Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Generelt » Japanske knive – find den bedste kniv fra Japan her

Japanske knive – find den bedste kniv fra Japan her

Hvis ikke du kender til japanske knive, og hvad der netop gør dem specielt gode, så bør du uden tvivl læse med her og anskaffe dig en rigtig god køkkenkniv, så du kan kreere de bedste retter med den helt rette kniv fra japan.

Hvad end du er en haj i et køkken og mestrer selv de sværeste teknikker inden for madkunsten, eller om du blot kaster dig ud i de samme, simple retter gang på gang, så er det altså en fordel at være i besiddelse af rigtige gode knive, når du arbejder i dit køkken.

Hvilke japanske knive findes der?

Der er selvfølgelig forskel på japanske knive såvel, som der er forskel på andre typer, og du skal selvfølgelig finde en kniv, der passer til netop dét, du skal bruge den til. Der findes et utal af varianter, så overvej om du skal bruge en kokke-, brød-, urte- eller en køkkenkniv.

Hvis det ikke er første gang, du køber køkkenknive, ved du også godt, at der mange varianter. Store, skarpe kokke- eller køkkenknive passer godt til at skære kød og hakke større mængder af grøntsager, men små urteknive kan anvendes til at hakke urter eller skære frugt ud. Dertil er en brødkniv rillet og netop god til at dele alle typer af brød over såsom boller, franskbrød og rugbrød.

Det japanske køkken er i høj grad præget af både fisk og grøntsager, og derfor vil du typisk skulle gå efter nogle ret skarpe og spidse knive, hvis du gerne vil lav mad med rødder i Japan. Du ved sikkert, at man i Japan bl.a. spiser sushi, og derfor er en god filetkniv også et rigtig godt redskab til at kreere japanske retter med.

Hvis ikke det blot er knive fra Japan, du er på udkig efter, kan du også læse vores guides til andre køkkenredskaber såsom, hvad forskellen er på en ovn og en airfryer, finde et godt tilbud på en røremaskine eller finde den helt rette non-stick pande.

Retter fra Japan

Er det lige netop fisk, du rigtig gerne vil give dig i kast med, kan du sagtens finde helt særlige japanske filetknive, der egner sig helt perfekt til at skære fisk ud i de rette udskæringer. Hvad end det er større fileter eller helt små til brug for eksempelvis den syrlige ret ceviche.

Uanset hvad findes der et væld af spændende muligheder inden for dette køkken, hvori der både indgår marineret oksekød, kyllingeboller, diverse retter med ris og grøntssager og vegetariske alternativer som tofu. Til alle disse retter er det selvfølgelig oplagt at anvende en japansk kniv.

Du behøver selvfølgelig ikke at lave hverken japansk eller øvrigt asiatiskinspireret mad, når du anvender knive fra Japan. De kan sagtens bruges til andre slags køkkener så som det italienske, franske, mexikanske osv. Lad din fantasi inden for madlavning udfolde sig med de helt rette køkkenredskaber.

Det særlige ved japanske knive

Det er som regel ret essentielt for enhver type af madlavning at anvende en god og skarp kniv. Det er derfor også noget, der kendtegner en kniv fra Japan at være meget skarp. Det er nemlig også altafgørende for den rette præcision af dine udskæringer, at du ikke bruger uduelige og sløve knive.

Du kan finde japanske knive i flere prisklasser, så det ikke overskrider hele din økonomi at investere i en ny og god køkkenkniv. Desuden kan de se forskellige ud i deres skaft og på selve bladet.


Læs andre artikler fra Mydinners:

  • Find også de bedste opskrifter på populære drinks.
  • Tag et kig på vores på et godt pandesæt.
  • Skal din næste espressomaskine være fra Delonghi? Læs mere her.

Angivelse af kilder:

  • Læs meget mere om japanske knive her.
  • Hvis du har brug for at lære om teknikker, så tjek denne hjemmeside ud.

Om forfatteren

Scroll to Top