Vi kan opnå en kommission, såfremt der købes et produkt med vores links.

Hjem » Køkkenudstyr » Kartofler i airfryer – Opskrifter på lækre bagte grøntsager​

Kartofler i airfryer – Opskrifter på lækre bagte grøntsager​

kartofler i airfryer

Den smarte køkkenmaskine er blevet et populært redskab i danskernes køkken – og det forstår vi godt. Du kan nemlig lave de lækreste opskrifter og retter i en airfryer med blandt bagte kartofler og andre grøntsager. Den smarte maskine er nemlig meget nem at benytte og laver maden på rekordtid. ​

Metodologi

Udvælgelsen og anbefalinger af produkter er foretaget på baggrund af grundig research af uvildige tests samt forbrugeranmeldelser, så du er sikret et godt overblik. Læs mere
Vi laver løbende research, hvorfor resultaterne kan ændre sig i takt med at nye eksterne tests og forbrugeranmeldelser foretages.

Bagte kartofler i airfryer

Elsker du at bage din kartoffel og nyde den med en smørklat og groft salt? Når du benytter en airfryer til bagte kartofler er der mange måder at varianter, du kan lave. Du kan f.eks. Lave en klassisk bagt udgave, men du kan også udforske med forskellige lækre opskrifter.

Prøv f.eks. At lave en anderledes form for bagt kartoffel ved at først at komme din bagte kartoffel i din airfryer i 40 minutter på 180 grader. Når kartoflerne er bagt færdigt, skal du tage dem ud af dine køkkenmaskinen og tilberede dem med alle de ingredienser, du elsker.

Et lækkert tip er at stege bacontegn på en pande, imens din bagekartoffel blive klar i din køkkenmaskine. Lad dine kartofler køle af og skær dem derefter over i to halve. Udhul din bagekartoffel med en ske og kom indmaden i en stor skål. Tilsæt nu creme fraiche, bacon, løs og andre af dine yndslingsingridienser i skålen og mos det hele godt sammen.

Efterfølgende kan du tilføje lækkert revet ost i mosen for at tillægge lækker smag. Smag til med salt og pebber. Fyld dernæst dine bagte kartofler med den nye mos og læg dem tilbage i airfryer kurven. Bag dem i 10 minutter på 180 grader. Efter 10 minutter er de klar til servering.

Ved at følge denne opskrtift vil du få de lækreste bagte kartofler på en hel ny måde. De er altid en god ide at udforske nogle anderledes opskrifter og udnytte, at du nu ejer en airfryer, der gør det endnu nemmere.

Få lækreste bagte kartofler med en airfryer. Du kan lave de lækreste retter, læs med her. 

bagte kartofler

Klassisk bagte kartofler opskrift

Er den på udkig efter en opskrift på en ganske almindelig bagekartoffel i din nye køkkenmaskine? Det er selvfølgelig også muligt at lave bagekartofler på klassisk vis i en airfryer, hvor du ikke behøver at gøre noget fancy ud af madlavningen. 

Det eneste du skal gøre for at lave de perfekte bagte kartofler er blot at købe de lækreste bagekartofler hos nærmeste forhandler. Dernæst skal du altid sørge for at vaske og rense din kartoffel, så den er fuldstændig fri for eventuelt jord eller andet. 

Lav huller i kartoflen med en gaffel, så den believer godt opvarmet indeni. Put dine bagte kartofler i airfryer ved 205 grader i 30-40 minutter. Et godt tip at at smørre en smule olivenolie udover til kartoffel, således at den blive ekstra sprød. Server derefter.

Se vores guide til de bedste airfryers her. 

Fedtfatte pommes frites i din airfrier

Hvis du ikke er til bagte kartofler i din airfryer, så findes der også en masse anden inspiration og opskrifter, som du kan benytte dig af i din madlavning. Den første vi vil fremhæve er selvfølgelig de velkendte pommes frittes, som du med stor fordel kan lave i din air fryer i stedet for fritøsen eller ovnen.

Den største fordel er, at du undgår en masse fedtstoffer, så dine pommes frites og kartofler i airfryer bliver mere sunde uden at de mister sin sprødhed. Dernæst er fordelen også tiden. Det tager væsentligt kortere tid at lave dine kartofler i airfryer fremfor ovnen. 

Fremgangsmåde:

  • Først tager du dine bagte kartofler og skærer 1 * 1 cm skiver, som er dine pommes frites, dem lader du ligge på et lille viskestykke på siden, så du kan trække noget af væsken ud af dem. Du kan også lægge dem i et iskoldt vandbad i en time. 
  • Nu lægger du dem i din airfryer på 100 grader i 15 min, for først at bage dem mere roligt af. 
  • Dernæst giver du dem 25 min på 180 grader, hvor de får den sprødhed, vi alle elsker. Hvis du ikke er bange for brug af olie til dine pommes frites eller stænger af bagte kartofler i airfryer kan du inden disse 25 min tilføje blot en skefuld olie og vende dem i det, inden de tilberedes i anden omgang.
  • Nu tager du dine stænger ud af kurven fra din air fryer lægger dem i en skål og drysser hurtigt med rigeligt salt. Det skal helst være, når de er helt varme og sprøde, så sætter salten sig langt bedre.

Hvis du ønsker et lækkert lille twist, kan du tilføje grill krydderi eller anden rød krydderi såsom paprika og cayenne peber – det giver lidt smag til fritterne og lidt spice.

Andet spændende tilbehør i din maskine

Er du ikke så meget til kartofler i din airfryer, uanset om det er pommes frites eller bagte kartofler? Så er der også andre muligheder for tilbehør, som du kan vælge at lave i din maskine. Og nogle af dem vil vi komme ind på herefter.

Du kan blandt andet nemt og hurtigt tilberede grøntsager – frosne som friske. Du hælder dem, præcis som ved dine kartofler i air fryer, ned i din kurv og sætter tilberedningen i gang. Det er dog et tip at give forskellige tilberedningstid til dine grøntsager, alt efter hvilke du arbejder med. 

Hvis det skal være et stort mix, kan det være en fordel at tilføje dem løbende i din kurv, så du starter med at tilføje de “tungeste” grøntsager først, som skal have længst tid, og dernæst de lette grøntsager efter lidt tilberedningstid.

Lækre tørrede frugter i din airfryer er også en mulighed. Du kan nemt tilberede nogle tørrede frugter, som både er gode som snacks men også som flot garniture i dine hjemmelavede drinks. Du har mulighed for at tørre både æbler og andrer frugter på kort tid. 

Du kan derudover også tilberede bacon i din airfryer, til din morgenmad. Så du kan få ro til at stå og stege dine scrambled egg. Du smider blot et par skiver i nede ovenpå et bagepapir. – Hvis du har en dobbelt airfrier, kan du tilberede både bacon og bagte kartofler i din maskine.

Æbleskriver er også mulige at tilberede, når du nærmer dig juletid og får lyst til de små runde lækre og varme snacks. Du giver dem blot ca. 10 min ved 180 grader og lader dem hvile lige kort efterfølgende – ca. 1 minut. Drys med lidt flormelis og server. 

Tørrede løgringe – prøv og dobbelt paner et par groft skåret løgringe og læg dem i din airfryer til de har fået kulør. Det er et kanon godt tilbehør, hvis du ikke er til bagte kartofler.

Læs også vores andre guides af airfryers​

FAQ – Kartofler i airfryer

Angivelse af kilder og tests:

GH kommer her med sine anbefalinger her
BBC GoodFood har sine foretrukne maskiner her.
Homes & Gardens – se deres test af maskinerne.

[ratemypost]

Scroll til toppen