Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Opskrifter » Limoncello opskrift – Lav hjemmelavet citron likør

Limoncello opskrift – Lav hjemmelavet citron likør

limoncello-opskrift

Denne Limoncello opskrift er både nem at følge og nem at lave. Det kræver nemlig hverken ret mange ingredienser eller meget arbejdstid. Det eneste, der tager langt tid er at lade den modne og blive blød, rund og dejligt at drikke.

Når du først har lavet din hjemmelavede Limoncello, har du likør nok til at lave mange, mange drinks og cocktails, som du kan servere for din familie, for vennerne eller for andre gæster, der skal forkæles. Du kan også vælge at drikke dem straight efter et par timer i fryseren. Det giver et koldt, læskende og forfriskende shot, som smager helt vidunderligt at citron. Du kan med fordel bruge det i en spritz.

opskrift-paa-limoncello

Opskrift på hjemmelavet Limoncello

Vil du selv lave din egen citronlikør, kan du med fordel bruge denne nemme og overskuelige opskrift.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 25 min
Tilb. tid 14 d
Samlet tid 14 d 25 min
Ret Drinks, Likør
Køkken Italiensk
Antal 1.5 liter
Kalorier 75 kcal

Equipment

 • 1 stor glasflaske eventuelt 2
 • 1 patent glas
 • 1 kartoffelskræller eller et rivejern

Ingredienser
  

 • 15 stk citroner økologiske
 • 7 cl vodka

Sirup

 • 1 kg sukker
 • 1 liter vand

Sådan gør du
 

Spiritussen

 • Skyl citronerne godt, inden skallen rives af, enten i større stykker med en kartoffelskræller, ellers med et rivejern.
 • Sørg for, at du ikke får det vide med, når du tager skallen af, da det vil gøre din Limoncello opskrift bitter.
 • Kom skallen fra citronerne i et patentglas, og hæld vodka over dem.
 • Lad skallerne trække i vodkaen i mindst 7 dage, men gerne i 14 dage.
 • Efter 7-14 dage filtreres vodken gennem et kaffefilter. Gentag gerne dette 4 gange, eller til væsken er helt klar.

Siruppen

 • Varm vand og sukker op i en gryde, indtil sukkeret er smeltet.
 • Bland herefter citronlikøren sammen med siruppen. Smag til, og stop med at tilføje mere, når limoncelloen er sød, men ikke kvalm.
 • Lad din Limoncello trække i yderligere 7 dage, inden du tager hul på den. Den vil blive både sødere og blødere, jo længere den får lov til at trække.

Video

Noter

Denne Limoncello opskrift giver 1,5 liter likør, som kan holde sig i op til 2 år.
Du kan med fordel komme din Limoncello i fryseren i et par timer inden den skal serveres. Således kan den nydes iskold og forfriskende.

Nutrition

Calories: 75kcal
Keyword Drinks, Likør, Limoncello
Tried this recipe?Let us know how it was!

Den velkendte likør med mange formål

Selvom man typisk drikker Limoncello i en drink eller cocktail, som ledsager til en dessert eller som en lækker aperitif, så har likøren faktisk haft flere forskellige formål gennem sin historie, som ikke kun handler om nydelse, men i høj grad også om velvære og overlevelse.

Limoncello siges nemlig at være blevet brugt af Amalfikystens fiskere og landmænd i vintermånederne til at holde varmen, når vinden stod ind stik fra vest. Det er derfor også her, at den forfriskende drik har sin oprindelse fra.

Mange har også brugt likøren som et fordøjelsesmiddel, fordi den netop har stærk aroma og smag. Dog vil man i dag nok mest bruge den som en lækker drik, enten i en cocktail eller for sig selv, som en en Digestivo efter maden.

Den famøse Limoncello

Limoncello er i dag én af de mest kendte likører, som drikkes over hele verden, fordi den nemlig er ganske alsidig, frisk og smagfuld. Den er den næst mest anvendte likør i Italien, hvor den traditionelt serveres efter aftensmaden til at hjælpe på fordøjelsen, men nok mest også for smagens skyld.

I Italien finder du forskellige lækre likører med rødder i den traditionelle Limoncello opskrift. Herunder findes der eksempelvis Arancello, som er lavet på appelsiner (Arancia), Agrumello, lavet på forskellige citrusfrugter, Meloncello, lavet på canaloupemelon, Fragoncello, lavet på jordbær (Fragola), samt Pistachiocello, lavet på pistacienødder.

Læs også om andre lækre drinks her:

Angivelse af kilder:

Scroll to Top