Køkkenknive i test 2022 - De bedste kokkeknive og sæt

Køkkenkniven er et af de vigtigste redskaber i dit køkken- Se de 8 bedste kokkeknive her!

Af

knove5.1

Der er ikke noget som en dårlig kniv, og det er uanset om du er udlært kok og bruger den i dit erhverv, eller om du er kok i hjemme dagligt. Vi har derfor samlet en masse anbefalinger og bedst i test med køkkenknive, så du kan få dig de helt rigtige og skarpe køkkenknive sæt, kokkeknive, de bedste japanske knive og meget andet.

Metodologi

Udvælgelsen og anbefalinger af produkter er foretaget på baggrund af grundig research af uvildige tests samt forbrugeranmeldelser, så du er sikret et godt overblik. Læs mere

Vi laver løbende research, hvorfor resultaterne kan ændre sig i takt med at nye eksterne tests og forbrugeranmeldelser foretages.

Som kok har du sikkert ofte hørt om de gode japanske kokkeknive og køkkenknive, som er et hit – og med god grund. De er nemlig enormt skarpe og veludviklede. Men alt efter behov, så er der rigtig mange andre gode mærker, som laver gode og nogle af de bedste køkkenknive i sæt eller ej.

Når vi gennemgår test af de bedste produkter på markedet for de bedste kokkeknive, japanske knive og køkkenknive, ser vi nærmere på følgende parametre:

  • Skarpheden
  • Skaftet og materialet
  • Pris
  • Håndterbarheden
  • Hårdhed

Med de ovenstående parametre in mente, kan vi komme i gang med at give dig et par bud på de bedste køkkenknive sæt og kokkeknive, så du kan blive helt skarp i køkkenet.

Kom til sagen - Hvad er den bedste Køkkenkniv i 2022?

Vores førstevalg er Gyuto kokkekniv – Det er den perfekte mest effektive køkkenkniv, som passer til flere type køkken opgaver.  – Gyuto kokkekniv

Bedste køkkenkniv overblik

Bedste samlet set:

Gyuto kokkekniv

Bedste værdi:

Global G2

Bedste multifunktionelle:

MAC-BK-80

Hele sættet

Qknives The Complete Set

I denne artikel

Vores guide starter med detaljerede oplysninger om vores valg af de bedste køkkenkniv i 2022 og dækker derefter de vigtigste emner, som en dygtig køber bør være opmærksom på, for dem, der ønsker at komme ind på ind- og uddybning af købsprocessen for køkkenknive. Lad os komme i gang.

De bedste køkkenknive 2022

køkkenknive

Gyuto kokkekniv

Prisklasse: 999 kr. 

Type: all-round

Længde: 21 cm

Ståltype: VG10-stål

Fordele

Ulemper

Hvorfor er den bedst samlet set

Se produkt

Hvis du er på jagt efter den bedste kokkekniv, så er Gyuto kokkekniven helt klart et rigtig godt bud. Denne kokkekniv klarer sig godt i vores test grundet stor skærealsidighed og en stærk kerne, så der er ikke meget, den her kniv ikke kan skære igennem. 

Hvem er den lavet til?

Gyuto kokkekniven er dig, der ønsker sig en kniv af høj kvalitet, og som kan bruges til både kød, frugt, grøntsager og urter. Kniven er et godt valg, hvis du har styr på skæreteknikker og ved, hvordan du bedst håndterer en kniv. Kniven er også velegnet til dig, der drømmer om en af de bedste køkkenknive, der kan det meste.

Onyx Kokkekniv

ONYX logo

Prisklasse: 499 kr. 

Type: Keramisk kniv

Længde: 20 cm

Vægt: 248 gram

Fordele

Ulemper

Hvorfor er den bedst til prisen

Hvis du søger en rigtig god kokkekniv til en fin pris, så er denne Onyx Kokkekniv helt klart et af vores bedste bud i denne test. Ved købet af denne kniv får du en 20 cm lang kniv med en vægt på 248 gram. Denne køkkenkniv er opbygget via flere banebrydende hybridteknologier, der gør den både skarp og holdbar, og så er den også nem at håndtere. Kniven er en hybridkniv af keramisk stål med en titaniumlegering. 

Knivens hårdhed

Den har desuden en hårdhed på 64 HRC på Rockwell-skalaen, og det  betyder altså, at de er en af de bedste knive, du kan få. 

mac-chef

MAC BK-80

Japanskeknive

Prisklasse: 749 kr. 

Type: Keramisk kniv

Længde: 20 cm

Vægt: 248 gram

Fordele

Ulemper

Hvorfor denne kniv?

Denne kokkekniv er både testet og anmeldt af det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. De danske og svenske eksperter anbefaler kokkekniven, og de har begge kåret denne kniv som en af testvinderne.

Meget funktionel

Kniven kan skære i mange forskellige produkter, og klingen er tynd og skarp, hvilket gør den yderst velegnet som en kokkekniv.

Wüsthof Classic 4582

kitchen on logo

Prisklasse: 711 kr. 

God til: Multifunktionel

Længde: 20 cm

Materiale: Rustfrit stål

Fordele

Hvorfor denne kniv?

Denne Wüsthof Classic 4582 er med i vores kokkekniv test, da man får man en slidstærk kniv, som kan bruges til mange forskellige opgaver i et køkken. Med denne kniv kan du både skære grøntsager, frugt og kød alt efter ønske og behov.

Kniven er en af de bedste køkkeknive i test, da den har et lækkert ergonomisk håndtag, som gør, at den er nem at skære med. 

Qknives Nakiri kniv

Qknives Nakiri

Japanskeknive

Prisklasse: 949 kr. 

Type: Klassiske asiatiske grøntsagskniv

Længde: 30 cm

Vægt: 254 gram

Fordele

Ulemper

Hvorfor denne kniv?

Se produkt

Hvis du er på jagt efter en af de bedste japanske knive, så er denne kniv i vores test helt klart en kig værd. Kniven scorer først og fremmest 62 HRC på Rockwell-skalaen, og har dermed en meget høj stålhårdhed. Du får altså en kniv med en lang levetid, og derfor er denne kniv med i vores kokkekniv test.

Knivsaet The Complete Set Original Series

Qknives The Complete set

qknives

Prisklasse: 3.947,00 kr. 

Type: Komplet set

67 lag stål

6 knive

Fordele

Ulemper

Hvorfor denne kniv?

Dette knivsæt er nogle af de bedste japanske køkkenknive i vores test, som er knivskarpe i både materialer og pris. Dette køkkenknive sæt består af 6 knive fra en af mærkets originale serier.

Knivende er velkendt flere steder i verden, og anmelderere er glade for holdbarheden og det stilrene design. Disse knive er de bedste til at hakke urter, fisk, grøntsager, kød og brød. 

De japanske køkkenknive er smedet med 67 lag af carbon stål og er skabt med den gamle originale Damaskus Metode, hvor der er synlige lag af carbon. Det kan man enten synes er grimt eller æstetisk lækkert.

Vi mener, at det er lækkert og råt og giver et originalt udtryk til netop disse kokkeknive.

Global G2

merco logo

Prisklasse: +2500 kr 

Type: Komplet set

67 lag stål

6 knive

Fordele

Ulemper

Hvorfor denne kniv?

Se produkt

Næste køkkenknive sæt, er de lidt mere gennemsnitlige knive fra Global, da de ofte vinder i test grundet deres gode pris uden at være uskarpe knive. De er mere tilgængelige for den almene, og er de bedste kokkeknive eller køkkenknive til dagligt brug.

Hvis du ikke ønsker at bruge super mange penge på dine knive, men stadig ønsker god kvalitet, holdbarhed og skarphed, så er Global knive helt klart det bedste bud på et nyt sæt køkkenknive eller kokkeknive til dig.

Global knive er ofte at finde i de fleste fysiske butikker og over alt på internettet, så de er nemt tilgængelige at tilkøbe. De er genkendelige og brugervenlige. 

Global knive kan fås i alle de fleste modeller og kniv typer, så du kan sammensætte dit helt eget personlige køkkenknive sæt. De er kendetegnet ved deres høje skaft. Det gør at komforten højnes, og nemt kan støtte knoer til skaftet, og du nemt kan slibe dem løbende efter behov. 

Vexø knive - Billige køkkenknive

Se produkt

Vexø knive er nogle af de bedste knive til prisen, når du skal investere i nye køkkenknive til hjemmet eller kokkeknive til arbejdet eller fritidsinteressen. Det er knive som er fremstillet ud fra den japansk metode, hvilket gør dem ekstra stærke og populære.

De er ofte at finde til en god pris både gennem rabatter eller andre shops, som har dem på tilbud. Du kan derfor få fingrende i gode knive til ingen penge. 

I Vexø serierne kan du både finde urteknive, brødknive, grøntsagsknive og alle slags knive. Udforsk dine muligheder indenfor køkkenknive, og bliv klogere på, hvad du skal købe dig.

Scanpan Santoku knivsæt

Se produkt

Er du til et skarpt design og knivblad, så er Scanpan Santoku knivsæt et af de bedste produkter til dig. Disse knive produceres og skabes i Danmark med omtanke på detaljen og kvalitet. 

Denne model og disse køkkenknive er produceret i rustfrit stål, som gør at du kan beholde dem mange år ud i fremtiden. Denne type Santuko er dertil og af den japanske slags, og er derfor god til at snitte grøntsager med det skarpe knivblad.

Knivbladet er højt, men forrholdsvis kort, hvilket er godt og komfortablet til at snitte hurtigt og effektivt. Disse japanske køkkenknive er gode til dig der ønsker den gode pris, men har behov for gode knive til husbehov. De er derfor gode til en amatørkok, eller til dig der går op i maden derhjemme. 

Gode kokkeknive til alle slags formål

Den helt store Global serie har op til 70 forskellige knive, så du kan sammensætte dit helt eget sæt med kokkeknive og normale knive. Det er dog ikke samme kvalitet, som de japanske køkkenknive, men de levere helt sikkert kvalitet til prisen. 

Du kan altså få køkkenknive til de fleste formål med Global. De er gode og måske de bedste til den almene dansker. Deres skaft er nemt at håndtere og og et designet, så det ligger godt i hånden uden at glide ud. 

Denne type køkkenknive har en Rockwell-hårdhed på alt mellem 56-58. Disse knive blev i sin tid tegnet af den japanske designer Komin Yamada, og der ligger derfor lidt af de japanske tanker bag, så de derfor også stræber efter professionalitet.

Denne gode kniv er skabt i rustfritstål og er derfor rigtig skarp. Men denne type kokkekniv tåler i maskinopvask – hvilket de fleste professionelle køkkenknive sæt og kokkeknive ikke gør. Vask dem derfor altid i hånden for at bevare holdbarheden.

Sådan holder dine køkkenknive længst

Hvis du vedligeholder dine knive på bedste vis, så er der stor chance for, at de fungerer optimalt og holder sig skarpe i så lang tid, som muligt. 

I denne test har vi fundet nogle af de bedste kokkeknive, køkkenknive og japanske knive, men hvis du ikke vedligeholder dem korrekt, så kan det være, at de bliver nødt til at blive udskiftet oftere, og det kan altså blive en dyr fornøjelse i længden. 

Men hvordan sørger man så for at holde sine køkkenknive skarpe og flotte? Vi har samlet nogle af de bedste råd fra Forbrugerrådet Tænk, Scanpan.dk og Gastrotools.dk.

Pas på dine køkkenknive i skuffen

Det er en god idé at sørge for, at dine køkkenknive ikke bliver slidt ved at komme i kontakt med andre skarpe genstande. Derfor skal du altid sørge for at skåne dine køkkenknive mest muligt. 

Dette kan du gøre ved eksempelvis at placere dem i en knivblok eller hænge dem op på væggen ude i køkkenet, da dine kokkeknive dermed holder længere. 

Håndvask dine knive 

Glem alt om at proppe dine nye, fine køkkenknive i opvaskemaskinen. Vask dine køkkenknive i hånden i stedet. Mange kokkeknive tåler slet ikke maskinopvask, da de bliver beskadiget. 

Nogle knive kan være tilbøjelige til at ruste, og du skal derfor altid vaske og tørre kniven efter brug, så den dermed kan holde længere. Lad ikke kniven ligge med vand på, da den dermed kan ruste hurtigere.

Sådan vedligeholder du en kokkekniv 

Nu har du fået en forståelse for, hvordan du på bedste vis holder dine køkkenknive fri for rust og slid. Dog skal du også sørge for at vedligeholde dem på andre måder, da disse køkkenknive i vores test har brug for en del omsorg. 

Først og fremmest er det vigtigt, at du holder din kokkekniv skarp. En sløvkokkekniv er lige til at få dårligere nerver af, og det øger faktisk også risikoen for ulykker, hvis kniven ikke er skarp. Sørg derfor for, at du husker at slibe dine køkkenknive og japanske knive indimellem, sådan at de kan holde i mange år. 

Et andet af vores bedste tips i denne test er, at du vedligeholder knivens håndtag. Du kan eksempelvis smøre håndtaget på en kokkekniv med olie, hvis det er lavet af træ. Er håndtaget på din kokkekniv lavet af noget andet, så skal der naturligvis tages hensyn til dette. 

Forstå Rockwell-skalaen

Hvis du køber en ny køkkenkniv, så vil du ofte se, at der står “HCR” efterfulgt af et tal. Selvom du måske ikke har hørt om dette før, så er det en rigtig god idé at sætte sig ind i, hvad det betyder. 

Ifølge Qknives hænger HCR sammen med Rockwell-skalen. HCR er nemlig en international betegnelse for Rockwell-skalaen, og den bruges til at bestemme en hårdheden på en kokkekniv. HCR siger også noget om knivstålets kvalitet og knivens holdbarhed. 

Skalaens forskellige karakterer

Rockwell-skalaen opdeles i kategorier, hvor man altid bruger bogstaverne “HR”, som står for “Hardness Rockwell”. Den næste del, man tilføjer til skalaen, er et bogstav mere, og kan være alt fra A, B, C, D, E, F osv.

Indenfor køkkenknive er den bogstavet C mest anvendt, og derfor får alle kokkeknive en karakter indenfor HCR. Denne karakter kan ligge på meget forskellige tal. En Europæisk køkkenkniv ligger oftest mellem 50 og 55 HRC. Nogle af de bedste knive har en høj hårdhed af stålet og har derfor også en noget højere HRC. 

Noget af det bedste knivstål inden for køkkenknive har en høj hårdhed af stålet og har derfor også en noget højere HRC. Hvis HRC-tallet er lavt, betyder det, at stålet er blødere, og et højere tal betyder, at stålet er hårdere.

Knivguide – find den rette kniv i vores test

Der findes rigtig mange køkkenknive på markedet, men ikke alle knive er de bedste til det, du søger. Det kan være svært at finde ud af, hvilken kniv der er god til netop det formål, den skal bruges til, og derfor giver vi dig her et overblik. 

Kokkekniv

Hvis du blot er på jagt efter en af de bedste og mest enkle knive, så skal du kigge efter en kokkekniv. Den bedste kokkekniv er både alsidig og funktionel, og kan bruges til mange råvarer. 

Kokkeknive kommer i rigtig mange størrelser, men de bedste kokkeknive er skarpe og har et hårdt knivblad. Du kan både få japanske kokkeknive og mange andre former for kokkeknive.  

Brødknive

Mange af os spiser brød hver eneste dag, og som navnet antyder er brødknive gode til at skære brød. 

En brødkniv er ofte forsynet med et langt knivblad, som gør, at brødet nemmere kan skæres igennem. Du kan dog også bruge en brødkniv til mange andre ting. Eksempelvis hakke nødder eller mørkt chokolade til bagning.

Grøntsagsknive

De bedste grøntsagsknive er rigtig gode til at skære frugt og grønt. En grøntsagskniv har ofte et bredt og buet knivblad, som vugger, når man skærer. Det er meget praktisk, når du skal hakke grøntsager. 

Filetknive 

Filetknive er rigtig velegnet i et køkken, hvor der laves meget fisk. Denne type kniv er god, da den har et langt, smalt og fleksibelt blad, der nemt glider henover et fiskeben. Hvis I får meget fisk derhjemme, er det derfor værd at overveje, om I bør investere i en af de bedste fiskeknive. 

Universalkniv

En universalkniv kan bruges til mange forskellige opgaver i køkkenet. Det er en god all-round kniv, og den er altid smart at have i køkkenet. Den har ofte en knivryg, der er let buet ved spidsen. 

Hvad skal man kigge efter, når man ønsker den bedste kokkekniv?

Tang 

Nu tænker du måske, at en tang da hører til i en værktøjskasse, men sådan er det faktisk ikke, når man snakker køkkenknive. De bedste køkkenknive i test har ofte en god balance, og det kan faktisk hænge sammen med tangen. 

Stålet i de bedste knive strækker sig ofte helt ind i håndtaget, og det stål, der sidder inde i skaftet, kaldes tangen. Ved en kniv hvor stålet går hele vejen til slutningen af håndtaget, er der tale om en fuldtange-kniv. Det gør, at kniven er balanceret og dermed nemmere at bruge. 

Håndtag 

Et godt håndtag er vigtigt, når man er på jagt efter de bedste køkkenknive, japanske knive og kokkeknive. Håndtaget skal derfor være behageligt og ligge godt i hånden. 

Hvis man gerne vil undersøge dette inden, man bestiller en ny køkkenkniv, så kan man evt. besøge en forhandler. 

Nogle håndtag er lavet af træ, men der er også nogle håndtag, som er produceret af enten plast eller gummi. Det er op til dig at vælge, hvilket materiale du foretrækker. 

Knivblad 

Et godt knivblad er væsentligt, hvis man ønsker en god kokkekniv. Her skal man eksempelvis kigge efter hårdt stål, som sikrer, at kniven forbliver skarp i lang tid, og det gør også, at kniven ikke ruster lige så nemt. 

Der findes mange forskellige bladlænger, men et knivblad er typisk mellem 18-20 centimenter, så det kan altså variere. 

Hvilke knive bruger de professionelle?

Det er selvfølgelig forskelligt fra kok til kok, hvilken køkkenkniv de bruger. Mærker som Global, Onyx og Qknives er dog ofte ganske populære blandt de professionelle kokke grundet den høje kvalitet. 

Dog er det ofte forskelligt hvad man foretrækker at bruge, og derfor er det også op til dig at vurdere, hvilket brand du bedst kan lide. I vores kokkekniv test har vi givet nogle forskellige bud på de bedste knive, men det er selvfølgelig dig selv, der i sidste ende må beslutte, hvilken kniv du skal købe. 

Skal man bruge mange penge på en kniv?

Det er ikke altid, at kvalitet og pris hænger sammen, men ofte gør det dog. Nogle af knivene i vores kokkekniv test er dog virkelig gode, også selvom de ikke koster det hvide ud af øjnene. 

Elsker du at lave mad og øve dine evner, så bør du dog bestemt overveje at forkæle dig selv med nogle gode knive, som ligger godt i hånden og er nemme at skære med.

Et andet redskab, som er et must-have er minihakkeren. Læs vores guide om de bedste minihakker i test.

Hvorfor en japansk kokkekniv? 

Traditionelt vil denne type kniv besidde et lige håndtag, som enten kan være kantet eller afrundet. Desuden er selve knivbladet asymmetrisk slebet, hvilket vil sige, at en japansk kniv kun slibes på den ene side.

Dette medfører, at den vil være ekstra skarp på grund af dens vinklede slibning. Du bør derfor også være god til at slibe din japanske kokkekniv, da den kræver lidt vedligeholdelse, men hvis du sørger for at passe godt på den og slibe den rigtigt, er du altså også sikret den bedste kokkekniv.

Der findes også en masse andre typer af japanske køkkenknive, som er tilpasset helt specifikke råvarer, hvis du ikke ønsker en all-round kniv.

Er du mere til et moderne og nordisk udtryk og går op i design, er en køkkenkniv fra Vexø også et kig værd. Dette er også en japanskinspireret køkkenkniv, der kommer i nogle forskellige afskygninger, men alle med et elegant og karakteristisk, svajende håndtag.

Dette er en prisvenlig køkkenkniv, hvor selv uerfarne kokke kan gebærde sig i køkkenet. Det kan samtidig være et rigtig godt valg, hvis du ønsker en god og solid kniv, men måske ikke får brugt så meget tid i køkkenet at du vil investere i en af de helt dyrere og professionelle japanske knive.

Angivelse af kilder og test:

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 1

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.