Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Køkkenudstyr » Kan en robotstøvsuger vaske gulv? Moppefunktion og gulvvask

Kan en robotstøvsuger vaske gulv? Moppefunktion og gulvvask

Kan en robotstøvsuger vaske gulv?

Er du en af de mange, som har købt denne maskine, og står med spørgsmålet, kan en robotstøvsuger vaske gulv? Så kan vi bidrage med indsigter i, hvilke modeller du kan få fingrene i, som har moppefunktion og/eller gulvvask. Hvilket er to forskellige ting. Lad os udforske, hvad forskellen er.


Kan en robotstøvsuger vaske gulv?

Nej, som udgangspunkt kan en ganske normal robotstøvsuger ikke vaske gulv. De fleste modeller er indstillet med en støvbeholder, som blot har kapacitet til støv og skidt. Der findes dog nogle få modeller, som har to beholdere, hvoraf den ene er med vand, og derfor kan vaske gulv.

Der findes dog en del forskellige modeller, som har gulvvask funktion og som kan kobles på din støvsuger, så den ved hvornår første tur med støvsugningen er slut, og den kan begynde på gulvvask. Vi har samlet en masse modeller ét sted, for at gøre det nemt for dig – se vores robotstøvsuger test 2023.

I denne guide kan du finde modeller der både ikke har mulighed for at tage vasken på gulvet efter sig, men også flere modeller, hvor man kan svare ja til: Kan en robotstøvsuger vaske gulv? Men hvad var forskellen på moppefunktion og gulvvask så?


Forskellen på gulvvask og moppefunktion

Når du køber en forholdsvis normal og standard robotstøvsuger, så kommer flere modeller med det man kalder “moppefunktion”, som er en tør klud, som den benytter til at tørre mere af, og ikke blot suge støvet op. Lidt som en minimalt fugtet klud.

Modsat er en maskine med gulvvask en som har beholder som kan fyldes med vand (og sæbe), og hvor den har den klassiske moppe som gøres våd og tager større beskidte områder i din bolig. Dette kan til tider blive mixet i nogle modeller, så ja en robotstøvsuger kan vaske gulv.

Der er dog flere steder, hvor anmeldere fraråder at købe mix-maskinerne. Fordi vil man lidt af det hele, går man på bekostning med begge funktioner. Hvis der skal være plads til vand beholder mindskes støvbeholderen og den skal oftere tømmes, og omvendt. Derfor køb evt. én maskine til hver funktion.

Se nogle udvalgte modeller her også:

Se modeller der kan vaske gulv

Lad os så hjælpe dig lidt på vej. Herunder nævner vi nogle modeller, som kan vaske gulv, men som ikke kan støvsuge. Da vi, som sagt, anbefaler at købe modellerne seperat. Så kan du undersøge disse nærmere, og blive klogere på, hvad de hver især kan og har af funktioner.

Nyere modeller:

  • iRobot Braava Jet M6
  • Xiaomi Roborock
  • Ecovas Deebot Ozmo

Det smarte ved en model som iRobot Braava Jet, er at den er kompatibel med iRobot støvsugere. Så kan en robotstøvsuger vaske gulv, ikke støvsugeren, men gulvvaskeren kan tværtimod. Hvad angår dette brand. Den kan altså “tale sammen med” de andre modeller fra iRobot, om hvornår den skal påbegynde en vask.

Bliv endnu klogere på modellerne hver især inden du køber en. Det kan være en god ide inden du investerer i en model, gulvvasker eller ej. Tænk evt. over hvad er dine behov, hvor stort et areal skal den rengøre, hvor meget strøm bruger de forskellige modeller.


Andre spørgsmål du kunne have:

Angivelse af kilder og tests:


[ratemypost]

Scroll to Top