Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Opskrifter » Laks i ovn opskrift – saftig ovnbagt laks med tilbehør

Laks i ovn opskrift – saftig ovnbagt laks med tilbehør

laks i ovn opskrift

Får du gæster, eller vil du bare gerne forkæle din familie med et lækkert måltid, så er er laks i ovn en oplagt mulighed for at imponere og give dit selskab en god madoplevelse. Med en lækker cirtronmarinade med persille, smør og pinjekerner, bliver laksen utroligt velsmagende.

Vi har fundet vores yndlingsopskrift på laks i ovn, som desuden er så nem at alle kan være med. God fornøjelse.

Er du mere til krebinetter, har vi heldigvis også en lækker opskrift på dem, som du kan læse her.

laks i ovn

Laks i ovn – nem opskrift

Laks i ovn er en lækker og velsmagende spise, som kan varieres med forskellige marinader og tilbehør. Opskriften her byder på en lækker citron/persillemarinade, som giver et syrligt twist.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 20 min
Ret Fisk, Hovedret
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 910 kcal

Ingredienser
  

Laks med marinade

  • 800 g Laksefilet – fersk med skind
  • 75 g blødt smør
  • 1 stk økologisk, usprøjtet citron
  • 1 håndfuld persille – gerne bredbladet
  • 45 g pinjekerner
  • salt og peber

Tilbehør

  • 1 stk grønt spidskål
  • 800 g nye kartofler
  • 25 g smør
  • salt og peber

Sådan gør du
 

Laks med marinade

  • Start med at tænde ovnen på 200°C
  • Placer laksefileten med skindet nedad i en bradepande eller et ovnfast fad med bagepapir
  • Lav marinaden ved at rive skallen og presse citronen (saften gemmes til spidskålen). Pinjekerner grovhakkes og persille skylles og hakkes.
  • Citronskal, hakket persille og pinjekerner røres sammen i det bløde smør. Salt og peber tilsættes.
  • Marinaden fordeles på laksens overside. Sæt nu laksen i den varme ovn og bag i ca. 20 min. til den er gennembagt.

Tilbehør

  • Kartoflerne skrubbes og koges i letsaltet vand
  • Spidskål skylles og snittes i tynde strimler og steges herefter i smør på en pande, til det falder sammen. (Ca. 3 min. ved middelvarme)
  • Vend spidskålen med citronsaft, salt og peber og sluk for varmen.
  • Når både laks og kartofler er klar, serveres det sammen med det citronvendte spidskål.

Video

Noter

Denne opskrift er blot ét bud på hvordan ovnbagt laks kan tilberedes. Prøv også med en hvidløgs/rosmarin- eller pebermarinade. Yderligere kan du også eksperimentere med at krydre kartoflerne og bage dem i både eller lave store ovnbagtekartofler med smør. 
Prøv også med bagte grønne bønner eller aparges vendt i hvidløg, smør, salt og peber. Kun fantasien sætter grænser.
Velbekomme!

Nutrition

Calories: 910kcal
Keyword Aftensmad, Fisk, Laks
Tried this recipe?Let us know how it was!

Hvor får man den bedste laks?

Mange supermarkeder forhandler laksefileter både fersk og på frost. Du kan også købe en hel lakseside og bruge samme opskrift. Vil du have laks af højeste og friskeste kvalitet, bør du gå til din nærmeste fiskehandler og spørge til råds om den bedste laks i ovn. Fiskehandleren kan også have tips til hvordan du bedst tilbereder ovnbagt laks.

Er du på udkig efter en dessert at servere efter laksen? Tjek vores opskrift på chokoladekage ud her.

Angivelse af kilder:

  • BBC Good Food – Laks i ovn opskrift her.
  • Delish – bedste opskrifter på laks i ovn her.
Scroll to Top