Læg vejen forbi Helsingør

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold.

Bor du i Helsingør eller planlægger du at besøge den smukke by ved Danmarks nordøstlige kyst. Helsingør er centrum for Nordsjællands største kommune og dette ses ved byens mange muligheder. Den 800 år gamle købstad emmer nemlig af kulturhistorie og er omgivet af flot natur og gode restauranter.

Langs havnen og omkringliggende de brostensbelagte gader kan man i den grad mærke at man befinder sig i et stykke af Danmarks historie. Helsingør er i dag en by der summer af liv og som byder på et rigt lokalt kultur- og restaurant liv.

Besøg det historiske Helsingør

Der er mange ting du kan bruge tiden på når du besøger Helsingør ud over restaurantbesøg. Et godt eksempel på dette er fornævnte Kronborg slot. Slottet er et af Nordeuropas fineste renæssanceslotte og er blandt andet verdens kendt som Hamlets og Shakespeares slot. Slottet er desuden udnævnt til UNESCO verdensarv. Hvis du ikke allerede har lagt vejen forbi dette unikke stykke Danmarks historie, er tiden til det nu. 

Du kan også vælge at besøge Helsingørs museet for Søfart. Museet er fyldt med prisvindende arkitektur og sansemættende udstillinger. Museet er desuden tegnet af det nu verdenskendt BIG – Bjarke Ingels Group, og er beliggende på havnen i Helsingør. 

Hvis du ønsker at vide mere om Helsingørs historie bør du besøge Helsingørs Bymuseum beliggende i Karmeliterhuset som, med 500 års historie, er et af Helsingørs ældste huse. Museet indeholder forskellige udstillinger blandt udstillingen om Sundtoldstiden, som handler om de mennesker som husede Helsingør for mange år siden. 

Få en restaurantoplevelse ud over det sædvanlige i Helsingør 

Helsingør rummer mange forskellige restauranter til enhver smag. Beliggende på havnen og med udsigt til Kronborg der skuer ud over Øresund finder du den bedste restaurant i Helsingør nemlig Den Glade Tallerken. Om sommeren kan du nyde restaurantens fantastiske terrasse på gadeplan eller den skønne gårdhave der emma af sydeuropæisk stemning og hvor du i bedste vis kan nyde solens stråler og holde en velfortjent pause fra byens travle liv. 

Den Glade Tallerken er det godt valg hvis du ønsker en hyggelig og hjemlig restaurant hvor du kan nyde mad af høj kvalitet og hvor alt er lavet fra bunden ud fra årstidens bedste råvarer. Deres a la carte er fransk inspireret med et twist af det danske køkken. Til frokost bliver der desuden serveret højtbelagt smørrebrød, muslinger, håndhakket tatar og andre gode retter. 

Et andet godt restaurant besøg i Helsingør er restauranten Strejf, der ligeledes har udsigt over Øresund og Kronborg og som er beliggende i den gamle stationsbygning. Lidt længere Nord på finder du Marienlyst Strandhotel som byder på to fantastiske restaurant oplevelser. Hvis du er på udkig efter godt bagværk og god kaffe bør du besøge Strandvejsristeriet. 

Om betalt indhold på Mydinners

Betalt indhold på Mydinners.dk er et betalt samarbejde mellem Mydinners og en annoncør. Annoncøren betaler for annonceformatet på Mydinners.dk, og annoncørens annoncer vil derfor altid være markeret med ‘betalt indhold’ eller ‘annonce’.

Annoncøren udvikler selv artiklens indhold, så der bliver kommunikeret, hvad annoncøren ønsker, og Mydinners’ medarbejdere er derfor ikke ansvarlige for fakta og indhold i annoncen.

Annoncerne skal dog stadig leve op til Mydinners’ nuværende krav til skrivestil, tone og kvalitet, så Mydinners’ læsere stadig kan forvente indholdsrige- og formålsorienterende artikler.

Relaterede artikler