lav-et-tree

Lav et stamtræ | Fordyb dig i og udforsk din fortid

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold.

Få indblik i din fortid - lav et stamtræ

Har du også altid drømt om at vide mere om, og udforske, din historie og hvem dine forfædre er. Det kan altid være interessant at undersøge sig selv og sin historie for at få svar på eventuelle spørgsmål om sig selv. 

Vi mener, at det også kan være den perfekte gave til ham eller hende som har alt – lav et stamtræ.

De fleste af os husker måske de kreative dage i børnehaven, hvor pædagogerne satte en til opgave at undersøge sine nærmeste og familiens relation og størrelse. Her kunne man efterfølgende på mest kreative manér udfolde sine indsigter i form af at lav et stamtræ, som illustrerede forbindelserne i familiehistorien.

Du kan på mange måder udforme dit træ – så sæt dig ned og lav et stamtræ. Du kan derhjemme sidde og klippe og klistre samt opsætte familiemedlem efter familiemedlem på en tavle eller stykke papir, for visuelt at opdele og illustrere hvordan din familie hænger som og er relaterede.

Du kan også benytte dig af online værkstøjer, hvor du indtaster dine familiemedlemmer og din viden om din egen slægt, få programmet eller den pågældende software til at lat et stamtræ. Du får herefter et visualiseret stamtræ, som du kan printe eller videresende.

En ekstraordinær løsning som du også kan benytte for at fremskaffe dit stamtræ er gennem en slægtsforsker, som går et skridt dybere og finder oplysninger du ikke selv havde om din slægt og stamtræ.

Lav et stamtræ i samarbejde med en slægtsforsker

Fordelen ved at kontakte en professionel slægtsforsker er, at de kan hjælpe med at få indsigt i informationer, som du nok aldrig havde fået adgang til eller opsnuset selv efter mange års forskning. 

Ved at lav et stamtræ med en slægtsforsker får du også vejledning til, hvordan du bedst visuelt fortæller din historie og dets mange facetter og krøller. Du kan ved at udforme et stamtræ også få indblik i, hvor dine gener kommer fra og om din slægt rækker ud over de danske landegrænser.

Du har også den fordel, at din slægtsforsker vil opstøve forskellige dokumenter, beretninger, kilder og fortællinger, som du oftest kan beholde eller får kopi af til egen nydelse. Flere steder kan du også få foretaget en DNA test, som konkret og biologisk fortæller dig nærmere om dine slægtninge og dine gener.

Lad de professionelle slægtsforskere om at finde dine forfædre og detaljer om deres liv, så du kan få svar på historie om din familie. Derefter lav et stamtræ som illustrerer, hvordan netop din familie hænger sammen.

Du kan med fordel give dit stamtræ videre til dine børnebørn og de kan fortsætte på slægtshistorien og det smukke minde. En rigtig god og betænksom gave. 

Flere steder kan du finde slægtsbøger, som beretter forskellige historier, oversigter og tidens stamtræer, og hvor folk fra udlandet kommer langvejs fra på besøg for at undersøge og få adgang til disse bøger.

Om betalt indhold på Mydinners

Betalt indhold på Mydinners.dk er et betalt samarbejde mellem Mydinners og en annoncør. Annoncøren betaler for annonceformatet på Mydinners.dk, og annoncørens annoncer vil derfor altid være markeret med ‘betalt indhold’ eller ‘annonce’.

Annoncøren udvikler selv artiklens indhold, så der bliver kommunikeret, hvad annoncøren ønsker, og Mydinners’ medarbejdere er derfor ikke ansvarlige for fakta og indhold i annoncen.

Annoncerne skal dog stadig leve op til Mydinners’ nuværende krav til skrivestil, tone og kvalitet, så Mydinners’ læsere stadig kan forvente indholdsrige- og formålsorienterende artikler.

Relaterede artikler