Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Kosttilskud » Kreatin pulver – Hvad er monohydrat creatine?​

Kreatin pulver – Hvad er monohydrat creatine?​

kreatin proteinpulver

Creatine er et kosttilskud, som er blevet meget populært de seneste år. I forbindelse med den øgede trend indenfor styrketræning og optimering af styrke generelt, er det smarte kreatin pulver kommet frem i lyset. Men hvad gør det og hvad er det?​

Kreatinpulver er et af de mest studerede former for kosttilskud blandt eksperterne, og de er alle enige om den store effekt. De er nemlig et af de eneste kosttilskud på markedet, er der videnskabeligt bevist til at have en meget stor effekt på din krop og styrke. 

Hvem kan tage monohydrat kreatin pulver? ​

Alle kan i princippet tage kreatin som kosttilskud uden af tage skade af det. Dog er der visse anbefalinger, som du altid bør følge, når køber kreatinpulver. I nogl tilfælde fraråder eksperter nemlig, at du benytter kreatinpulver som kosttilskud. 

Vær’ altid opmærksom på ikke at tage mere end den anbefalede dosis. Mennesker har et naturligt indhold af kreatin i musklerne, og det er ikke nødvendigt med mere monohydrat creatine pulver end den mængde, der står oplyst på pakken. Der er intet farligt over at indtage en smule mere kreatinpulver end den anbefalede dosis, men det vil ikke have nogen effekt på din krop og vil derfor være spild af produkt. 

Vær’ også opmærksom på, at du med monohydrat creatine pulver ikke er garanteret effekt. Som nævnt har alle mennesker et naturligt indhold af kreatin i kroppen, og nogle har et så højt indhold af creatine, at monohydrat creatine som kosttilskud ikke vil have nogen effekt. Dog er er der intet farligt over at overskride det naturlige indhold en smule, og du kan altid prøve dig frem med kreatin pulver og se, hvilken effekt det har på dine muskler og styrke. 

Hvad gør kreatinpulver? 

Kreatinpulver en en kosttilskud, der optaget i kroppen muskler, men hvad gør det? 95 procent af creatine optages direkte i musklerne, imens de resterne 5 procent optaget i hjerne og celler. Dette betyder, at kreatinpulver har en ekstra god effekt på dine musklers styrke. 

De skal tage den daglige anbefalede mængde kreatin konsekvent hver eneste dag for at opnå effekt. Hvis du kun tager kreatinpulver engang imellem, vil du ikke kommme til at mærke forskel på dine musklers styrke. 

Efter et stykke tid vil du lægge mærke til, at du kan udføre en hårdere træning. Samtidig med at dine musklers styrke øges, vil monohydrat kreatin pulver også have den effekt, at det får musklerne til at restituere bedre. 

Hvad er monohydrat creatine og hvad gør det? 

Du kan købe creatine i mange forskellige varianter; både som pulver, pille, med smag eller uden og som monohydrat pulver eller ej. 

Monohydrat er den mest populære variant og den, som vides at have stærk effekt på din krop. Monohydrat pulver har længe været anerkendt og meget anvendt pga. Kreatinens veldokumenterede effekt. Kreatin monohydrat er en molokyle vand forbundet med ethvert molokyle creatine, og det er sådan stort set alt slags protein sælges.

Kreatin kan købe hos din nærmeste matas eller udvalgte sportsbutikker. Derudover kan du købe monohydrate creatine pulver over nettet, hvor der ofte er store besparelse at hente. Det er ligemeget hvilket brand, du køber kreatin fra, da ingredienslisten altid er den samme. Dog forhandler nogle brands pulver med smag som f.eks. Fersken, som vil få det til at smage af iste. Uanset hvilken slags du vælger vil din kreatinpulver have samme effekt, så længe du følger brugsguiden. 

Angivelse af kilder og tests:

kosttilskudguiden.dk
suplab.dk

[ratemypost]

Scroll to Top