer og andre usunde ingredienser, men også miljøet og produktionerne rundt omkring i verden. Du er nemlig sikker på at der ikke er tilføjet kunstige farvestoffer eller sødestoffer.

I den konventionelle produktion af proteinpulver kan man benytte helt op til 370 forskellige tilsætningsstoffer, hvorimod i den økologiske produktion kun må bevæge sig inden for 49 af dem – som er godtkendt.

De bedste i test er derfor også ofte de producenter, som har dette for øje, samtidig med at de leverer gode smage og et generelt godt produkt. Flere af vores anbefalinger i vores bedst i test har derudover også tænkt indpakning og emballage med ind i en mere cirkulær og miljøvenlig produktion og lavet kompostérbar emballage.

Når du indtager disse produkter skal du huske

Hvis du benytter dig af proteinpulver – økologisk eller ej – er der nogle ting du skal være opmærksom på. Det er blandt andet at blot 10-20% af din kost skal bestå af protein, og derfor kan du ikke erstatte din mad eller kost med disse shakes eller pulverblandinger. 

Du skal altid spise varieret og kun benytte dette som supplement til din diæt eller kost. Hvis du ønsker at opbygge en masse muskelmasse, så er et højt indhold af protein i din kost vigtigt og givende – men indenfor visse grænser, og du skal derfor være opmærksom på at undgå overforbrug.

Du skal i din kost både have fedt og kulhydrater udover dit protein. Protein kommer mange steder fra og du kan derfor nemt finde det i andet end kød. Veganske- og plantebaserede proteinpulver baseret og produceres ofte på alt fra hampprotein, græskarprotein, risprotein til sojaprotein, ærteprotein og spirulina. 

Når du benytter dig af proteintilskud i forbindelse med træning, kan du med fordel indtage det ca. 30 min. efter træning. Hvis du indtager det inden anbefales det at drikke det op til 1-2 timer før, så det kan nå at blive fordøjet. 

Vær opmærksom på, at proteinshakes eller anden mad med proteinpulver mætter, og du skal derfor være opmærksom på at huske at spise anden mad også, selvom din mæthed melder sig. 

Ønsker du noget smag i din proteinshake? så læs mere her om proteinpulver med jordbærsmag.

LinusPro Whey100 vanilje økologisk proteinpulver – Ægte vaniljekorn

Med LinusPro proteinpulver med vanilje får du her et 100% økologisk produkt, som kan købes med god samvittighed, og som har en rigtig god smag. LinusPro økologisk er et godt dansk økologisk kvalitets produkt, med en rigtig god smag. Det har desuden også en enormt fordelagtig pris, da du her får høj kvalitet og et højt indhold af mænge og protein per pose.

linus pro whey100 økologisk proteinpulver

Det består udelukkende af økologiske ingredienser som 85% økologisk valleprotein koncentrat, økologisk kokospalmesukker, naturlig aroma og vaniljekorn. På grund af vaniljen har produktet en rigtig god smag som ikke bliver kvalmende ved længere brug.

Det er samtidig velegnet til opblanding både i vand og mælk. Du blander her 30 g med 200-250 ml kold vand eller mælk i en shaker og ryster godt.

Høj score på Trustpilot

LinusPro er en shop som scoorer rigtig højt på Trustpilot hvor de får 4,7 stjerner ud af 5 fra forbrugerne. De er en danskejet virksomhed der siden 2014 har produceret kosttilskud til blandt andet sportudøvere.

Du kan derfor være sikker på, at deres produkter er lavet ud fra stor ekspertise og viden, om hvilke behov man har brug for til en aktiv og sund livstil. Deres produkter er desuden alle rene og har en suveræn smag. Prøv også gerne deres andre proteinkosttilskud såsom forskellige barer, drikke, pulver og meget mere. Læs hele vores guide til vanilje proteinpulver her. 

Forskellen på vegansk, økologisk og almindeligt proteinpulver

Det kan være svært at finde rundt i de forskellige produkter og typer. Der findes både vegansk/plantebaseret-, økologiske og almindelig proteinpulver og de adskiller sig. Lad os hjælpe dig til hvordan, så du kan finde det bedste produkt til dig. 

Almindelig: Når der er tale om almindelig proteinpulver, er det hvis produktet er skabt og produceret på valle, og som derfor er animalsk. Derudover holder det sig ikke nødvendigvis indenfor principper eller regelsæt forr tilsætningsstoffer eller andre reglementer. 

Vegansk: Det veganske produkt bliver også ofte kaldt plantebaseret, da dette betyder det samme. Når pulveret er vegansk betyder det, at det er produceret uden valle, og med andre proteinkilder såsom: Ærte-, ris-, græskar-, soja-, hampprotein og mange andre muligheder.

Økologisk: Den sidste er det økologiske proteinpulver, som ikke nødvendigvis er vegansk, og kan godt være produceret på valle, men produktionen og produkterne samt ingredienser er i overensstemmelse med forskellige principper og regler for økologi. Det indebærer regler om miljøvenlighed, dyrevelfærd og generel kvalitet.

Hvad er Spirulina – som bruges i proteinpulver?

Flere producenter, som bevæger sig indenfor nogle af de bedste producenter med økologisk proteinpulver benytter spirulina, som er en grøn fersk- og saltvandsalge. Den er meget grøn og benyttes tit som smagsgiver og for at højne næringsindholdet i drikken eller shaken.

Det er derfor en naturlig ingredients, som giver rigtig god næring og andre vitaminer. Flere kalder den for havets superfood. Det bruges tit som kosttilskud af anden slags, hvis man går op i økologi og miljøet. Alger og plankton kan vi nemlig spise rigeligt af uden at trække på naturens lager. 

Der findes dertil også mange opskrifter, som, udover i proteinpulver, benytter dette næringsstof i smoothie bowls eller andre mejeri produkter. Det giver smag og farve, som er utroligt æstetisk og lækkert. Du køber det ofte i helsebutikker eller online ved forskellige forhandlere. 

Vi har i denne guide fremhævet nogle stykker, som indeholder dette naturlige kosttilskud. Grunden til at det særligt er godt for proteinpulver er dets enormt høje indhold af protein. Det indeholder nemlig dobbelt så meget protein end kød. 

Spirulina har derudover et meget højt indhold af både magnesium, jern, calcium og Vitamin B12 – som man ofte får gennem animalske produkter. Det er derfor et godt tilskud til dig som spiser vegansk eller plantebaseret. 

Vi har derudover også lavet en guide til de bedste plantebaserede proteinpulver i test her også, hvis du mangler et overblik over de muligheder. 

Angivelse af kilder og tests:

verywellfit.com
health.com
telegraph.co.uk

[ratemypost]

Scroll to Top