Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Husholdning » Kugledyne – Anmeldelse af bedste i test dyner til voksne

Kugledyne – Anmeldelse af bedste i test dyner til voksne

kuglerdyne bedst i test

Leder du efter den bedste kugle dyne i test, så har du fundet det rette sted at lede. Vi har nemlig samlet nogle bud og lavet anmeldelse på gode kugledyner, som både kan bruges af børn og voksne, for at få bedre søvn om natten, men også til at mindske angst, urolighed og søvnløshed. Find her også tilbud og gode priser på kvalitetssikrede produkter.

Der findes mange gode fordele ved kugledyner, og derfor kan du også med fordel vælge at investere i en, hvis du lider af forskellige former for uro, angst eller andre mentale problemer, der gør, at det kan være svært at falde søvn, at du sover uroligt om natten eller du generelt set ikke kan sove om natten, af den ene eller den anden grund.


De bedste i test i 2023

 • HUGGED – #1 Bedste kugledyne i test
 • SooSleep – #2 Bedste premium kugledyne

Herunder har vi lavet en række anbefalinger, hvor forskellige karakteristika for hver kugledyne gennemgås, som du kan finde og vurdere, om en eller flere af dem lever op til dine behov. Vi har lavet disse anbefalinger af dyner ud fra forskellige eksperters vurderinger. Find et godt tilbud eller en et produkt lige her.HUGGED – Bedste kugledyne i test

Specifikationer

 • Vægt: 5-11 kg
 • Mål: 150 x 210 cm

Fordele

 • Fyld af glasgranulater
 • 100% OEKO-TEX bomuld
 • Dansk design og høj kvalitet

Ulemper

 • Tilkøb af dynebetræk er behøvet

Det skal du vide, før du køber HUGGED kugledyne

HUGGED kugledynen er et suverænt produkt til dig, der leder efter en god tyngdedyne, der smyger sig godt om kroppen, holder en god vægt, som ikke føles klaustrofobisk, og som samtidig også er ganske behagelig at sove med. Når du vælger denne gode kugledyne, vil du få en dyne, der er fyldt med små glasgranulater, der netop giver den gode vægt, der kan være med til at mindske stress, angst og urolighed.

Dynen er produceret i 100% OEXO-TEX bomuld, der giver den en blød og kvalitetssikret overflade, som desuden også tåler maskinvask. Den fås i fire forskellige størrelse, som vælges ud fra vægten af personen, der skal bruge dynen.

Størrelsesguide for HUGGED

Vægtfordelingen er som følger:

 • 5 kg: 50-69 kg
 • 7 kg: 70-89 kg
 • 9 kg: 90-109 kg
 • 11 kg: 110-120 kg

SooSleep – Bedste premium kugledyne

SooSleep kugledyne

SooSleep

Specifikationer

 • Vægt: 5-10 kg
 • Mål: 140 × 200 cm og 140 × 220 cm

Fordele

 • Lydløst design
 • 100% OEKO-TEX bomuld
 • Betræk og rejsetaske medfølger

Ulemper

 • Lidt i den dyrere ende

Det skal du vide, før du køber SooSleep kugledyne

Denne suveræne kugledyne fra SooSleep er en af de absolut bedste i test. Det tog teamet over 2 år at udvikle på dynen, inden de fandt frem til netop denne model, der kom på markedet og nu er blevet en kæmpe success. Den er lavet på lugt- og giftfrie glasgranulater, som giver dynen en god tyngde, som er fordelt ud på hele 6 forskellige størrelser. De mange størrelser giver således et tilbud om god søvn til både børn og voksne.

På grund af det smarte 7-lagsdesign, er dynen helt lydløs, i modsætning til mange andre konkurrenter. Samtidig er den både allergivenlig og lavet i OEKO-TEX certificeret bomuld. Den er med til at mindske angst og stress, og så har undersøgelser vist, at den forøger søvnkvaliteten markant. Med andre ord, er der ikke mange grunde til, at du ikke burde investere i denne gode kugledyne, som du også kan finde på tilbud til en god pris hos forhandleren selv.

Størrelsesguide for SooSleep

Vægtfordelingen er som følger:

 • 5 kg: 30-50 kg
 • 6 kg: 50-60 kg
 • 7 kg: 60-70 kg
 • 8 kg: 70-80 kg
 • 9 kg: 80-90
 • 10 kg: 90+

Hvad er en kugledyne egentlig?

Har du ikke hørt om denne type dyne før, så frygt ej, vi skal nok tage dig igennem hvad den kan og hvorfor den er så populær. Denne dyne er fyldt med vægtkugler i stedet for det traditionelle fiberfyld eller dunfyld. Du kan ofte genkende en kugledyne på dens små firkanter, hvori vægtkuglerne er fordelt i mellem, hvilket netop sikrer at kugler bliver hvor de skal, også når du sover.

Grunden til at en dyne med kugler er blevet så populær, er da disse kugler netop tynger din krop, hvilket er beroligende for mange mennesker. Det gør for nogle, at man bevæger sig mindre i løbet af natten, og får en solid søvn. Det at en sådan dyne trygger en smule på din krop, gør at dine muskler og led slapper mere af.

Denne slags dyne er særligt god for folk med autisme, ADHD og andre personforstyrrelser, som kan stresse hjernen. Der er netop flere test og anmeldelse overblik, som nævner denne afslappende funktion, især til personer med søvnbesvær.

Læs dog yderligere ind i, hvilken af ovenstående kugledyne modeller der er bedst i test 2023, så du kan finde den der passer til dine behov. Nogle kan fås med mere eller mindre “for” ift. at holde på varme.

Hvorfor en kugledyne frem for en dun- eller fiberdyne?

Normalt kender du nok til den regulære dun- eller fiberdyne, som er at finde i de fleste danske og nordiske hjem. Men denne kugledyne er begyndt at komme mere og mere frem på markedet, og af rigtig gode grunde. Den er god til at afstresse, da dens tyngde vægter på kroppen, så muskler og led slapper af. Det er gavnligt i forbindelse med din søvn, så du bliver frisk og veludhvilet.

Det kan være godt til dig, som eventuelt har søvnbesvær, rastløshed eller anden uro, da det beroligere din krop, og giver ro. Som tidligere beskrevet har den også en god virkning på folk med personforstyrrelser, som lider af søvnbesvær. En dyne med fiber- eller dunfyld er markant lettere, og giver ikke samme “trygheds fornemmelse”, som krammer kroppen.

En god kugledyne kan dog godt være i den dyre prisklasse, men hvor det klart er pengene værd for god søvn. Men mangler du en dyne, som skal være lidt tungere, så er det en god idé at kigge mod disse dyner med kugle og tyngde. Det skal dog også siges, at det ikke anbefales gravide eller børn under 2 år at bruge disse dyner.

Desuden anbefales det heller ikke at benytte disse, hvis du har specielle knogle sygdomme eller lidelser. Men forhør dig evt. ved din egen læge, hvis du er i tvivl om du kan tåle at bruge denne type dyne. Ellers er det bare at dykke ned i vores kugledyne test og anmeldelse for bedste i 2023.


Forskellige modeller undersøges

Vores kugledyne test indeholder detaljerede oplysninger om vores valg af modeller og produkter, samt udvalget af tilbud for 2023, og dækker derefter de vigtigste emner, som en dygtig køber bør være opmærksom på.

Vær opmærksom på, at nogle produkter er billigere, men stadig har en høj og god kvalitet. Derfor er vores guides også kun vores vurderinger og anmeldelser – det gælder for alle vores produkter, som vi anbefaler, her hos Mydinners, herunder både røremaskiner, airfryers og puder. Behov kan være forskellige, og da nogle ønsker billigere produkter, men som er forholdsvis gode, har vi også valgt at tage disse med.

Vi elsker at kunne gøre din købsoplevelse bedre, og derfor fremhæver forskellige fordele og ulemper ved nogle af produkterne, så du bedre kan orientere dig i markedet. Derfor kan en kugledyne samling af test og anmeldelse i 2023 være gavnlig for dig, når du skal udvælge dit produkt. Vi guider dig ligeledes videre i processen, og du kan finde adgang til de forskellige forhandlere eller producenter her på siden.


FAQ – Bedste kugledyne i test

Hvad er en kugledyne?

En kugledyne er en dyne med tyngde i. Den er typisk fyldt med glasgranulatkugler, der giver dynen vægt, som krammer brugeren mere, end dyn- og fiberfyld gør. På grund af sin gode evne til at kramme om brugeren, er det bevist, at den hjælper med at reducere stress, angst og søvnløshed.

Hvad er prisen på en kugledyne?

En kugledyne koster typisk mellem 500 kr og 2.000 kr., men man kan også få nogle, der er væsentligt dyrere, nemlig helt op til 10.000 kr. Man kan naturligvis finde en dyne i god kvalitet i alle prisklasser, og derfor behøver du heller ikke at vælge den helt dyre.

Hvilken kugledyne skal jeg vælge?

Du skal altid vælge en kugledyne, der passer til din vægt. Vi lavet størrelsesguider, så du ved, hvilken størrelse, du skal vælge ud fra det enkelte brand, baseret på din egen vægt. Derudover svinger kvalitet og pris for hvert brand, og derfor vil det også være op til dig at vurdere, hvor meget du vil bruge på en kugledyne.


Angivelse af kilder og tests:

 • Læs her mere om nogle gode tyngdedyner.
 • Find flot dynebetræk til din kugledyne her.

Om forfatteren

Scroll to Top