Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Husholdning » Kan man drikke Aperol rent?

Kan man drikke Aperol rent?

kan man drikke aperol rent

Ja, Aperol er en form for spirituslikør med en alkoholprocent på 11 %, og er en del af aperitif familien, der også består af limoncello, vermouth og Lillet. Spiritus kan godt drikkes rent, men med måde, da det kan være farligt at indtage i store mængder.

Du kender nok Aperol fra den populære sommerdrink, Aperol Spritz, som er stormet frem som en essentiel del af sommeren. Det er derfor også sådan, denne spiritus nydes aller bedst – nemlig blandet op. Du kan følge vores Aperol Spritz opskrift og nyde den lækre og forfriskende drink.

Drikker man aperol rent har det en meget syrlig- og sød appelsinsmag med bitre noter, hvorfor man med fordel blander det op med læskende drikkevarer, for at fortynde smagen en smule. Det er helt op til dig selv, om du vil drikke det rent eller bruge det som en smagsforstærker til en drink.

Søger du inspiration til en anden drink, så se også denne lækre astronaut drink opskrift.

Andre drinks med Aperol

Aperol kan smage fantastisk i en drink, når man blander det op. På den måde kan man også drikke mere, og nyde forskellige smagskombinationer, fremfor at drikke det rent.

Prøv at blande det op med limejuice og gin, og få en super lækker og forfriskende cocktail. Hvis du ikke kan få nok af de bitre toner, kan du også blande aperol op med grapefrugtjuice. Tilsæt en skive grapefrugt og nyd denne smukke og lækre drink.

Er du mere til de søde smage, kan du også tilsætte jordbær og prosecco eller anden mousserende vin og danskvand. Det er en perfekt drink til en varm sommerdag eller som velkomstdrink til en sommerfest.

En cremet drink kan også være en lækker nydelse med de syrlige og bitre toner fra Aperollen. Bland kokoscreme med en valgfri juice, prosecco, danskvand og isterninger. Du kan også tilsætte en vaniljestang for lidt sødme. Husk altid isterninger, når du laver drinks for en afkølende og mere lækker servering.

Prøv dig frem

Vi anbefaler altid, at du prøver dig frem og sammensætter drinks og opskrifter ud fra de ting, du bedst selv kan lide. Vi ønsker blot at inspirere og give gode råd, som du selv kan rette til efter egne præferencer.

Det er blot fantasien, som sætter grænser for, hvad du kan gøre med aperol. Du kan prøve dig frem med lidt forskellige ingredienser, eller smage på den rent og se, hvad du synes den kunne smage godt sammen med.

Prosecco som ofte anbefales til, er en tør mousserende vin, så hvis du er mere til de søde smage, kan du med fordel prøve med asti eller andre mousserende drikkevarer.


Læs om vores andre opskrifter:

Angivelse af kilder:

  • BBC food er kommet med et par gode cocktails
  • Aperol selv er ude med en god opskrift, se her.
Scroll to Top