Vi kan opnå en kommission, såfremt der købes et produkt med vores links.

Hjem » Kosttilskud » Kan proteinpulver bliver for gammelt?- Få svarene her ​

Kan proteinpulver bliver for gammelt?- Få svarene her ​

kan proteinpulver blive for gammelt

Har du fundet en pose whey proteinpulver helt inde bag skabet, eller har du fået det sidste af en pose fra en ven, og er i tvivl om hvor vidt det kan indtages eller ej. Der er mange der er i tvivl om, hvor vidt proteinpulver kan blive for gammelt eller ej. Læs med her, for at få besvaret alle dine spørgsmål. ​

Hvis du pludselig står i en situation angående dit proteinpulver, og tænker om proteinpulver kan blive for gammelt. Det ville være synd at smide fuldstændig velfungerende proteinpulver ud, hvis det intet fejler, men tvivler du om udløbsdatoen er gældende når der tales om proteinpulver.

Hvad skal man holde øje med?​

Alle vare har en udløbsdato, dette gælder også proteinpulver uanset hvilken mærke, variant f.eks. Whey isolate proteinpulver. Dog er det en tørvare, hvilket betyder der ikke sker meget biologisk aktivering i pulveret. 

Der er ingen garanti, men der er ting du kan holde øje med hvis skaden skulle være sket, at dit proteinpulver ikke er spiseligt. 

kan proteinpulver blive for gammelt

Kan man spise for gammelt proteinpulver?​

Hvis det er blevet udsat for fugt eller direkte sollys, vil der efterlades tydelige tegn om, at du ikke bør indtage dit proteinpulver, uanset hvad dit datomærke er markeret med. 

Der kan ske det, at der vil opstå klumper, på grund af fugt, det vil blive misfarvet og det kan smage dårligt, her er det på tide at skille sig af med sit whey proteinpulver. 

Hvis det forsat stadig lugter, smager og ser fint ud, skal du derefter analysere hvor du har haft det opbevaret. Det skal gerne opbevares et sted hvor der er lidt køligt, hvor fugt ikke kan slippe ind, samt om posen har været forseglet i al den tid det har stået uberørt.

Så om du vil bruge dit proteinpulver der potentielt er blevet for gammelt, men overholder alle kravene til at det fortsat kan indtages, er helt op til dig. Det siges at 6-12 måneder efter udløbsdatoen kan anvendes, hvis man har tjekket produktet inden, men der er ingen garantier. 

Er du nysgerrig på andre slags proteinpulver, kan du læse vores guide til de bedste proteinpulver i test 2022

Angivelse af kilder og tests:

insider.com
health.clevelandclinic

[ratemypost]

Scroll til toppen