Kinesisk kokkekniv

Denne slags kniv har et helt unikt format og adskiller sig i høj grad fra andre køkkenknive med sit design. Det firkantede knivblad minder mest af alt om en form for økse, og den kaldes af samme grund ofte for en kinesisk hakkekniv. De typiske mål for en kinesisk kokkekniv er 20 cm lang og 10 cm høj.

Frame 60

Netop grundet det firkantede format kan man ikke bruge kniven med en vuggende bevægelse, som man normalt kan med knive, hvor bladet er let bøjet. En kinesisk kokkekniv er også en del tungere end de kokkeknive, vi kender i Europa, da de er lavet af ekstra hårdt stål.

Metodologi

Udvælgelsen og anbefalinger af produkter er foretaget på baggrund af grundig research af uvildige tests samt forbrugeranmeldelser, så du er sikret et godt overblik. Læs mere

Vi laver løbende research, hvorfor resultaterne kan ændre sig i takt med at nye eksterne tests og forbrugeranmeldelser foretages.

En fordel ved en kinesisk kokkekniv er, at den er meget universel. I Europa er vi vant til at bruge en særegnet kniv til henholdsvis kød, fjerkræ, grøntsager, brød osv., men med den kinesiske kniv kan man både hakke knogler fra fjerkræ over samt snitte fint i blødere råvarer som f.eks. fisk. 

Du kan også med fordel skære en steg ud i rene snit eller hakke fine krydderurter og grøntsager, som du kan skubbe op på knivbladet og komme i din skål, pande eller gryde. Et populært mærke som laver flotte og elegante kinesiske kokkeknive er ZWILLING. 

 

En ZWILLING kinesisk kokkekniv har et skridsikkert sort skafte, som ligger utrolig godt i hånden og selvom denne form for kniv er tungere end andre, er den afbalanceret således, at den er let at håndtere sikkert. 

 

Et produkt der er særlig populært, er Zwilling Pro kinesisk kokkekniv 18 cm, som både bliver rost af madlavningsentusiaster og professionelle kokke. Det er en kniv, der er yderst holdbar og slidstærk, hvorfor den vil være en trofast del af knivsamlingen i lag tid og derfor er pengene værd. Den ligger til en pris på ca. 949.95 kr. 

Et andet populært produkt er Victorinox kinesisk kokkekniv 17 cm i træ. Den er noget mere billig end den førnævnte fra ZWILLING, og er samtidig også lavet i rustfrit stål og er derfor holdbar. Skaftet er på denne model lavet i træ, hvilket giver den et super lækkert og rustikt udtryk. Hvis du gerne vil eje en kinesisk kokkekniv, men ikke behøver at investere i kokkenes favorit er denne et helt udmærket valg til knivsamlingen. 

Hvis du er nysgerrig på, hvilke andre køkkenknive der ellers kan anbefales, kan du se vores guide til de bedste køkkenknive i test 2022. Vores anbefalinger

ZWILLING PRO - kinesisk køkkenkniv

Victorinox