Kokkeknivsæt

Der er altid lækkert at have et helt sæt af sine favorit kokkeknive, så man kan få en god oplevelse med madlavningen, uanset om det er grøntsager, kød eller brød, der er skal skæres.

Der er mange fordele ved at have et komplet sæt af køkkenknive. Først og fremmest, så ser det jo æstetisk flot ud, når man har dem stående fremme i en knivblok eller hængende på en magnetrække på væggen. Derudover vil du altid have en kniv til ethvert formål, når du har et kompelt kokkekniv sæt.

Men har du egentlig styr på, hvilke knive i dit kokkekniv sæt, der skal bruges hvornår? Vi giver dig her en vejledning til, hvad de forskellige køkkenknive i et sæt kan og bør bruges til.

Metodologi

Udvælgelsen og anbefalinger af produkter er foretaget på baggrund af grundig research af uvildige tests samt forbrugeranmeldelser, så du er sikret et godt overblik. Læs mere

Vi laver løbende research, hvorfor resultaterne kan ændre sig i takt med at nye eksterne tests og forbrugeranmeldelser foretages.

Kokkekniven
Den klassiske kniv, som vi alle bruger. Dette er typisk den største kniv i et kokkekniv sæt med sin længde på mellem 20 og 30 cm.

Universalkniven
Denne kniv er, som navnet indikerer, en kniv, der kan bruges til mange forskellige opgaver, både at hakke, snitte, skrælle og filetere. Derfor er denne kniv god at have uanset formål. Kniven genkendes i kokkekniv sættet på at være omkring 15 til 20 cm lang.

Kødkniven
Også kaldet for en filetkniv er den lang smalle kniv, man ofte finder i et kokkekniv sæt. Den lange tynde form gør den god til at skære kød ud med eller filetere eksempelvis fisk eller større stykker kød.

Santokukniven
En Santokukniv er den bredeste kniv, som især er god til at hakke grøntsager, men også god til både fisk og kød. Den kendes sædvanligvist på de små, cirkulære udhulninger den har på siden af knivens blad.

Brødkniven
Dette er nok den mest genkendelige af alle knivene i et kokkekniv sæt, da den har et takket skæreside, som gør det nemmere at komme igennem brødets sprøde overflade og ofte bløde indre. De er helt uundværlig i et køkken.

Urtekniven
Når man har et kokkekniv sæt, så følger der også typisk en lille urtekniv med, der, som navnet angiver, er rigtig god til snitter urter med, men den er også god til at skrælle eksempelvis kartofler og frugter. Den genkendes på at være den mindste i sættet.

Ovenstående liste er naturligvis ikke udtømmende for alle de typer af køkkenknive, der er at finde i de mange forskellige sæt, der er at finde på markedet, men det giver et overordnet indtryk af, hvad man kan forvente at finde i et kokkekniv sæt.

Du kan læse mere om køkkenknive, der er kåret som bedst i test 2022, hvis du er nysgerrig efter mere.