Mad i airfryer - opnå sund optimal sprødhed og smag

En airfryer er i bund og grund en maskine, som fungerer på samme måde som en varmluftsovn. Det er en maskine, som spreder en varm luft rundt, så du tilbereder din mad jævnt og lige uanset hvor de ligger.

Hvordan laver jeg sund og god mad i en airfryer?

Det kan være et alternativ til at friturestege mad, da den kan tilberede fedtfattigt gennem luft. Derudover fylder denne maskine i meget i køkkenet, og du kan tilberede mange spændende ting og retter i den – alt fra hel kylling til desserter.

Lav derfor din mad i en airfryer og spar på olien i ovnen eller frituren, så du kan lave sprøde retter uden. Når du skal bruge en airfryer, anbefaler vi altid, at du læser brugsanvisningen for at se de specifikationer dine maskine har, inden du begynder af kokkerere med den.

Udover at kunne tilberede retter i en airfryer, så er det også en god maskine til opvarmning af mad. Den fungerer derfor også tildels som en mikroovn. Den er effektiv, smart og meget funktionel. Flere modeller og brands har maskiner med mange gode funktioner og indstillinger, som du kan benytte.

Gode tips og tricks i din madlavning med en airfryer
Når du begiver dig ud i madlavningen med din airfryer er der et par gode tips og tricks, som du kan gøre brug af. Vi elsker at kunne dele ud af dem, så du kan gøre din mad endnu mere spændende.

En smule olie: Du kan lave sund mad i en airfryer, da du ikke nødvendigsvis behøver at bruge olie eller andre fedtstoffer. MEN vi kan dog varmt anbefale at du benytter dig at bare en lille bitte smule olie, det giver trods alt en god smag til råvaren. Men det er helt valgfrit, og det meste kan også laves uden.

Foldel råvarerne godt: Når du bruger din maskine, skal du være opmærksom på at fordele dine råvarer godt i maskinen, da de på den måde får den bedste tilberedning, som er jævn og på alle madvarerne. Den en mindre end en ovn, og derfor vil råvarerne ofte have tendens til at lægge sig i lag. Fordel dem derfor hvis muligt.

Grøntsager til tilberedning: Hvis ikke du selv havde overvejet den, så kan man tilberede et hav af forskellige grøntsager i en airfryer, og som bliver enormt lækre og sprøde. De tørrer ikke ud på samme måde som en ovn. Derfor holder de både på smag men får en sprødhed.

En hel eller halv grill-kylling: Hvis du skal grille en hel eller halv grill kylling, så husk at smørre skindet med en smule olie eller smør og krydder, det giver et ualmindeligt lækkert, saltet og spørdt skind. Husk at vende den halvvejs, når du tilbereder. Dette gælder de fleste ting i din maskine – vend halvvejs.

Optø frosne madvarer: når du tilberede madvarer eller råvarer som er frosne, så husk at sænke temperaturen i begyndelsen, så varen kan tø en smule op inden den begynder at tilberede den sprød. Den vil langt bedre kunne tilberede mad, hvis det er optøet.

Er du interesseret på endnu flere idéer, opskrifter eller inspiration til retter, du kan lave i din maskine, så læs vores artikel om opskrifter til din maskine. Det er både opskrifter til morgen-, middag- og aftensmad.

Har du stadig ikke fået købt dig en maskine eller køkkenudstyr som denne maskine, så kan du få et overblik over de bedste airfryer modeller, brands og mærker inden for denne kategori med vores ulitmative guide. Her kan du også finde din udvalgte model, og hvor du finder den billigt eller på tilbud.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 2

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.