Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Køkkenudstyr » Mad i airfryer – opnå sund optimal sprødhed og smag

Mad i airfryer – opnå sund optimal sprødhed og smag

mad i airfryer

En airfryer er i bund og grund en maskine, som fungerer på samme måde som en varmluftsovn. En air fryer spreder en varm luft rundt, så du tilbereder din mad jævnt og lige uanset hvor de ligger.​

Hvordan laver jeg sund og god mad i en airfryer?​

Det kan være et alternativ til at friturestege mad, da den kan tilberede fedtfattigt gennem luft. Derudover fylder en air fryer ikke meget i køkkenet, og du kan tilberede mange spændende ting og retter i den – alt fra hel kylling til desserter.

Lav derfor din mad i en airfryer og spar på olien i ovnen eller frituren, så du kan lave sprøde retter uden. Når du skal bruge en airfryer, anbefaler vi altid, at du læser brugsanvisningen for at se de specifikationer din air fryer har, inden du begynder af kokkerere med den.

Udover at kunne tilberede retter i en airfryer, så er det også en god maskine til opvarmning af mad. Den fungerer derfor også tildels som en mikroovn. Den er effektiv, smart og meget funktionel. Flere modeller og brands har en air fryer med mange gode funktioner og indstillinger, som du kan benytte.

Gode tips og tricks i din madlavning med en airfryer​

Når du begiver dig ud i madlavningen med din airfryer er der et par gode tips og tricks, som du kan gøre brug af. Vi elsker at kunne dele ud af dem, så du kan gøre din mad endnu mere spændende.

En smule olie: Du kan lave sund mad i en airfryer, da du ikke nødvendigsvis behøver at bruge olie eller andre fedtstoffer. MEN vi kan dog varmt anbefale at du benytter dig at bare en lille bitte smule olie, det giver trods alt en god smag til råvaren. Men det er helt valgfrit, og det meste kan også laves uden.

Foldel råvarerne godt: Når du bruger din air fryer, skal du være opmærksom på at fordele dine råvarer godt i din air fryer, da de på den måde får den bedste tilberedning, som er jævn og på alle madvarerne. Den en mindre end en ovn, og derfor vil råvarerne ofte have tendens til at lægge sig i lag. Fordel dem derfor hvis muligt.

Grøntsager til tilberedning: Hvis ikke du selv havde overvejet den, så kan man tilberede et hav af forskellige grøntsager i en airfryer, og som bliver enormt lækre og sprøde. De tørrer ikke ud på samme måde som en ovn. Derfor holder de både på smag men får en sprødhed.

En hel eller halv grill-kylling: Hvis du skal grille en hel eller halv grill kylling, så husk at smørre skindet med en smule olie eller smør og krydder, det giver et ualmindeligt lækkert, saltet og spørdt skind. Husk at vende den halvvejs, når du tilbereder. Dette gælder de fleste ting i din air fryer – vend halvvejs.

Optø frosne madvarer: når du tilberede madvarer eller råvarer som er frosne, så husk at sænke temperaturen i begyndelsen, så varen kan tø en smule op inden den begynder at tilberede den sprød. Den vil langt bedre kunne tilberede mad, hvis det er optøet.

Interesseret på endnu flere idéer?​

Er du interesseret på endnu flere idéer, opskrifter eller inspiration til retter, du kan lave i din air fryer, så læs vores artikel om opskrifter til din air fryer. Det er både opskrifter til morgen-, middag- og aftensmad.

Har du stadig ikke fået købt dig en air fryer eller køkkenudstyr som denne maskine, så kan du få et overblik over de bedste airfryer modeller, brands og mærker inden for denne kategori med vores ulitmative guide. Her kan du også finde din udvalgte model, og hvor du finder den billigt eller på tilbud.

Alt slags mad i airfryer​

Noget af det bedste ved mad i air fryer er, at det næsten kun er fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan lave af lækre retter. Du kan lave alt fra kød, frugt, grøntsager og meget mere, og tilberede alle retter på hver sin måde med dine yndlingskrydderier.

Mad i airfryer – har du prøvet at lave frugt i din air fryer? Hvis du ikke har prøvet at lave frugt i din air fryer, går i virkelig i glip af noget. Du kan nemlig lave massere lækre snacks og desserter med mane forskellige frugter, som giver en ny og unik smagsoplevelse.

Du kan f.eks. Lave banan i airfryer, når du laver mad. Banan i air fryer smager fuldstændig fantastisk, og du bliver simpethen nødt til at prøve det. Det enetse du skal gøre er at skære banen over på langs og marinere det med de smage, du ønsker. En lækker og populær måde at krydrer bananen til airfryer er at smørre den med honning, sukker, kokosolie eller/og kanel. Disse smage vil både kombineret og hver for sig give frugten en fantastisk smag ud over det sædvanlige. Efter at have smurt frugten med jeg foretrukkende kryderier, skal du blot putte banen i din air fryer i 8-minutter på 200 grader, hvorefter du vil have den lækreste karmeleriseret banan.

Du kan også lave lækre ferskerner som mad i airfryer. Her skærer du også frugten over til to halve dele, hvorefter du kommer sukker eller andet sødt på toppen. Hermed får du den lækreste karmaliserede fersken, som er en perfekt dessert eller snack i airfryer. Et godt tip er at spise den med en lækker vaniljeis og opnå en fantastisk kombination af de forskellige smage.

Snacks er som nævnt en fantastisk ide til mad i air fryer, og det er næsten kun fantasien der sætter grænser for, hvad du kan lave. Desuden er det også et sundere alternativ til mad i airfryer med olie. Med en air fryer behøver du næsten ikke noget olie – og du vil eksempelvis stadig kunne lave sprøde og velsmagende pomfritter.

Selvom der findes mange forskellige typer air fryer, vil du selv med de billige modeller kunne lave lækker mad til dig og dine gæster. Air fryer er en moderne måde at lave mad på, og du vil højest sandsynligt blive meget glad for din airfryer, hvis du vælger at købe den smarte maskine.

Hør mere om de forskellige airfryere her​

Angivelse af kilder og tests:

Good Housekeeping – læs deres guide her.
BBC GoodFood – se deres test her.
Homes & Gardens har lavet en anmeldelse af de forskellige airfryers – se dem her.

[ratemypost]

Scroll til toppen