Kaffekværn bedste i test 2022 - Se eksperternes favoritter

For rigtig mange danskere er dagens første kop kaffe et nærmest helligt morgenritual. For nogle skal kaffen helst være sort som natten, mens andre gerne drikker den med en sjat mælk til.

bedste-kaffe-kvearn-i-test

Uanset præferencer for serveringen, kan de fleste dog nok blive enige om, at kaffebønnerne, spiller en stor, hvis ikke den største, rolle i dagens første kop af de gyldne dråber. 

Vores anbefalinger

wilfa kaffekvaern

Wilfa WSCG-2

krups kaffekvearn

Krups GVX242

DeLonghi KG79

Skal du have en kaffekværn? 🚀

Hvis du er interesseret i at se et større udvalg af kaffekværn kan du se videre hos Elgiganten her.

elgiganten logo

Kaffebønnerne spiller dog kun en egentlig rolle i selskab med en kaffekværn. Den kværn, der på fornemmeste vis sørger for, at duften af friskmalet kaffe spreder sig i hjemmet og fylder rummet med aroma og karakter. Har du ikke allerede prøvet at kværne dine egne kaffebønner, så har du noget godt i vente. At kværne selv er nemlig noget af det allerbedste, du kan gøre for din kaffeoplevelse. 

Metodologi

Udvælgelsen og anbefalinger af produkter er foretaget på baggrund af grundig research af uvildige tests samt forbrugeranmeldelser, så du er sikret et godt overblik. Læs mere

Vi laver løbende research, hvorfor resultaterne kan ændre sig i takt med at nye eksterne tests og forbrugeranmeldelser foretages.

I denne artikel

I denne artikel giver vi dig et dybdegående indblik i de bedste kaffekværne på markedet i 2022. Vi har gennemgået eksperternes resultater og bedst i tests og kan konkludere, at der kan være markant forskel på produkterne på markedet. En kaffekværn er nemlig ikke bare en en simpel maskine. Hvordan og hvor meget bønnerne kværnes kan nemlig have stor betydning for din bryggemetode og det endelige resultat.

De bedste kaffekværn 2022

wilfa kaffekvaern

Wilfa Svart kaffekværn WSCG-2

elgiganten logo

Prisklasse: 500,- kr

Hvorfor lige Wilfa Svart?

Wilfa WSG-2 er helt klart en af de bedste kaffekværne på markedet og i test. Den er blandt de bedste, da den maler kaffen meget fint, og derfor kan servere alt fra stempelkaffe til espresso. Udover sine suværane male evner, så byder denne bedste kaffekværn i test også på et utroligt brugervenligt system, som både unge og ældre vil få stor glæde af. 

Med Wilfa WSCG-2 får du altså en kaffekværn, hvor du kan være sikret en god kop kaffe hver eneste morgen, og hvor kvalitet er tænkt ind i designet. Hos den bedste Wilfa WSCG-2 har bønnebeholderen nemlig et UV-filter, så kaffebønnerne, og dermed deres aroma, ikke tager skade af solen. Derudover er den også lavet i et mindre design, så du kan stille Wilfa WSCG-2 præcis hvor du ønsker. 

Denne bedste kaffekværn i test er udstyret med en timer, så nemt kan kontrollere mængden af kaffen, og derfor opnå en ensartet kop kaffe hver gang. Den elektroniske timer kan indstilles fra 0 til 30 sekunder.

krups kaffekvearn

Krups GVX242

logo

Prisklasse: 389 kr

Kunne krups kaffekværn være den rette for dig?

Den bedste i test kaffekværn fra Krups, er også kendt som Grind Expert. Krups GVX242 er en favorit i mange tests, og også et stort hit blandt forbrugerne. Denne kaffekværn er også blevet rost af forbrugerrådet Tænk, som særligt er begejstret for Krups GVX242s kvalitet af kaffe og dens brugervenlige betjening. 

Noget af det værste ved en kaffekværn kan være rengøring – men det behøver det ikke længere være. Denne bedste kaffekværn i test fra Krups er nemlig nem at både holde og rengøre, da motordelen og kaffebeholderen kan tages af. Du slipper altså her for en besværlig og langsommelig rengøring.

Med sine gode kaffekværnsevner medfølger også 17 forskellige indstillinger, så du kan lave lige dén kaffe du er i humør til. Om du er til stempel, espresso, eller filterkaffe så klarer Krups GVX242 det hele. 

Designet er her helt enkelt, og det gør den altså til en af de bedste muligheder, for både unge og ændre, da den er meget let at betjene. 

DeLonghi KG79

logo

Prisklasse: 300-500 kr

Italiensk når det er bedst

Her har vi med en kaffekværn at gøre, som absolut er rost til skyerne af eksperterne, og klart blandt de bedste modeller til begynderen. Modellen fra det italienske mærke DeLonghi er både moderne i designet og robust, og så er den også yderst brugervenlig. 

DeLonghi KG79 er blandt de billigere på markedet. Trods den billige pris er kvaliteten på dens kaffe altså i top. Her behøver du ikke betale en formue for at starte dagen ud med en god kop espresso-, filter-, eller stempelkaffe. Den har to drejeknapper hvor af den ene bestemmer antal kopper, mens den anden bestemmer hvor fint eller groft bønnerne skal males. 

Ønsker du en kaffekværn, som er blandt de bedste i test, samtidig med at du ikke skal af med en formue, så er DeLonghi KG70 helt sikkert et rigtig godt bud til dig. 

Bodum Bistro

Her har vi med en kaffekværn at gøre, som har været igennem en test af hele tre eksperter: Forbrugerrådet Tænk, Tek.no. og Råd & Rön – og ganske rigtigt er Bodum Bistro altså også på listen blandt de bedste. 

Denne kaffekværn er især blevet rost på sin brugervenlighed og dens kompakte design. Udover at den er nem at finde plads til, fås denne kaffekværn også i flere forskellige farver, så du kan finde frem til den, som passer lige hjem til dig og din interiør. Derudover har Bodum Bistro også en sikring, som hjælper til at kværnen ikke bliver beskadiget, skulle der være småsten blandt bønnerne. 

Denne bedste i test kaffekværn har kapacitet til at rumme 220 g. bønner og kommer med et gennemsigtigt låg. Derudover har Bodum Bistro også en justerbar timer, og maler kaffebønnerne ensartet og effektivt. 

Bedste udmærkelser i test: 

Find nedenunder en video af Bodum Bistro i aktion:

Sense Appliances Inspire Pro KG-01

Den første på listen er måske ikke helt ukendt for dig. Sense Appliances Inspire Pro KG-01 har nemlig vundet mere end blot en test. Denne kaffekværn har nemlig også vundet en del forbrugeres hjerter, og det forstår vi godt.

Denne kaffekværn byder på et enkelt design i en mindre størrelse, som gør den nem at placere i de fleste køkkener. Kaffekværnen er udstyret med det bedste patenterede system, som kværner 90% af bønner helt ensartet og så de alle sammen er under 0,425 mm.

Udover sit elskværdige, ensartet og effektive kværnesystem, er denne kaffekværn også støjsvag, som I sig selv gør den til en af de bedste, og er bygget af gode, holdbar materialer. Kværnen på Sense Appliances Inspire Pro KG-01 kan indstilles på 31 forskellige måder, så både du og dine gæster, hver i sær kan nyde kaffen som I bedst kan lide den.

Find nedenunder en video af Sense Appliances Inspire Pro KG-01 i aktion:

Fordelene ved at benytte en kaffekværn

Duften af friskkværnet kaffe – findes der noget bedre? Det skulle da lige være smagen af den. Ikke desto mindre er det ikke en dum investering at have en kaffekværn stående hjemme på køkkenbordet. Den kan nemlig gøre en verden til forskel for kaffeoplevelsen. Kaffen bliver nemlig bare dét bedre, når bønnerne først kværnes i det de skal bruges.

Men en kaffekværn bør vælges med omhu – og med udgangspunkt i dine vaner for at få det bedste resultat. Vi har gennemgået utallige tests, i jagten på den bedste kaffekværn, og kan konkludere at der overordnet set findes tre typer: kaffemøller, kaffekværne og espressokværne. Mens nogle er elektriske er andre med håndkraft ligesom at priserne gerne varierer fra 300 kr. til 20.000 kr. 

Den bedste kaffekværn afhænger i høj grad af, hvordan du drikker din kaffe. Om du foretrækker espresso, kaffe lavet på en moccamaster eller noget helt tredje. Gennemløbstiden og størrelsen på dine kaffebønner kan nemlig have stor betydning. 

Fordele ved en kaffemølle

Eksperterne er enige i de fleste bedst i tests: kaffemøllen, der også kaldes den manuelle kaffekværn, er bedst til dig, der gerne vil fordybe dig i din kaffebrygning, gerne vil starte billigt ud og ikke har brug for at lave mere end 1-2 kopper kaffe ad gangen. Kaffemøllen er nemlig ofte lidt billigere end de elektroniske af slagsen – og så fungerer den perfekt til mindre portioner. 

Ved hjælp af håndkraft kværner kværnebladene bønnerne ned i en lille beholder. Den kan nemt haves med, da den ikke fylder det store, og så kan den ofte indstilles, så den passer til den formaling, du foretrækker. 

melitta molino

Melitta Molino

Super god kaffekværn til pengene og meget nem at bruge.

 • Kapacitet: 200 gram bønner
 • Vælg mellem 2-14 kopper
 • 17 kværnegrader

Fordele ved en elektronisk kaffekværn

I eksperternes tests af den bedste kaffekværn, har de naturligvis også været forbi de elektroniske, der formentlig er dem, der er flest af hjemme på de danske køkkenborde i 2022. Den elektroniske og smarte kaffekværn berømmes af flere som værende bedst i test, da du nemt og hurtigt kan få friskmalet kaffe ved hånden. 

Det er naturligvis ikke helt ligegyldigt hvilken elektronisk maskine du vælger, da funktionen kan variere meget fra kværn til kværn. På de fleste og dem der har vundet flest bedst i test, har kaffekværnen dog forskellige indstillingsmuligeder ift. hvor groft eller fint bønnerne males. 

Den elektroniske kaffekværn er en klar vinder for dem, der gerne vil have at kaffebrygningen skal være nem og hurtig. De er dog også ofte lidt dyrere, men alle pengene værd.

Fordele ved en espressokværn

Har du en semiautomatisk espressomaskine? Så er en espressokværn uden tvivl et nærmest uundværligtredskab til kaffebrygningen. Disse berømmes også i flere tests, men kværner, modsat de resterende, direkte ned i portafilter. Det kræver derfor, at du har en espressomaksine, for at det giver mening, at du investere i denne slags.  

Du kan nemt indstille malingsgraden – og drømmer du om at blive barista? Så kan denne køkkenmaskine måske være din adgangsbillet til kaffenørderierne.

Din huskeliste: Det skal du overveje, inden du køber en kaffekværn i 2022

Hvorfor bør du købe en kaffekværn?

Som vi allerede har gennemgået, er der rigtig mange fordele ved en kaffekværn. Du er både sikret dig den bedste kop kaffe hver morgenen, og aftenen efter en lang dag, samtidig med at du slipper for at skulle ud og købe en kop kaffe hver dag. På længere sigt kan det altså hurtigt betale sig at investere i en kaffekværn. 

Er det ikke ligemeget hvilken kaffekværn, man investerer i? Nej det er det bestemt ikke. Du kan godt opleve at få fingrene i en kaffekværn, som hurtigt går i stykker eller er svær at rengøre, og dermed ikke vil holde i længere tid. Det kan derfor godt ende op i en dyr og frustrerende situation, hvis man får købt en kaffekværn, som ikke er af den bedste kvalitet. 

Tit og ofte går kvalitet og pris hånd i hånd, men det kan altså godt på den lange bane betale sig at investere i en af de bedste kaffekværne. Det er også derfor, det altid er en god idé at tjekke en test eller to ud, for at finde frem til hvilken model som er den bedste til dine behov og ønsker. Det er nemlig ikke alle kaffekværne, som er lige gode til at lave espresso for eksempel.  

wilfa svart uniform

Wilfa Svart Uniform

Denne flotte kaffekværn ligger i den dyre ende, men prisen reflekterer også kvaliteten på dette produkt.

 • WSS-2 Uni køkkenvægt inkluderet
 • Smart app, auto-stop sensor
 • 41 kværneniveauer

Hvilke mærker findes der?

Til det spørgsmål er der ikke blot et enkelt tal. Der findes nemlig utrolig mange forskellige mærker som producerer kaffekværne. Du kender helt sikkert til de bedste eller største på markedet, og er du vild med ‘bedst i test’ universet, har du da helt sikkert også stødt på disse mærker før. 

Blandt de mange mærker finder du store kendinge som Sense Appliances, DeLonghi, Bodum, KitchenAid og mange flere. Nogle gange kan det være en god idé at vælge en kaffekværn blandt disse store, kendte mærker, da de ofte har været på markedet  længe, og er blevet kendte af gode grunde. 

Udover de mange store mærker, findes der altså også et utal af små og mellem størrelses brands, som også sælger nogle af de bedste modeller. Mange er disse er også blevet vurderet i diverse ‘bedst i test’ guides, og er også helt sikkert værd at ligge mærke til. Endelig ikke afskriv en kaffekværn blot fordi den kommer fra en brand, du måske ikke lige kender på forhånd. 

Det kan nogle gange være en fordel at forelske sig i produkter fra mindre brands, da der i nogle, dog ikke alle, tilfælde kan blive lagt lidt ekstra i prisen blot på grund af ‘mærket’. Så hvis du vil undgå at betale for mærket, men derimod kun for selve produktet og kvaliteten, kan de små og mellemstore brands være et oplagt valg til dig. 

Få mest muligt ud af din kaffekværn

Til det spørgsmål er der ikke blot et enkelt tal. Der findes nemlig utrolig mange forskellige mærker som producerer kaffekværne. Du kender helt sikkert til de bedste eller største på markedet, og er du vild med ‘bedst i test’ universet, har du da helt sikkert også stødt på disse mærker før. 

Blandt de mange mærker finder du store kendinge som Sense Appliances, DeLonghi, Bodum, KitchenAid og mange flere. Nogle gange kan det være en god idé at vælge en kaffekværn blandt disse store, kendte mærker, da de ofte har været på markedet  længe, og er blevet kendte af gode grunde. 

Udover de mange store mærker, findes der altså også et utal af små og mellem størrelses brands, som også sælger nogle af de bedste modeller. Mange er disse er også blevet vurderet i diverse ‘bedst i test’ guides, og er også helt sikkert værd at ligge mærke til. Endelig ikke afskriv en kaffekværn blot fordi den kommer fra en brand, du måske ikke lige kender på forhånd. 

Det kan nogle gange være en fordel at forelske sig i produkter fra mindre brands, da der i nogle, dog ikke alle, tilfælde kan blive lagt lidt ekstra i prisen blot på grund af ‘mærket’. Så hvis du vil undgå at betale for mærket, men derimod kun for selve produktet og kvaliteten, kan de små og mellemstore brands være et oplagt valg til dig. 

Mydinners – din nye go-to guide

Er det noget helt trejde du leder efter? Så er du helt sikkert landet helt rigtig hos Mydinners. 

Her sørger vi nemlig for guides til dig, så du nemt kan læse, når vi har fortaget en ny test, og kan hjælpe dig videre i din jagt og søgen efter et specifikt produkt. 

Kender du os ikke i forvejen, kan det altså være en god ide at tilmelde dig vores nyhedsbrev – så sørger vi for at holde det helt up to date.  

Læs for eksempel vores mange ‘bedste i test’ sider, så du er sikret altid at finde nemt og hurtigt frem til de bedste produkter for dig, inden du går ud og investerer i noget nyt. 

Det kan også være du er på udkig efter en gave, og derfor ikke kender så meget til det produkt som er ønsket, hertil er vi også klar til at hjælpe dig, så du slipper for den helt store undersøgelse. 

Mydinners bliver altså helt sikkert din nye go-to guide. Det håber vi i hvertfald. For os er det vigtigt at kunne hjælpe dig med at finde frem til det rette, og samtidig være med til at gøre at du slipper for at bruge en masse unødvendig tid, på at lede hele nettet igennem for det du leder efter.

Til slut ønsker vi dig bare den bedste shopping og læsning, og vi håber at vi har hjulpet dig godt på vej i din søgen. Du er altid velkommen til at stalke os lidt ekstra og følge med på vores Instagram, hvor vi af og til også ligger de bedste guides op. 

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 3

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

Sådan skriver vi:

Hos mydinners sammenfatter vi vores anbefalinger på baggrund af eksterne test, kommentarer fra kunder og anmeldelser. Vi foretager research på det enkelte produkt, så du får et overblik over, hvilke produkter og forhandlere du kan finde på markedet, og hvordan de differentierer sig.

Retningslinjerne for vores undersøgelser:

 • Vi tjekker op på flere forskellige anmeldelser og test, som hver især fremhæver produktets fordele og ulemper. Det giver os et indblik i, hvordan forskellige anmeldere og test anbefaler det specifikke produkt og nuancerer anbefalingen. Vi kan derfor give præcise anmeldelser på produkter, som er testet og anmeldt.
 • Vores undersøgelser indebærer både research på udseende og design, pris samt den funktionalitet og specifikationer, som de forskellige produkter har.
 • Vi går ind i oplysninger såsom garantier, omdømmer og brands.
 • Vi vurderer og undersøger den omtalte kvalitet, hvilket ofte sker i relation til prisen, da disse to faktorer ofte påvirker hinanden.
 • Trods sponsoreret indhold vil vi fortsat altid have øje for det gode produkt, og de specifikke fordele og ulemper produktet har.