Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Køkkenudstyr » Juicepresser bedste i test 2022 – find din juicemaskine

Juicepresser bedste i test 2022 – find din juicemaskine

juicepresser-bedste-i-test-front

Findes der nogen bedre måde at starte dagen på, end med et glas friskpresset juice lavet med en juicepresser? Nej vel? Og nu har det aldrig været nemmere selv at lave et glas juice propfyldt med flydende saft fra dine favoritfrugter- og grøntsager.

Vi har gennemgået en række forskellige juicer tests, herunder, hvilke klarer sig bedst, hvor kyndige eksperter har testet og afprøvet forskellige juicemaskiner på markedet. Vi har gjort det nemt for dig og samlet de bedste juicemaskiner i denne artikel, så du hurtigt kan danne dig et overblik.

Vores anbefalede juicepresser

severin-3566-juicepresser

Severin 3566

Rustfrit stål
Kraftig motor
2 hastighedsfunktioner
bosch-mes3500-saftpresser-mes3500-1095-1

Bosch MES3500

Let at rengøre
Kan presse hele frugter
2 hastighedsindstillinger
bosch-mes4010-saftcentrifuge-mes4010-3523-1

Bosch MES4010

Ekstra stærk motor
Kan indeholde 1,5 liter juice
Brugervenlig og let at rengøre

Markedet bugner nemlig med juicepressere, der kommer i forskellige størrelser, prisklasser og ikke mindst byder på forskellige funktioner.

Metodologi

Udvælgelsen og anbefalinger af produkter er foretaget på baggrund af grundig research af uvildige tests samt forbrugeranmeldelser, så du er sikret et godt overblik. Læs mere
Vi laver løbende research, hvorfor resultaterne kan ændre sig i takt med at nye eksterne tests og forbrugeranmeldelser foretages.

Kom til sagen – Hvad er den bedste juicepresser i 2022?

Der er forskellige fordele og ulemper, alt efter, hvilken juicepresser du, anno 2022, beslutter dig for skal have den fornemme plads hjemme i dit køkken. Det kan derfor være en fordel af læse med her, hvor vi har gennemgået en række forskellige bedst i test.


I denne artikel

I denne artikel kan du læse mere om, hvilken juicepresser der klarer sig bedst i test anno 2022, hvad du bør være opmærksom på, inden du investerer i den populære køkkenmaskine og hvad du bør kigge efter, når du er på udkig efter en juicepresser.

De bedste juicepresser i 2022


Hvad findes der på markedet?

En juicepresser skal kunne presse juice. Ja det kan lyde banalt, men så simpelt er det. Men dykker man ned i udvalget og de mange bedst i tests, der er foretaget, tyder noget på, at det ikke er helt så simpelt alligevel.

For når du skal investere i en juicepresser, skal du også tage stilling til, hvorvidt du ønsker en centrifugal- eller slow juicer, for ikke at glemme den klassiske citruspresser. 

Begge kan nemt og (relativt) hurtigt presse saft ud af frugt og grønt. Men hvor en centrifugal juicer slynger indholdet hurtigt rundt, kværner en slow juicer modsat langsomt frugterne, så saften nænsomt presses ud.

I nærværende artikel har vi primært undersøgt markedet for centrifugal juicere, men et par slow juicere har dog også sneget sig med, da noget tyder på, at eksperter, analyser og tidligere bedst i tests viser, at slow juiceren er en populær juicemaskine blandt mange.

Din huskeliste: Hvad du bør overveje, før du køber en juicepresser i 2022

Størrelse: Størrelsen på en juicemaskine kan variere meget, og det er ikke nødvendigvis den største juicepresser, der er den bedste. Det er derfor vigtigt at skrive sig bag øret, at du i lige så høj grad bør vælge en juicepresser, der passer til din behov. Er køkkenskabene allerede propfyldt med maskiner, der samler støv? Så kan du med  fordel at gå efter en af de mindre modeller på markedet.  

Rengøring: Mange vælger måske en juicer fra, fordi rygterne siger, at de kræver meget rengøring. Og der er da også noget om snakken. Men inden for de seneste år er der også kommet mange juicepressere og maskiner på markedet, der gør rengøringen ganske simpel – og samler alt frugtpulp i en beholder for sig.  

Brug: Bedst i test – og nem i brug. To ting der i de tests, vi har gennegået, viser sig at hænge unægteligt sammen. For juicemaskinen skal naturligvis være både nem og bekvem at bruge. Ingen gider bruge flere timer på at presse juice – og slet ikke om morgenen. Vælg derfor en juicepresser, der er nem at samle, rengøre og skille ad igen.

Pris: Prisen varierer meget fra model til model. Vil du have en rumraket eller kan du nøjes med en noget mere simpel model? Der er mange muligheder, men inden du beslutter dig, bør du også beslutte dig for dit budget. For prisen afhænger ikke kun af funktioner, men også af brands. Og ifølge eksperterne er de dyre modeller ikke nødvendigvis de bedste.  

Funktion: Skal din juicepresser kunne presse alt fra æbler og gulerødder til rødbede og selleri? Eller kan du i stedet ikke få nok af alt den C-vitamin, du kan presse ud af appelsiner, citroner, lime, grapefrugt og klementiner? Du bør vælge en juicepresser eller citruspresser, der er bedst i test til formålet. Og er formålet med din juicemaskine at lave en masse skøn juice af citrusfrugter, så bør du gå efter en citruspresser, der er noget mere simpel i både design og funktion. 

Du kan også få din juicepresser, så den ligner en oprindelig presser, som man har brugt gennem århundrede til presse druer og citrusfrugter med.

juicepresser-bedste-i-test-boks

Manuel eller elektrisk citruspresser?

Når du skal købe din næste juicepresser er det værd at overveje, om du bør købe den bedste manuel elle elektrisk model. Der er meget stor forskel på disse to slags modeller, hvorfor det er vigtigt først og fremmest at sætte sig ind i, hvad du vil benytte din juicepresser til. 

Hvis din juicepresser udelukkende har til formål at levere den bedste, friskpressede saft bør du finde en elektrisk model. Med denne type skal du blot placere frugten i maskinen, hvorefter den klarer resten af arbejdet for dig. Dermed får du både alt saften ud af frugten, og det går markant hurtigere end en manuel citruspresser. 

Fordelen ved at manuel citruspresser er først og fremmest, at det er en langt billigere løsning. Hvis du blot vil købe en juicepresser til at få saft nok til et enkelt glas juice, og du ikke påtænker at benytte produktet særlig ofte, vil en manuel model være det bedste alternativ. Selvom det tager længere tid at presse saften ud af frugt med en manuel juicepresser, vil du sagtens kunne finde modeller, er supergode til formålet. 

Hvis du køber en manuel juicepresser, bør du altid købe en model af stål. Disse udgaver giver nemlig den bedste kvalitet, og er i stand til at presse meget saft ud af frugten. Ydermere findes der forskellige slags cutrispresser med manuel funktion. Du kan f.eks. Købe modeller, der er lavet med et specielt type håndtag, der gør det nemmere at presse frugten. Disse udgaver stilles stabilt på bordet, og et glas eller skål kan placeret nedenunder udstyret. 

En anden fordel ved en manuel juicepresser er, at den kræver minimal rengøring. Denne citruspresser er nemlig ganske enkelt at rengøre og kan som oftest vaskes i opvaskemaskine. I modsætning til en elektrisk model, som har flere store komponenter, er forventes at tage længere tid at gøre rent, hvis man vil opnå det bedste resultat. 

Hvilken elektrisk juicepresser skal du vælge? 

Når du er på jagt efter en smart elektrisk juicer og citruspresser er der mange typer modeller, du kan vælge imellem, som er blandt de bedste i test. 

Først og fremmest bør du overveje, om du ønsker en slow juicer eller en centrifugal juicepresser. En centrifugal juicer bliver typisk brugt til at lave juice eller andet saft.  Her bliver frugterne hurtigt drejet rundt, således at saftens bliver fri for kerner og klumper ved hjælp af et filter. 

En slow juicer er en helt andet teknik, hvor frugten bliver værnet langsomt, som gør, at saften beholder vitaminerne bedre end en centrifugal juicepresser gør. Det kommer dog an på, hvilket brand du vælger at købe din citruspresser fra – du kan sagtens finde en centrifugal juicepresser, der beholder vitaminerne i saften og giver den bedste kvalitet. 

Prisen på den bedste juicepresser

Det er svært at sige, hvad en juicepresser koster, da det afhænger af mange forskellige faktorer. 

Som nævnt ovenfor der er f.eks. Stor forskel i prisen alt efter som du køber den bedste  manuel eller elektrisk citruspresser. En manuel citruspresser er helt klart en billigere løsning, og de kan oftest købes til en pris til kun 300kr. Dog skal du være opmærksom på, at der kan være stor forskel i kvaliteten afhængig af hvilken model, du vælger, og du kan med fordel finde udgaver, der er blandt de bedste i test. 

De bedste elektriske juicepresser er en del dyrere. Der er er mange gode grunde til at investere flere penge i en elektrisk juicepresser, og du vil opnå bedre kvalitet på langt kortere tid. De fleste modeller koster mindst 1500kr, men du kan også finde udgaver til omkring 1000kr. Vær’ også opmærksom på, at en elektrisk citruspresser ofte kommer med flere forskellige funktioner, som kan være værd at sætte sig ind i, inden du køber din næste maskine. [ratemypost]

Scroll to Top